Laatste nieuws

Angela Merkel ontvangt tulp van AMIGO

Afgelopen maandag heeft AMIGO, verkleed als Frau Antje, Angela Merkel en Mark Rutte ontmoet. Deze ontmoeting vond plaats op de Hannover Messe, 's wereld grootste industriële beurs met dit jaar een duidelijke Nederlands tintje. Op deze beurs kon het Nederlandse bedrijfsleven zijn meest innovatieve producten uit de hightechindustie tentoonstellen. Ook de racewagen van University Racing Eindhoven en Solar Team Eindhoven met Stella waren aanwezig. AMIGO had de eer om Angela Merkel een oranje tulp aan te bieden.

Tech United start scholentour!

Scholentour

Tech United gaat vanaf volgende maand in samenwerking met ASML basis- en middelbare scholen in de omgeving van Eindhoven bezoeken om techniek, Tech United en de TU te promoten. Door het geven van leuke, interactieve demonstraties met onze voetbalrobots hopen we hiermee jongeren al vroeg te kunnen interesseren voor techniek. De scholentour wordt volledig gesponsord dus dat betekent dat het voor de scholen helemaal gratis is! Scholen kunnen zich opgeven door een mailtje te sturen naar techunited@tue.nl met daarin een motivatie waarom wij bij hun op bezoek moeten komen. Een eis is wel dat we per dag minimaal 500/600 kinderen bereiken. Als één enkele school ons niet kan voorzien van zoveel publiek is het ook mogelijk dat onderling met andere scholen in de omgeving wordt afgesproken dat er groepen van die scholen op bezoek komen om zo toch aan de 500/600 kinderen te komen. Wij kunnen op een enkele dag zo'n 5 demonstraties geven. Een demonstratie duurt ongeveer, afhankelijk van het publiek, 30 tot 45 minuten. We kunnen dus elk uur een demonstratie verzorgen. 

Ben jij als school geïnteresseerd in leuke dag verzorgd door Tech United? Geef je dan op d.m.v. een mailtje naar techunited@tue.nl en wij nemen contact op om te kijken naar de mogelijkheden. 

Let op! We hebben in 2014 een limiet van 20 scholen die we kunnen bezoeken dus vanwege de verwachte belangstelling kunnen we niet elke school bezoeken waarvan we een aanvraag krijgen. 

Workshop Mindstorms

Buiten de demonstraties van Tech United is het ook mogelijk om een workshop LEGO Mindstorms te laten verzorgen door TU/e junior. Meer informatie hierover staat op www.tue.nl/junior.

Leer een robot programmeren tijdens de workshop Mindstorms. De robot moet een aantal opdrachten uitvoeren op een speciaal parcours. Ervaar hoe het is als je robot het parcours zo snel mogelijk doorloopt en alle opdrachten succesvol afrondt. 
Robots programmeren klinkt misschien ingewikkeld, maar is het niet! Met wat basisbeginselen van programmeren en gezond verstand komen kinderen een heel eind. Ze worden ingedeeld in groepjes en elk groepje gaat met een robot aan de slag. Door logisch nadenken bereiken de leerlingen in ruim een uur iets wat ze vooraf misschien wel voor onmogelijk hadden gehouden: een zelfstandig functionerende robot. Teamwork, doorzettingsvermogen en slim nadenken staan centraal in deze leerzame workshop.
Doelgroep: groep 6 tot en met 8 en onderbouw voortgezet onderwijs
Kerndoelen: 4, 28, 33, 45
Aantal deelnemers: maximaal 30 kinderen.
Tijdsduur: 1 tot 1,5 uur
Voor boekingen en kosten kan contact worden opgenomen met TU/e Junior via mailadres junior@tue.nl