Nieuws


Fandag groot succes!

Alhoewel rond 18.00 uur pas de ontvangst van alle fans en belangstellenden gepland stond, stroomden de eersten al een half uur eerder het RoboCup Stadium binnen. Tegen de klok van 18.30 uur zaten de tribunes afgeladen vol en moesten zelfs enkelen genoegen nemen met een staanplaats. Met een volledig verzorgde puntzak friet of frikadel in de hand aanschouwde iedereen de opening van de fandag. Na een korte intro nam Hans van Breukelen het woord. Hij gaf een vermakelijke en interessante voordracht over succes, winnen en geluk en sprak het team toe richting het Wereldkampioenschap in Singapore. Toen was het tijd voor de sterren van de avond: de TURTLES. De hardware van de robots werd uitgelegd en vervolgens werden de rollen gedemonstreerd. Zo zag het publiek de keeper, verdediger en aanvaller zijn kunsten vertonen. Daarna mocht het team op het veld verschijnen. Zij werden door secretaris van TU/e Harry Roumen gehuldigd voor het behalen van het Europees kampioenschap. Ook werd de winnares van de TOTO van het Europees kampioenschap gehuldigd en verblijd met het Tech United prijzenpakket onder andere bestaande uit het officiële shirt en de klompen. Hierna volgde een spectaculaire 2 tegen 2 demonstratie. Elk deel van de tribune kreeg een team toebedeeld om toe te juichen en onder luid gejoel namen teams paars en blauw het tegen elkaar op. Na een kwartier robotvoetbal was de eindstand 4-1 en was het de beurt aan de keepers. 6 keepers van 10 tot 12 jaar oud mochten het opnemen tegen de penalty specialist TURLTE. Na 3 rondes wist Lenny van de Brand van voetbalclub Rhode uit St. Oedenrode 2 penalty’s te stoppen, waarmee ze de beker en 4 vrijkaartjes voor de Voetbalexperience won. Aan het einde van de fandag kon het publiek als afsluiter nog een glimp opvangen van de toekomstige lopende robot. Deze is op dit moment in ontwikkeling en zal binnenkort zijn eerste stapjes gaan zetten! Al met al was deze fandag een geslaagde dag met een enthousiast publiek. Later die avond werd tijdens Hart van Nederland nog een reportage uitgezonden van de fandag.

 

Fandag 2010, maandag 17 mei

Tech United Fandag

Na de denderende overwinning van robotvoetbalteam Tech United op het Europees Kampioenschap in het Duitse Magdeburg afgelopen maand, zijn alle ogen nu gericht op het Wereld Kampioenschap in Singapore. Is Nederland over een paar maanden een wereldtitel rijker?

Maandagavond 17 mei vindt de officiële Tech United fandag plaats. Proef de RoboCup sfeer in het Tech United RoboCup stadion en ervaar de winnaarsmentaliteit waarover Hans van Breukelen ook vertelt. Het volledige avondprogramma kunt u hieronder lezen.

Programma:

18.00: Ontvangst

18.30: Aanvang Fandag

Voordracht Hans van Breukelen ‘Winnen !?’

Impressie EK 2010 & huldiging. Met filmmateriaal en anekdotes wordt op het Europees Kampioenschap van vorige maand teruggeblikt. Uiteraard ontbreekt de huldiging van het winnende team niet.

Prijsuitreiking winnaar TOTO. Wie voorspelde de uitkomst van het EK het best en mag een welverdiende prijs in ontvangst nemen?

Demonstratie TURTLE’s. Er wordt uitleg gegeven over de werking van de voetbalrobots en het doel van RoboCup. Uiteraard komen de robots ook in actie.

Wedstrijd penalty schieten. Een aantal jonge keepers van voetbalclubs uit de regio neemt het op tegen elkaar en een voetbalrobot. De robot schiet op goal, de keeper die de meeste penalty’s weet te stoppen wint gratis toegangskaarten voor het Voetbalexperience themapark.

20.00: Afsluiting Fandag

Locatie & Tijd:

De fandag wordt in het eigen RoboCup stadion in het W-laag gebouw van de Technische Universiteit Eindhoven gehouden. U kunt uw auto bij Laplace of de Zaale parkeren.

Voor wie?

Iedere fan is uiteraard van harte welkom om op de fan dag te komen, dus kom langs!

