Update met een blik op aankomend jaar!

De vorige nieuwsbrief eindigde met een spannend vraagstuk; Zal het @Home team een Human Support Robot (HSR) krijgen om mee te mogen doen aan de RoboCup @Home Domestic Standard Platform League (DSPL)? En na veel geduld en veel hopen hebben we een antwoord… @Home krijgt een HSR!! Met veel trots en plezier kijken we uit naar de competitie binnen de Domestic Standard Platform League. 

Het MSL team heeft zich de afgelopen weken bezig gehouden met de kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Japan die eind juli zal plaats vinden. De kwalificatie ronde bestaat uit het schrijven van een paper met daarin de laatste ontwikkelingen en het laten zien van skills door middel van een video. In de kwalificatie video is onder andere onze eerste prototype van het nieuwe 8-wielige platform te zien! 

Niet alleen binnen ons eigen team zijn we innovatief bezig, afgelopen week kregen wij een ontzettend gaaf resultaat te zien van het profielwerkstuk van Bram Odenthal! Bram is anderhalf jaar geleden bij ons langs geweest met de vraag of hij de voetbal robots eens van dichtbij mocht zien. Met wat hij toen geleerd heeft, heeft hij een volledig functionerende robot nagemaakt van Lego! De werkende voetbalrobot bestaat uit omniwielen, vision, balbehandeling en schietmechanisme!  

Tech United is haar jaar begonnen met een paar mooie renoveringen. Zo is het veld gepimpt met nieuwe sponsorspandoeken en hebben we nieuwe banners waarmee we aan iedereen onze prachtige resultaten kunnen laten zien. 

Beide teams hebben nieuwe robots, nieuwe spandoeken, nieuwe banners; Tech United heeft weer zin in dit nieuwe jaar!

Terug naar het nieuwsoverzicht