Fantastica Robotic!

Het Nederlands elftal zal de groepswedstrijden van het Europees kampioenschap voetbal spelen in Kharkiv, Oekraïne. Om het lokale publiek alvast kennis te laten maken met het oranje virus organiseerde de Nederlandse ambassade een heuse ‘Holland week’, waarin ook het twintig jarig bestaan van de betrekkingen tussen onze landen werd gevierd.

Hierbij mochten de voetbalrobots van Tech United natuurlijk niet ontbreken. Een selectie van vier TURTLEs vloog speciaal voor de Holland week naar Kiev waar het ambassade personeel een schitterende locatie voor ze gereserveerd had. Midden in een overdekt winkelcentrum, met onder andere ook een indoor ijsbaan, een bioscoop en een rodeo paard, mochten we ons veld uitrollen voor twee dagen demo’s!

Het Oekraïense publiek was enorm enthousiast over de Nederlandse hightech. Dat bleek meteen al de eerste dag toen maar liefst zes cameraploegen stonden te trappelen om het spektakel vast te leggen. Hieronder staat het item uit het Oekrainse acht uur journaal maar dat was niet het enige tv station dat aandacht aan het Nederlanse bezoek schonk.  

Onze demonstratie werd gepresenteerd door een lokale presentator. Afgaand op uiterlijk en energie gehalte moet dit waarschijnlijk een Oekraïense achterneef van Paul de Leeuw zijn en dat viel goed in de smaak bij het publiek. We hebben nog altijd geen idee wat hij precies verteld heeft maar het regelmatig terugkerende ‘Fantastica Robotic’ laat weinig aan de fantasie over!

Dankzij het enthousiasme van deze presentator en het ambassade personeel heeft Tech United er een hele schare nieuwe fans bij. Dyakuyu Kyyevi!

Bekijk hier foto’s van de demo in Kiev.

Terug naar het nieuwsoverzicht