Laatste nieuws

Tech United wint de RoboCup@Home German Open!

Tech United wint de RoboCup@Home German Open!

In de finale nam Tech United het op tegen 4 andere teams; Homer UniKoblenz, ToBi, SmartBots en SocRob. ToBi en Homer stonden respectievelijk maar 128 en 39 punten achter ons waardoor de finale allesbeslissend was. Door het goede resultaat van gisteren hadden we niet alleen een voordeel in punten maar hadden we ook de luxe om als laatste de finale te mogen starten.

We keken gespannen toe hoe de andere teams de finale uitvoerde. ToBi deed een succesvolle reddingsoperatie waarbij hij voor veel gelach zorgde door een jongedame  voor een  man van 37 aan te zien. Homer liet ook een indrukwekkende demonstratie zien. Ze voerden de Wake Me Up Challenge nogmaals uit.  Deze keer gebruikten ze hiervoor 2 robots. De ene robot maakte de persoon wakker terwijl de andere het ontbijt klaarmaakte. De demonstratie verliep niet helemaal vlekkeloos, wat zich typeerde door de jury bijna met een  ei te bekogelen.

De finale challenge van AMIGO en SERGIO verliep gelukkig wel zonder problemen. SERGIO verkende de ruimte en kreeg daarna van Rein de opdracht om drinken te halen. Omdat SERGIO geen armen heeft riep hij AMIGO om hulp. Omdat hij het wereldmodel met SERGIO deelt wist hij alles in de ruimte te vinden.

Door deze overwinning heeft Tech United met alle twee de teams de Europese toernooien gewonnen. Hopelijk kunnen we dit ook over precies drie maanden over het wereldkampioenschap ook zeggen.

Op polepostion naar de finale!

Op polepostion naar de finale!

Op de tweede dag van de German Open stonden opnieuw 5 challenges op het programma. Al bij de eerste challenge nam Tech United de koppositie over.  Binnen 10 minuten voerde AMIGO de challenge  General Purpose Service Robot drie keer correct uit. Tijdens de tweede challenge gaf Sjoerd een duidelijke presentatie over het vernieuwde wereldmodel. De Wake Me Up Challenge en RoboNurse Challenge volgde hierna. Tijdens deze challenges heeft AMIGO het publiek erg vermaakt met zijn eigenzinnige uitvoering. De challenges werden niet volledig uitgevoerd maar er zijn toch weer de nodige punten binnengesleept. De laatste challenge was nog even billenknijpen. Tijdens de eerste poging van de Restaurant Challenge hield SERGIO er halverwege mee op. Er was gelukkig nog net genoeg tijd voor een herstart waar SERGIO optimaal gebruik van maakte. Dit zorgde ervoor dat  Tech United met een voorsprong de finale in ging .