Nieuws


Dag twee van RoboCup 2015

Dag twee van RoboCup 2015

Na een altijd hectische eerste setup-dag is het vandaag tijd voor de eerste officiële optredens van onze robots. Voor de voetbalrobots staat als eerste de Technical Challenge op het programma. Deze challenge is om te kijken of de robots onder bepaalde moeilijkere omstandigheden nog steeds goed kunnen voetballen. Vorig jaar werd er voor het eerst kunstgras gebruikt voor het veld waarop de Technical Challenge plaatsvond. Dit jaar vindt de challenge weer op het kunstgras plaats en moeten de robots binnen 5 minuten zoveel mogelijk naar elkaar overpassen zonder gebruik te maken van WiFi. De robots staan dus niet direct met elkaar in contact en het is dus ook niet mogelijk om hun posities aan elkaar door te geven.  Doordat we gisteren wat problemen zijn tegengekomen bij de voorbereiding van de challenge is het de robots helaas niet gelukt om succesvol naar elkaar over te passen. Hierna was het de beurt aan teamleidster Lotte voor de Scientific Challenge. In haar presentatie legde ze onder andere uit hoe het mogelijk is om de 3D-positie van een bal in de lucht te kunnen bepalen door het combineren van 2D-beelden van verschillende robots.

AMIGO en SERGIO starten als eerste met de Robot Inspection. Hierbij moeten de robots door de deur de @Home-area inrijden en wordt de noodstop getest. Als de robots niet door deze keuring komen mogen ze niet meedoen aan volgende challenges. Voor SERGIO is dit zijn eerste optreden op een wereldkampioenschap en dat is goed te zien. Na het openen van de deur schiet hij rap de @Home-area in. Te snel volgens de jury. Bovendien rijdt SERGIO over de voet van een jurylid heen, wat hem strafpunten oplevert. Ook de test van AMIGO gaat volgens de jury niet helemaal vlekkeloos. Het team heeft een andere mening maar de jury vindt dat AMIGO te snel draaide op het moment dat er iemand achter hem stond. Al met al zijn dit geen grote fouten en hebben beide robots zich gekwalificeerd om aan de rest van het toernooi mee te doen. De Robot Inspection wordt gevolgd door de Poster Session waarin teamleider Janno de nieuwe ontwikkelingen van beide robots presenteert.

Zoals altijd moet er nog veel gebeuren maar de vorderingen lopen gestaag. Morgen starten de voetbalrobots om 04.00 uur Nederlandse tijd met de eerste officiële wedstrijd van het toernooi tegen het Chinese Lushan. AMIGO start om 03.30 uur met de RoboZoo. In deze challenge moeten alle robots op eigen wijze het Chinese publiek vermaken. Het publiek is tevens de jury. Op onze nieuwe live-pagina op de website is alles omtrent het toernooi te vinden. Ook de vernieuwde livestream hebben we inmiddels aan de praat gekregen!

Tech United van start op RoboCup 2015 in Hefei

Tech United van start op RoboCup 2015 in Hefei

Het volledige team en de robots zijn veilig aangekomen in China voor RoboCup 2015! Vandaag is de eerste setup-dag van het toernooi. Zaterdag staan voor de voetbalrobots de Technical Challenge en Scientific Challenge op het programma. AMIGO en SERGIO beginnen zaterdag met de Robot Inspection en Poster Session. Vanaf zondag gaan de echte wedstrijden en challenges van start. Inmiddels is het team druk bezig met het up-and-running krijgen van de robots. De voetbalrobots hebben het heilige gras inmiddels betreden en AMIGO en SERGIO maken hun rondjes door de @Home-arena. Via de live-pagina op de website zijn alle wedstrijdschema's, resultaten, video's en livestreams te vinden. 

Tech United bijna klaar voor WK RoboCup in China

Tech United bijna klaar voor WK RoboCup in China

De voorbereidingen voor het WK RoboCup in China, dat plaatsvindt tussen 17 en 23 juli, lopen gestaag. Maandag gaat een deel van het team al op transport naar China. De rest volgt 14 juli. Maandag is het de beurt aan AMIGO, SERGIO en wat kisten met technisch materiaal om de oversteek naar China te maken. De voetbalrobots vliegen op 14 juli met de rest van het team mee naar Hefei, de stad waar dit jaar het WK gehouden wordt. Twee jaar geleden wist het Chinese team Water ons in de finale nog te verslaan toen het WK in Eindhoven was. Dit jaar zullen wij in het hol van de leeuw proberen om onze wereldtitel in de Middle Size League te prolongeren. 

AMIGO hoopt in Hefei de stijgende lijn van de afgelopen jaren voort te kunnen zetten en voor het eerst wereldkampioen te worden. Vorig jaar werd hij tweede op het WK en twee maanden geleden werd op de German Open de eerste plaats behaald. Hij krijgt dit jaar voor het eerst op het WK hulp van zijn opvolger SERGIO. Omdat SERGIO nog niet helemaal af is zal hij nog niet alle challenges mee kunnen doen.

