Tech United verliest na zenuwslopende finale

Het toernooi is weer afgelopen! Na een mooie week in het regenachtige Braganca heeft Tech United na een zenuwslopende finale verloren van het Portugese team CAMBADA met 1-2. 

Na twee goede poule rondes, waar in Tech United 5 wedstrijden gespeeld heeft en maar liefst 73 doelpunten heeft gemaakt en slechts 2 tegendoelpunten incasseerden, begint de finaledag voor Tech United in de halve finale tegen het Portugese team 5DPO. De doelpuntenrijke halve finale (13-0) zorgt ervoor dat Tech United de finale mag spelen om 14.00 met als tegenstander: CAMBADA. Dezelfde tegenstanders als tijdens de finale in Eindhoven een maand geleden. Deze finale eindigde in een 2-0 in het voordeel van Tech United, maar dat wil niets zeggen voor deze finaledag waar CAMBADA een thuiswedstrijd speelt. 

CAMBADA start aanvallend en al snel volgt de eerste poging op doel. De verradelijke lobjes van CAMBADA hebben de doelman van Tech United in het verleden al vaker weten te passeren, maar gedurende deze eerste helft houdt Hans van Sleutelen zijn doel goed schoon. Tot irritatie toe bij de Portugese conculega's. Een tactische wijziging van CAMBADA zorgt ervoor dat zij tot veel aan aanvallen toe komen. Gelukkig ligt Tech United's effectiviteit hoger en belandt ]eerste doelpoging achter de Portugese keeper. Tijdens de tweede helft probeert Tech United de aanvallen van Portugal te blokkeren, helaas niet altijd succesvol, al snel ligt de gelijkmaker erin en ook de winnende treffer schieten ze achterin onze goal. Na de gewonnen finale in Eindhoven, valt deze wedstrijd de kant van CAMBADA op. De teams zijn aan elkaar gewaagd en kijken uit naar het wereldkampioenschap in Leipzig eind juni!

Terug naar het nieuwsoverzicht