Compilatiefilm RoboCup German Open 2010 Magdeburg

Na een geweldig toernooi in Magdeburg pakken we allemaal weer de draad op. Over nog geen twee maanden staat de volgende uitdaging voor de deur: het WK in Singapore. Nog geen twee dagen na aankomst is iedereen al weer vol op aan de gang om de TURTLE's optimaal voor dit toernooi voor te bereiden. Dat zal ook wel nodig zijn, want het WK is net weer een stapje hoger. Om toch nog even na te kunnen genieten van het afgelopen toernooi is hier een compilatiefilm van alle wedstrijden.

Tech United Eindhoven wint German Open 2010

Om 15.15 stond de laatste wedstrijd op het spel. Zweethandjes en serieuze gezichten. Tech United staat wederom tegen CAMBADA in de finale, net als op de wereldkampioenschappen in China van 2008. Toen verloor Tech United, maar vandaag kon dit worden rechtgezet. De wedstrijd begon erg spannend, CAMBADA heeft de specialiteit om van een grote afstand op doel te schieten, wat een aantal spannende situaties veroorzaakte. Gelukkig heeft Tech United een van de beste, al dan niet DE beste keeper in de competitie en volgde uit geen van deze schoten een treffer. Halverwege de eerste helft scoorde Tech United een prachtige goal uit een ‘backward attack’. Niet veel later volgt uit zo’n zelfde dribbel het tweede doelpunt. Het team haalt opgelucht adem. Met drie doelpunten verschil gaat Tech United de rust in. In de tweede helft blijft Tech United aanvallen en er volgen nog 2 doelpunten! Het kampioenschap nadert met rasse schreden. Zal het echt waar zijn, wint Tech United hier het EK robovoetbal? CAMBADA komt nog een keer in actie en scoort de 5-1. Maar dan klinkt het eindsignaal en is het kampioenschap een feit!

 

Tech United is Europees Kampioen!

German Open 2010 Magdeburg dag 3

Op deze laatste dag met poule wedstrijden moest Tech United nog aantreden tegen twee sterkere opponenten: Carpe Noctem en RFC Stuttgart. Ondanks dat plaatsing voor de finale ronde al een feit was, stond de eerste plaats in de poule nog op het spel. Alle teamleden gingen dus met 100% inzet weer aan de slag om de TURTLE's optimaal voor te bereiden. Om 10:45 was het zover. Tegenover elkaar stonden Tech United en Carpe Noctem.

Gisteren avond was het een grote verassing dat Jeroen uit het niets de beurshal binnenkwam lopen. Hij kon het niet  langer meer houden om alles via de livestream te volgen en besloot richting Magdeburg te komen. Ook arriveerden een aantal trouwe supporters om deze wedstrijden live mee te maken. Deze steun in de rug, ook vanaf het thuisfront, doet het team erg veel goed.

Tech United speede een prima wedstrijd met veel mooie passes en dribbels. Er werd met scherp geschoten en voor rust wisten de aanvaller 3 keer het net te vinden. Carpe Noctem kon niet echt gevaarlijk worden, omdat de verdedigers er boven op zaten. Na rust kreeg de keeper van Carpe Noctem nog 2 doelpunten om zijn oren. De samenvattende video laat alle hoogpunten en de schitterende doelpunten zien.

Ondanks de goede wedstrijd was er nog zat werk aan de winkel. Het team nam dan ook na het in ontvangst nemen van de felicitaties meteen weer plaats achter de laptops en werktafel. De wedstrijd tegen de regerend Wereld Kampioen RFC Stuttgart stond op het programma en dit is toch wel de meest geduchte concurrent. De spanning was te snijden toen de scheidsrechter voor de aftrap floot.

De eerste helft was erg rommelig. Omdat zowel Tech United als RFC Stuttgart snelle robots hebben, was de ruimte op het veld erg klein. Bij een pass werd de ontvanger door beiden partijen meteen ingeklemd. Dit leverde dan ook erg veel kluts situaties op. De teams gingen de rust in met de brillenstand: 0 - 0. Tech United nam in de tweede helft het initiatief. Via een corner kwam de 1 - 0 op het scorebord. Vervolgens werd met een fraaie doeltrap de score uitgebreid naar 2 - 0. Enkele minuten voor het eindsignaal viel zelfs de 3 - 0 nog. Hiermee versloeg Tech United de regerend Wereld Kampioen en verzekerde het zichzelf van de eerste plaats in de poule.

