Tech United Wereldkampioen Robotvoetbal!

Tech United is Wereldkampioen robotvoetbal geworden op de RoboCup 2014 in João Pessoa. In de zeer spannende finale werd het Chinese team Water met 3-2 verslagen.

Water  begon sterk aan de wedstrijd en loste enkele gevaarlijke schoten op doel, deze werden echter allemaal gekeerd door Tech United keeper Hans van Sleutelen. De eerste kans voor Tech United was wel meteen raak. Na een goede combinatie schoot onze voetbalrobot diagonaal binnen. Enkele minuten later wist Tech United zelfs op een 2-0 voorsprong te komen na weer een goed combinatie. In het vervolg van de wedstrijd kreeg het Chinese Water nog enkele goede kansen, maar telkens stond Hans van Sleutelen in de weg.

Ook in de tweede helft begon Water sterk en schoot het een aantal keer op het doel van Tech United. Net nadat iedereen dacht dat Hans van Sleutelen, die langzaam uitgroeide tot man of the match, niet te passeren was in de finale, wist Water 8 minuten voor tijd toch een gaatje te vinden, 2-1. Onze voetbalrobots raakte hier echter niet van slag en scoorden direct na de aftrap zelfs de 3-1! In de laatste 7 minuten schoot Water nog enkele malen op doel, maar wist nog slechts één bal achter Hans van Sleutelen te krijgen. Eindstand 3-2 voor Tech United! 

Tech United heeft op deze manier revanche genomen tegen Water, het team waar vorig jaar in Eindhoven de finale van werd verloren. Het team heeft hard gewerkt, de voetbalrobots hebben goed gepresteerd en wij zijn zeer tevreden met deze topprestatie! 

Volg Tech United nu via Facebook en Twitter en schrijf je in voor de nieuwsbrief (scroll naar beneden).

    

Terug naar het nieuwsoverzicht