24 maart 2019

 
TechUnited logo TUe logo
 

Ontknoping kwalificatie @Home & de Internationale MSL Workshop

De vorige nieuwbrief eindigde met een spannend item over de kwalificatie van AMIGO die dit jaar al vroeg plaatsvindt, hieronder lees je er alles over! In deze nieuwsbrief is ook meer te vinden over waar de teams zich de afgelopen maand mee bezig hebben gehouden. 

Internationale MSL Workshop

Twee weken geleden hebben de teams in Eindhoven de MSL workshop georganiseerd. Tijdens de workshop brengen de teams in de MSL league elkaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wordt er overlegd over de toekomst van de league. Daarnaast zijn de teams aan de slag gegaan met een gemeenschappelijke simulator. Dit jaar deden er maar liefst 8 teams mee uit 5 verschillende landen! Er waren teams aanwezig uit Japan, China, Nederland, Duitsland en Portugal.

Tech United in de media

Ook deze maand is Tech United weer een aantal keer in de media geweest; zo heeft  het populaire tijdschrift WIRED een artikel over de voetbalrobots gepubliceerd en heeft de teamleider van het MSL team, Wouter Kuijpers, een interview gegeven op de radio bij Studio040!

Voetbalrobots op Bright Day

Aansluitend aan de MSL Workshop was er  een vriendschappelijk toernooi tussen de aanwezige teams. Dit was een flinke uitdaging voor de voetbalrobots, aangezien de keeper en 2 veldspelers op 18 en 19 november waren afgereisd naar Utrecht om op Bright Day demonstraties te geven! Tijdens Bright Day hebben de robots hard hun best gedaan om iedereen, jong en oud, enthousiast te maken voor techniek!

Kwalificatie @Home

In de vorige nieuwsbrief werd beschreven dat het @Home team zich bezig hield met de kwalificatie die begin vorige maand rond moest zijn. En met veel trots kunnen we aankondigen dat we gekwalificeerd zijn voor de RoboCup Open Platform League in Montreal in 2018! Via onderstaande link kun je het materiaal bekijken waarmee we ons hebben gekwalificeerd.

Robotics Technology Symposium

Op 30 november was Tech United aanwezig bij het Robotics Technology Symposium dat vanuit het High Tech Systems Center georganiseerd werd. Tech United stond daar met de voetbalrobots en AMIGO en SERGIO om de nieuwste ontwikkelingen aan iedereen te laten zien. Beiden het MSL team en het @Home team hebben bij de borrel zelfs nog een live demonstratie gegeven!

In de toekomst

Op 12 & 13 januari kan je het team vragen stellen tijdens de Open Dagen van de TU/e!

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om je uit te schrijven.

 
 

Tech United Eindhoven
De Wielen 1, TU/e terrein Eindhoven
Gebouw: Gemini-Noord
Kantoor: RoboCup Stadion

facebook icon
 
twitter icon