Tech United update met o.a. de kwalificaties!

In de vorige nieuwsbrief is de kwalificatie van het MSL team aan bod gekomen, inmiddels zijn de resultaten bekend! En terwijl het MSL team bezig was met de resultaten, was het @Home team druk bezig met de kwalificatie zelf. Daarnaast heeft een van onze verdedigers, Gregory van der Tandwiel, een extra boost gekregen om sneller te verdedigen. Ook heeft Faculteit Werktuigbouwkunde samen met TMC een nieuw zusje voor de robotfamilie van Tech United verwelkomd. Verder hebben de robots afgelopen week in de spotlights gestaan op Social Media. Je leest het allemaal in de nieuwste nieuwsbrief! 

De resultaten van de MSL kwalificatie zijn terug, en ze zijn goed! Tech United heeft namelijk, op een puntje verschil met de nummer 1, de tweede plaats behaald! Het Portugese team CAMBADA ging er vandoor met de eerste plaats. Het voetbalteam van Tech United is dus gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen in Nagoya! Deze resultaten hebben verder geen invloed op de competitie, maar het is altijd fijn om te weten wat de jury vindt.  

De kwalificatie deadline voor het @Home team was op 12 maart. Hierbij deed het @Home team mee voor de OPL (AMIGO en SERGIO) en de DSPL (Toyota HSR) league mee. In tegenstelling tot de MSL kwalificatievideo heeft de kwalificatievideo van @Home geen tijdslimiet, zo heeft het team genoeg tijd om duidelijk te laten zien wat ze kunnen! De kwalificatiepagina van @Home is hier te vinden. Nu is het afwachten of @Home MSL gaat vergezellen naar Nagoya!

Naast het nieuwe 8-wielige platform, zijn er ook andere hardware-ontwikkelingen bij de voetbalrobots. Zo heeft nummer 6, Gregory van der Tandwiel, nieuwe omniwielen gekregen om nog sneller te kunnen accelereren! 

Over het zusje van AMIGO en SERGIO werd al langer gespeculeerd, maar 28 februari was het dan echt zo ver en werd PEPPER uitgepakt. PEPPER is mede door TMC aangeschaft, en TMC is hiermee ook weer officieel sponsor van Tech United geworden! PEPPER zal vooral binnen het TU terrein mensen assisteren, maar om dat mogelijk te maken moet er natuurlijk nog het een en ander geprogrammeerd worden. Daar wil Tech United graag haar steentje bijdragen. Omdat SERGIO uiteraard niet achter wil blijven met een zusje met zulke strakke looks, krijgt hij op dit moment nieuwe 3D geprinte kappen. Deze kappen worden door sponsor SKM verzorgd. 

Pepper had een week later haar eerste debuut in de media op NOS op 3 tijdens een live Q&A vanuit het @Home-lab. De live Q&A ging over robots die banen overnemen en Jesse, de projectmanager Robotica, was als specialist aanwezig om alle vragen van de kijkers te beantwoorden. Mocht je nieuwsgierig zijn; hier is het filmpje te zien.  

In de volgende nieuwsbrief komt uiteraard meer nieuws over PEPPER en de @Home kwalificatie. Daarnaast komen de Portuguese en German Open er weer aan, waar we uiteraard ook wat over zullen vertellen. De Toyota HSR wordt in april verwacht, dus bereid je maar weer voor op spannende ‘unpacking’ foto’s! 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht