Laatste nieuws

Winst op de Portugal Open!

Vandaag was alweer de laatste dag van het toernooi! Nadat we om 10.00 uur de halve finale gespeeld hebben tegen het Portugese team 5DPO (4-0 winst) stond om 14.00 uur de finale op het programma. We speelden tegen CAMBADA, het team uit Portugal dat we al twee keer troffen dit toernooi. Helaas eindigden beide wedstrijden niet in een overwinning voor ons. De wedstrijden die we gespeeld hebben tijdens het toernooi hebben ons vele verbeterpunten gegeven waar we hard aan gewerkt hebben. Tijdens de finale werden deze inspanningen beloond. De robots schoten uit de startblokken en al snel verscheen er een 1-0 voorsprong op het scorebord. Vervolgens bleven we het beste van het spel geven; we passen mooi rond de verdediging en vrije trappen worden goed uitgevoerd. De finale eindigt in een 6-1 overwinning voor ons! Een goede stap richting het wereldkampioenschap in China! 

Eindhovense derby in Portugal!

Na 10 jaar heeft vandaag weer een Eindhovense derby plaatsgevonden in het robotvoetbal! Het Falcons team (supported by ASML) speelt zijn eerste toernooi in Portugal en mag direct de eerste wedstrijd aantreden tegen de wereldkampioen. Ze gingen fanatiek van start richting ons doel, maar een doelpunt werd voorkomen door onze verdedigers. Vervolgens wisten we in het spel te komen en uiteindelijk vijf keer te scoren. Het Falcons team heeft de champagne al koud staan, want ze hopen het allereerste doelpunt in een officiele wedstrijd te scoren. Met de progressie die ze de afgelopen dagen hebben geboekt, moet dat zeker gaan lukken!

De tweede wedstrijd is tegen CAMBADA gespeeld. Helaas bleken onze TURTLEs nog niet in topvorm en door technische problemen zoals falende passes en crashende software was het een zware vuurdoop voor de nieuwe teamleader. We moeten helaas de winst aan CAMBADA laten (2-1), maar we hebben een lange lijst met verbeterpunten waar we mee aan de slag zijn gegaan om morgen weer betere resultaten te boeken!