TECH UNITED WERELDKAMPIOEN!

Eindelijk is het gelukt! EIN-DE-LIJK! In de vijfde finale op rij heeft Tech United zich beloond met de WERELDTITEL robotvoetbal in de Middle Size League!  In een spannende replay van de RoboCup Dutch Open finale werd tegen MRL uit Iran gewonnen met 4-1.

Het is niet voor te stellen hoe lang we naar dit moment uitgekeken hebben. Teamleden vallen elkaar in de armen en hier en daar zien we ogen vochtig worden. Alle avonduren, al het nachtwerk, het testen van TURTLEs in hotelkamers, vandaag betaalt het zich eindelijk uit!

Zoals gebruikelijk werd er vlak voor de wedstrijd nog veel veranderd aan de software. Het machteloze gevoel na het uploaden van de software, was deze keer sterker dan ooit. Beelden van de voorgaande vier finalewedstrijden flitsten door de hoofden van ieder teamlid. Het zou toch niet weer mis gaan in de laatste wedstrijd van het toernooi?

Tijdens de finale bleek opnieuw dat Tech United de nieuwe passingsregel, waarbij over de middellijn gespeeld moet worden, het beste beheerst. Zodoende werd er vlijmscherp gepast en ontstonden veel kansen. Daarnaast werd, geheel in Mexicaanse stijl, de Sombrero geïntroduceerd: een vlakke plaat bovenop de TURTLES die ervoor moet zorgen dat de veldspelers meer lobballen tegenhouden!

De teamleden werkend aan de AMIGO en de Humanoid robot waren minstens zo gespannen, waardoor een heuse finale-sfeer gecreëerd werd. Met een halve-finale plek voor de TUlip en een zevende plaats voor de @Homerobot mochten zij tevreden terugkijken op dit toernooi.

Via deze weg willen wij alle (voormalige) teamleden, fans, sponsoren en natuurlijk de hele TU Eindhoven bedanken. TURTLE v5, SVN versie 4867, 23-06-2012, het zijn getallen die we niet snel meer zullen vergeten.

Terug naar het nieuwsoverzicht