Update met o.a. Willem Wever, frisdrank douche en

Hoewel de wereld kampioenschappen in Japan op zich laten wachten, zitten beide teams niet stil! Het MSL-team is voorbereidingen aan het treffen voor de jaarlijkse workshop in Kassel. Tijdens de driedaagse workshop presenteren verschillende teams hun ontwikkelingen, discussiëren ze over de wedstrijdregels en werken zij samen aan een nieuwe gezamenlijke ontwikkeling. 

Dit jaar gaan de deelnemers samen werken aan de SimulatorLink, welke het mogelijk maakt om een wedstrijd te simuleren waarbij de software van twee verschillende teams tegen elkaar speelt. Met onze tegenstanders verspreid over de hele wereld zijn oefenwedstrijden erg lastig. Waarom real-life wedstrijden spelen als je het ook kan simuleren?! Door middel van deze simulaties kunnen we belangrijke verbeterpunten detecteren. De eerste opzet van deze SimulatorLink is al gemaakt door ons team. Tijdens de workshop zal dit worden uitgebreid in samenwerking met de andere teams. 

Het @Home-team is druk bezig voor de German Open, waar zij iedereen van hun stoel af gaan blazen met een nieuwe versie van de Object Recognition-software. Zogenaamde Neural Networks worden toegepast om AMIGO’s object- en personen herkenning te verbeteren. Deze toepassing is nu al een succes en een demonstratie kan hier worden bekeken.  

AMIGO grijpt helaas nog al eens mis bij de wereldkampioenschappen, vandaar dat er op dit moment gewerkt wordt aan haar grijp-techniek. Tijdens het oefenen gaat dit wel eens mis, afgelopen week bijvoorbeeld creëerde AMIGO een frisdrank-douche door een Fanta-blikje op de grond te gooien. Verder krijgen AMIGO en SERGIO misschien een nieuwe vriend erbij. Aankomend jaar wil het @Home-team gaan deelnemen in de nieuwe @Home tak, de Domestic Standard Platform League (DSPL). In deze league gebruiken alle teams dezelfde robot, namelijk de Toyota Human Support Robot, om dezelfde challenges als AMIGO uit te voeren. 

Twee weken geleden zaten beide teams, net als vroeger, voor de tv om Willem Wever en Denktank te kijken. Ook hebben we de voetbalrobots gedemonstreerd op Bright Day, een bekend evenement voor jong en oud waar techniek gepromoot wordt! Ook Maxim Hartman was hier aanwezig en is nog even bij ons komen kijken. In dit filmpje is te zien dat hij ons ‘te nerderig’ vindt; maar dat zien wij gewoon als een compliment! 

In de volgende nieuwsbrief vertellen we jullie natuurlijk alles over hoe de workshop in Kassel is verlopen en de vorderingen van het @Home-team. 

Terug naar het nieuwsoverzicht