Laatste nieuws

Twee hoofdprijzen op RoboCup European Open 2016

Twee hoofdprijzen op RoboCup European Open 2016

Tech United heeft de RoboCup European Open 2016 in eigen huis uiterst succesvol afgesloten met twee hoofdprijzen. In de Middle Size League werd vanmiddag in de finale met 2-0 gewonnen van het Portugese CAMBADA. De halve finale werd eerder op de dag met 20-0 gewonnen van de ASML Falcons. De voetbalrobots gingen als favoriet de finale in en hebben tot de finale alle wedstrijden op het toernooi winnend af weten te sluiten. Ook in de finale bleef Tech United sterk en gaf weinig kansen weg. Na een gelijkwaardige eerste helft (0-0) hebben de voetbalrobots uit Eindhoven toch nog de overwinning naar zich weten toe te trekken en stond er na het tweede kwartier 2-0 op het scorebord. 

In de @Home League moesten zorgrobots AMIGO en SERGIO het ondermeer opnemen tegen de nummer één en drie van het afgelopen WK. Een sterk deelnemersveld dus. Het ging lang gelijk op tussen de teams maar door een goede laatste dag had het zorgrobotduo uit Eindhoven een goede uitgangspositie in de finale. In deze finale hebben ze een nagenoeg foutloze performance neergezet en is de winst geen moment meer in gevaar geweest. AMIGO en SERGIO mogen zich nu officieel de beste zorgrobots van Europa noemen. Bovendien is er een goede basis gelegd voor het WK RoboCup 2016 in Leipzig. 

RoboCup European Open 2016

Eindhoven organiseert RoboCup European Open 2016

De website voor dit spectaculaire robot event is online! De RoboCup European Open 2016 zal plaatsvinden vanaf 30 maart t/m 3 april in het Evoluon in Eindhoven. Vanaf woensdag 30 maart zullen de deuren worden geopend voor bezoekers. Deelnemers uit landen van over de hele wereld zullen tegen elkaar strijden in verschillende robotcompetities. In de RoboCup Soccer league komen teams uit de Small Size League, Middle Size League en Standard Platform League. De robotteams uit deze competities spelen voetbal op verschillende niveaus. Naast de voetbalcompetitie is er ook de @Home League. Zorgrobots voeren taken uit in een huishoudelijke omgeving, zoals drinken serveren, opruimen of mensen redden in een noodsituatie. Naast deze zogenoemde major leagues, waar voornamelijk teams van universiteiten aan deelnemen zijn er ook competities voor jeugd t/m 17 jaar. Kinderen komen met hun dansende robots, voetballende robots en reddingsrobots. Op www.robocupeuropeanopen.org vind je alles over dit toernooi.