Met deze eerste plaats speelt Tech United morgen tegen de nummer 4 uit de poule, Carpe Noctem. De nummers 2 en 3, respectievelijk CAMBADA en RFC Stuttgart spelen de andere halve finale. Morgenmiddag rond de klok van 3 uur spelen de winnaars van deze twee halve finales tegen elkaar in de strijd om de RoboCup German Open 2010 Trophy!

German Open 2010 Magdeburg dag 2

Tweede wedstrijddag levert vooral kennis op

Vandaag stonden wederom twee wedstrijden op het programma. Rond de klok van 11 uur trad Tech United aan tegen de AllemaniAC's uit Duitsland. Deze wedstrijd startte goed voor de TURTLE's van Tech United. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste doelpunten werden gescoord. Ondanks dat het er allemaal verzorgt uit zag vanaf de kant, werden er door de teamleden wat kritische noten geplaatst. Zo reden de TURTLE's een aantal maal te vroeg in bij een vrije trap voor de AllemaniAC's. Met name door de geringe tegenstand scoorde Tech United goal naar goal en werd het een wederom een waar doelpuntenfestijn: 18 - 0.

Na de wedstrijd werden de grootste problemen meteen aangepakt. De teamleden zaten druk te werken. Ondanks dat iedereen geconcentreerd achter de laptops zat te werken, was de spanning richting de tweede wedstrijd van de dag duidelijk te voelen. Op het programme stond CAMBADA, een directe concurrent van Tech United in de strijd om de eerste plaats op de RoboCup German Open 2010. Voor Tech United zou dit de eerste serieuze tegenstand worden op het toernooi. CAMBADA wist in 2008 Tech United nog van de wereld titel af te houden. Dit was een wedstrijd waar iedereen naar uitkeek.

Klik hier om de wedstrijdverslagen tegen de AllemaniACs en CAMBADA te lezen. In de wedstrijd verslagen zijn ook de samenvattende filmpjes te vinden.

Tech United opende sterk en nam na wat schoten van CAMBADA de leiding. Na de openingsgoal breidde Tech United de stand uit naar 2 - 0 en kreeg het kans op kans om verder afstand te nemen. Helaas weigerde de aanvaller tweemaal oog in oog met de keeper de trekker over te halen. Dit brak Tech United uiteindelijk op toen CAMBADA in de tweede helft met een afstandschot en een klutsgoal de stand gelijk trok. 

Deze eerste wedstrijd tegen een sterkere tegenstander bleek een goede test voor de kracht van Tech United. Het spel gaat met de wedstrijd vooruit, maar is zoals altijd nog zat ruimte voor verbetering. Naast een punt hebben is er dus ook een hele hoop kennis gewonnen. Dit wordt meegenomen richting de eindronde om het spel te verbeteren en de tegenstanders beter te kunnen bespelen.

Aan het einde van een dag hard werken zijn we verheugd dat we ons al gekwalificeerd hebben voor de finale ronde. Maar nu gaat het toernooi pas echt beginnen. Morgen staan 2 directe concurrenten op het programma. Carpe Noctem en RFC Stuttgart. Zondag volgt de finale ronde.

German Open 2010 Magdeburg dag 1

Tech United scoort 38 doelpunten op eerste toernooidag!

Gisteren is TechUnited aan haar eerste toernooidag begonnen. Om 14.00 moest TechUnited aan de bak tegen de Paderkickers. Aanvankelijk was het team licht gespannen, maar naarmate de dag vorderde, en de doelpunten binnen stroomden, verdween de spanning als sneeuw voor de zon. Na een 16-1 overwinning tegen de Paderkickers werd om 18.00 ook met MostlyHarmless de vloer aangeveegd. TechUnited verbrak haar eigen record door met maar liefst 22-0 te winnen!

Lees de wedstrijdverslagen tegen Paderkickers en MostlyHarmless. In de wedstrijd verslagen zijn ook de samenvattende filmpjes te vinden.

Heeft TechUnited de overwinnen al op zak met 38 doelpunten? Nee dat zeker niet. Confrontaties met de 3 grootste tegenstanders, Cambada (Wereldkampioen 2008), Carpe Noctem en RFC Stuttgart  (huidige Wereldkampioen) staan pas de komende dagen op het menu. Cambada heeft met 16-0 van MostlyHarmless gewonnen en RFC Stuttgart met 8-0 van de Paderkickers. Kortom, er staan ons nog minimaal 2 spannende dagen te wachten, dus blijf ons volgen.