22 februari 2019

 
TechUnited logo TUe logo
 

De laatste dag: Finales!!

Vandaag staan finales centraal sinds beide teams zich hiervoor hebben weten te kwalificeren! Lees er meer over in deze nieuwsbrief.

De halve finale van MSL

Voor het MSL team is de dag vandaag begonnen met de halve finale tegen NuBot. We hebben al twee keer eerder tegen NuBot gespeeld dit toernooi en het zou een makkelijke winst moeten zijn, maar hun harde manier van spelen zorgt ervoor dat het toch een lastige wedstrijd is. De voetbalrobots laten gelukking de finaleplek niet schieten en winnen met 9 – 0.

De @Home finale

Het @Home team staat vandaag samen met ToBi en Homer in de finale. De finale is vergelijkbaar met de Open Challenge, het team mag dus zelf bepalen wat ze wil laten zien. De presentatie verloopt goed, het team maakt goed duidelijk aan de jury wat AMIGO allemaal kan en waarom dat zo goed is. De demonstraties vallen helaas een beetje tegen, hoewel AMIGO een van de lastigste commando’s: ‘Get the water from over there’ vlekkeloos uitvoert tot aan het optillen van het water.

De MSL finale

De traditie van de afgelopen vijf jaar wordt gevolgd: we spelen de finale van de Middle Size Soccer League tegen team Water. Water is een sterk team uit China dat heel snel beweegt en secuur aanvalt. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat onze robots veel moeite hebben om de opening in de goal te vinden. De zenuwslopend spannende wedstrijd resulteert jammer genoeg in een 6 – 3 winst voor Water waarmee Tech United dit wereldkampioenschap de tweede plaats heeft bemachtigd. Uiteraard jammer dat we niet hebben gewonnen, maar jongens, wat was dat toch een mooi potje voetbal! 

Terugblik

De vlucht naar Japan voelt als weken geleden en tegelijkertijd voelt het alsof we vanmorgen pas geland zijn. Het is een week geweest waarin heel veel is gebeurd, het MSL team heeft de Scientific Challenge en beide poule rondes gewonnen en prachtig voetbal neergezet. Het @Home team heeft heel veel nieuwe technieken geïmplementeerd en is deze week van de zesde plaats na Stage I naar de tweede plaats gegaan. Samenvattend: het was een hele mooie week en we komen trots, met twee zilveren plakken, thuis!

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om je uit te schrijven.

 
 

Tech United Eindhoven
De Wielen 1, TU/e terrein Eindhoven
Gebouw: Gemini-Noord
Kantoor: RoboCup Stadion

facebook icon
 
twitter icon