Kunnen AMIGO en SERGIO de stijgende lijn van de afgelopen jaren doorzetten? Lukt het de voetbalrobots om hun wereldtitel in het hol van de leeuw te prolongeren? Alles is tussen 17 en 23 juli te volgen op onze website, facebook en twitter.

Tech United wint de RoboCup@Home German Open!

Tech United wint de RoboCup@Home German Open!

In de finale nam Tech United het op tegen 4 andere teams; Homer UniKoblenz, ToBi, SmartBots en SocRob. ToBi en Homer stonden respectievelijk maar 128 en 39 punten achter ons waardoor de finale allesbeslissend was. Door het goede resultaat van gisteren hadden we niet alleen een voordeel in punten maar hadden we ook de luxe om als laatste de finale te mogen starten.

We keken gespannen toe hoe de andere teams de finale uitvoerde. ToBi deed een succesvolle reddingsoperatie waarbij hij voor veel gelach zorgde door een jongedame  voor een  man van 37 aan te zien. Homer liet ook een indrukwekkende demonstratie zien. Ze voerden de Wake Me Up Challenge nogmaals uit.  Deze keer gebruikten ze hiervoor 2 robots. De ene robot maakte de persoon wakker terwijl de andere het ontbijt klaarmaakte. De demonstratie verliep niet helemaal vlekkeloos, wat zich typeerde door de jury bijna met een  ei te bekogelen.

De finale challenge van AMIGO en SERGIO verliep gelukkig wel zonder problemen. SERGIO verkende de ruimte en kreeg daarna van Rein de opdracht om drinken te halen. Omdat SERGIO geen armen heeft riep hij AMIGO om hulp. Omdat hij het wereldmodel met SERGIO deelt wist hij alles in de ruimte te vinden.

Door deze overwinning heeft Tech United met alle twee de teams de Europese toernooien gewonnen. Hopelijk kunnen we dit ook over precies drie maanden over het wereldkampioenschap ook zeggen.

Op polepostion naar de finale!

Op polepostion naar de finale!

Op de tweede dag van de German Open stonden opnieuw 5 challenges op het programma. Al bij de eerste challenge nam Tech United de koppositie over.  Binnen 10 minuten voerde AMIGO de challenge  General Purpose Service Robot drie keer correct uit. Tijdens de tweede challenge gaf Sjoerd een duidelijke presentatie over het vernieuwde wereldmodel. De Wake Me Up Challenge en RoboNurse Challenge volgde hierna. Tijdens deze challenges heeft AMIGO het publiek erg vermaakt met zijn eigenzinnige uitvoering. De challenges werden niet volledig uitgevoerd maar er zijn toch weer de nodige punten binnengesleept. De laatste challenge was nog even billenknijpen. Tijdens de eerste poging van de Restaurant Challenge hield SERGIO er halverwege mee op. Er was gelukkig nog net genoeg tijd voor een herstart waar SERGIO optimaal gebruik van maakte. Dit zorgde ervoor dat  Tech United met een voorsprong de finale in ging . 

Tweede na de eerste dag

AMIGO en SERGIO hebben een goede eerste dag door gemaakt op de German Open. Het team staat met 380 punten 2e met maar 31 punten achter ToBi. 

SERGIO maakte een goed debuut op de eerste twee challenges. Hij beantwoordde 9 van de 10 vragen van de Speech Recognition goed. Op de tweede challenge, Person Recognition wist SERGIO ook punten te scoren door één specifiek persoon te herkennen in een groep van mensen. 

AMIGO heeft de overige 3 challenges uitgevoerd. De eerste challenge voor AMIGO is Manipulation & Object Recognition. AMIGO kreeg de opdracht om objecten uit een kast te pakken en een plank lager weer neer te zetten. AMIGO herkende de objecten goed maar bij het verplaatsen liet hij een object uit zijn hand glippen. AMIGO maakte zijn fout goed door de volgende challenge RoboZoo te winnen. Tijdens deze challenge bepaalde het publiek welke robot het leukst was, vooral de Duitse versie van hoofd schouders knie en teen werd erg gewaardeerd.

German Open Magdeburg op het punt van beginnen

Vanavond zal de German Open Magdeburg officieel beginnen. Vanavond zal getest worden of AMIGO en SERGIO aan de veiligheidsvoorschriften voldoen. Wanneer zij hieraan voldoen zal het voor AMIGO de 4e keer zijn dat hij meedoet aan de German Open , voor SERGIO betekent dat zijn zijn RoboCup debuut. Vrijdag, zaterdag en zondag zullen de challenges plaatvinden. Het grootste gedeelte van deze challenges zal nog door AMIGO worden uitgevoerd. De Live stream is inmiddel online.