Laatste nieuws

Update met o.a. Willem Wever, frisdrank douche en

Hoewel de wereld kampioenschappen in Japan op zich laten wachten, zitten beide teams niet stil! Het MSL-team is voorbereidingen aan het treffen voor de jaarlijkse workshop in Kassel. Tijdens de driedaagse workshop presenteren verschillende teams hun ontwikkelingen, discussiëren ze over de wedstrijdregels en werken zij samen aan een nieuwe gezamenlijke ontwikkeling. 

Dit jaar gaan de deelnemers samen werken aan de SimulatorLink, welke het mogelijk maakt om een wedstrijd te simuleren waarbij de software van twee verschillende teams tegen elkaar speelt. Met onze tegenstanders verspreid over de hele wereld zijn oefenwedstrijden erg lastig. Waarom real-life wedstrijden spelen als je het ook kan simuleren?! Door middel van deze simulaties kunnen we belangrijke verbeterpunten detecteren. De eerste opzet van deze SimulatorLink is al gemaakt door ons team. Tijdens de workshop zal dit worden uitgebreid in samenwerking met de andere teams. 

Het @Home-team is druk bezig voor de German Open, waar zij iedereen van hun stoel af gaan blazen met een nieuwe versie van de Object Recognition-software. Zogenaamde Neural Networks worden toegepast om AMIGO’s object- en personen herkenning te verbeteren. Deze toepassing is nu al een succes en een demonstratie kan hier worden bekeken.  

AMIGO grijpt helaas nog al eens mis bij de wereldkampioenschappen, vandaar dat er op dit moment gewerkt wordt aan haar grijp-techniek. Tijdens het oefenen gaat dit wel eens mis, afgelopen week bijvoorbeeld creëerde AMIGO een frisdrank-douche door een Fanta-blikje op de grond te gooien. Verder krijgen AMIGO en SERGIO misschien een nieuwe vriend erbij. Aankomend jaar wil het @Home-team gaan deelnemen in de nieuwe @Home tak, de Domestic Standard Platform League (DSPL). In deze league gebruiken alle teams dezelfde robot, namelijk de Toyota Human Support Robot, om dezelfde challenges als AMIGO uit te voeren. 

Twee weken geleden zaten beide teams, net als vroeger, voor de tv om Willem Wever en Denktank te kijken. Ook hebben we de voetbalrobots gedemonstreerd op Bright Day, een bekend evenement voor jong en oud waar techniek gepromoot wordt! Ook Maxim Hartman was hier aanwezig en is nog even bij ons komen kijken. In dit filmpje is te zien dat hij ons ‘te nerderig’ vindt; maar dat zien wij gewoon als een compliment! 

In de volgende nieuwsbrief vertellen we jullie natuurlijk alles over hoe de workshop in Kassel is verlopen en de vorderingen van het @Home-team. 

Update met o.a. vanavond in het Klokhuis: het zorg

Sinds RoboCup 2016 zijn beide teams alweer hard aan het werk voor het aankomende seizoen. Het @Home-team kan niet wachten op de Klokhuis uitzending van vanavond, met als onderwerp het zorgrobot duo! Het MSL-team is begonnen aan de ontwikkeling van een nieuwe veldspeler, die zelfs de geduchte tegenstander China voorbij zal sprinten. Over ongeveer twee weken hopen we met deze nieuwe veldspeler het voetbalveld op de TU/e te kunnen betreden.

Het MSL-team is de TURTLEs mentaal aan het trainen voor aankomend seizoen met als eerste stap het synchroon laten lopen van de computerklokken. Hierbij maken ze gebruik van een ‘virtuele’ aanvoerder die alle klokken op één lijn krijgt, door ze te middelen. Hier laten de TURTLEs graag zien hoe ze vorderen. Wanneer het gehele team op één lijn loopt wordt het wereldmodel meer waarheidsgetrouw.

De TURTLEs leren niet alleen nieuwe trucjes, ook de al vergaarde skills blijven we trainen, zoals penalty’s schieten. Op het WK is namelijk gebleken dat het belangrijk is deze vaardigheid goed te beheersen. Daarom hebben onze TURTLEs in september, tijdens het afscheid van de burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel, het opgenomen tegen oud-voetballers, André Ooijer en René van de Kerkhof. Aangezien het op gaten schieten Robin van Perslucht soepeltjes afging, waren er twee oud-voetballers en één oud-burgemeester nodig om een penalty te stoppen van onze topscoorder.

Begin oktober is een select gezelschap van Tech United, waaronder Gregory van der Tandwiel, afgereisd naar Kopenhagen voor de GOTO conferentie. We waren hier uitgenodigd om de visie van RoboCup uit te dragen en hierover gedachten te wisselen tijdens een paneldiscussie met Dan NorthGregory Pelcha en Jørn Larsen. Daarna, tijdens de afsluiting van de conferentie hebben alle bezoekers de wereldkampioen mogen ontmoeten. 

Ook de internationale media is nieuwsgierig naar ons, zo is de Taiwanese televisie op bezoek geweest in de woonkamer van AMIGO en SERGIO. De zender TVBS heeft een opname gemaakt over het zorgrobot duo. Deze televisiezender is voor ons misschien iets moeilijker te volgen, maar vanavond komt er een aflevering van Klokhuis over zorgrobots! Wij mogen al verklappen wie er de hoofdrol spelen in deze aflevering: AMIGO en SERGIO! Kijk deze aflevering vanavond op Ned3 om 18:20 of via de link