Update met o.a. vanavond in het Klokhuis: het zorg

Sinds RoboCup 2016 zijn beide teams alweer hard aan het werk voor het aankomende seizoen. Het @Home-team kan niet wachten op de Klokhuis uitzending van vanavond, met als onderwerp het zorgrobot duo! Het MSL-team is begonnen aan de ontwikkeling van een nieuwe veldspeler, die zelfs de geduchte tegenstander China voorbij zal sprinten. Over ongeveer twee weken hopen we met deze nieuwe veldspeler het voetbalveld op de TU/e te kunnen betreden.

Het MSL-team is de TURTLEs mentaal aan het trainen voor aankomend seizoen met als eerste stap het synchroon laten lopen van de computerklokken. Hierbij maken ze gebruik van een ‘virtuele’ aanvoerder die alle klokken op één lijn krijgt, door ze te middelen. Hier laten de TURTLEs graag zien hoe ze vorderen. Wanneer het gehele team op één lijn loopt wordt het wereldmodel meer waarheidsgetrouw.

De TURTLEs leren niet alleen nieuwe trucjes, ook de al vergaarde skills blijven we trainen, zoals penalty’s schieten. Op het WK is namelijk gebleken dat het belangrijk is deze vaardigheid goed te beheersen. Daarom hebben onze TURTLEs in september, tijdens het afscheid van de burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel, het opgenomen tegen oud-voetballers, André Ooijer en René van de Kerkhof. Aangezien het op gaten schieten Robin van Perslucht soepeltjes afging, waren er twee oud-voetballers en één oud-burgemeester nodig om een penalty te stoppen van onze topscoorder.

Begin oktober is een select gezelschap van Tech United, waaronder Gregory van der Tandwiel, afgereisd naar Kopenhagen voor de GOTO conferentie. We waren hier uitgenodigd om de visie van RoboCup uit te dragen en hierover gedachten te wisselen tijdens een paneldiscussie met Dan NorthGregory Pelcha en Jørn Larsen. Daarna, tijdens de afsluiting van de conferentie hebben alle bezoekers de wereldkampioen mogen ontmoeten. 

Ook de internationale media is nieuwsgierig naar ons, zo is de Taiwanese televisie op bezoek geweest in de woonkamer van AMIGO en SERGIO. De zender TVBS heeft een opname gemaakt over het zorgrobot duo. Deze televisiezender is voor ons misschien iets moeilijker te volgen, maar vanavond komt er een aflevering van Klokhuis over zorgrobots! Wij mogen al verklappen wie er de hoofdrol spelen in deze aflevering: AMIGO en SERGIO! Kijk deze aflevering vanavond op Ned3 om 18:20 of via de link

Terug naar het nieuwsoverzicht