Nieuws


Tech United 2de op wereldkampioenschap

BEKIJK HIER ALLE VIDEO'S VAN HET WK


Tech United 2de op wereldkampioenschap

 

Tech United wordt 2de op het wereldkampioenschap robotvoetbal 2010 in Singapore. In de finale verliest ze met 5 – 4 van het Chinese team Water, waarvan ze in de voorrondes nog met 8-1 en 9-3 wist te winnen.

Tech United is het hele toernooi lang favoriet en heeft alle wedstrijden gewonnen met minimaal 3 doelpunten verschil, op de finale na. In de finale lukt het echter niet om de hoge verwachtingen waar te maken en team Water te verslaan.
Tijdens de gehele wedstrijd is de spanning om te snijden. Tech United neemt in de eerste minuut gelijk de leiding en scoort de 1 – 0. Het fysiek sterke Water laat zich echter niet zomaar van de mat af spelen en komt snel terug met de gelijkmaker. Tech United probeert regelmatig met de befaamde “backward-attack” door de verdediging van de tegenpartij te breken, wat twee keer lukt zodat ze op een kleine voorsprong komt: 3-1. Water is wederom sterk in de duels om de bal, waardoor Tech United steeds vaker de bal verliest en Water uit kan breken. Met het harde en precieze afstandschot weet ze het werk af te maken. Voor de rust scoort Water de 3-3, zodat beide teams een zenuwslopende ‘rustperiode’ ingaan.
Na de rust kan Tech United niet echt goed in haar spel komen. Het is dan ook Water die het volgende doelpunt scoort, wederom met een goed geplaatst schot. Tech United creëert een aantal goede schietkansen, maar weet deze niet te benutten. Doordat het team Water moeilijk van de bal te zetten is, kan het team zich regelmatig in de goede schietpositie wringen. De verdediging van Tech United is goed opgesteld waardoor de schoten worden geblokt. Een aanvaller van Tech United pakt in het verdedigingsvak de bal op, rijdt om de verdediger van Water heen en schiet de bal met een strak schot langs de goalie van Water. De score is nu weer gelijk: 4-4. De tijd tikt verder en het fluitsignaal komt in zicht. Tech United krijgt nog een paar kansen maar weet de bal niet in het doel te krijgen. Dan ineens komt Water in balbezit, breek uit en scoort met een schot vanaf de zijlijn. Direct na het doelpunt klinkt het fluitsignaal. Tech United is voor de derde keer op rij de op één na beste van de wereld.

De eerste reactie van Rob Hoogendijk (teamleider) na de finale:  “We hebben de laatste wedstrijd misschien net niet gewonnen, maar we hebben dit toernooi prachtig voetbal gespeeld. De mooie acties zijn het resultaat van een jaar lang intensief ontwikkelen en onderzoek”.

Kijk hier de finale terug

Tech United door naar halve finale!

Tech United verslaat in de laatste wedstrijd van de dag MRL met 12-1, en is door naar de halve finale! Tech United gaat door als beste van de poule, net als in de voorafgaande rondes.

Klik hier om het wedstrijd verslag te lezen

Free Challenge

Tech United wint Free Challenge met het lopend platform!

Tech United - Iseporto:

De eerste wedstrijd van vandaag zit er alweer op, Tech United wist met 11-0 van Iseporto te winnen en plaatste zich daarmee als eerste voor ronde 4.

Klik hier voor het wedstrijdverslag.


Tech United - Nubot:

Ook de eerste wedstrijd uit ronde 4 ging Tech United voor de wind, het versloeg Nubot met 7 - 1!

Klik hier om het wedstrijd verslag "Tech United slecht Chinese muur" te lezen.

Tech United wint alle wedstrijden 2e toernooidag

Tech United wint ook de laatste wedstrijd tegen Water met 8 - 1. Eerder vandaag versloeg Tech United al het Iranese team MRL met maarliefst 17 - 0, en ook van de geduchte concurrent CAMBADA werd met 7 - 3 gewonnen.

Klik hier voor het wedstrijdverslag Tech United - MRL

Klik hier voor het wedstrijdverslag Tech United - CAMBADA

Klik hier voor het wedstrijdverslag Tech United - Water

Hieronder staan compilatiefilmpjes van de wedstrijden Tech United - CAMBADA, Tech United - MRL en Tech United - Water

Eerste toernooidag: 9 Punten!

Het toernooi is van start gegaan! Met 9 punten beëindigt Tech United vandaag haar eerste toernooidag als eerste in haar poule. Al begon de dag voor Tech United met een tegenvaller. De Hong Kong Dragons trekken zich terug en er kan dus geen wedstrijd worden gespeeld. Tech United wint de wedstrijd met 3-0 maar er kan niet worden getest. Wel blijven alle robots gespaard.

Water - Tech United

Om 06:00 Nederlandse tijd kan Tech United dan eindelijk laten zien wat ze in huis heeft in een wedstrijd tegen het Chinese team Water. In deze leuke wedstrijd, waarin erg mooie goals gevallen zijn, heeft Tech United ongetwijfeld de overhand. Tech United dribbelt en ontwijkt, waardoor Water er eigenlijk maar weinig aan te pas komt. Water weet wel af en toe verassend uit de hoek te komen met een prachtig geplaatst afstandsschot, een waar genot voor het oog. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een 9 – 3 overwinning voor Tech United.

Bekijk snel het onderstaande compilatie filmpje van deze wedstrijd!

Tech United - Nubot

In de derde en laatste wedstrijd van de dag treedt Tech United aan tegen een geduchte tegenstander, de Nubots uit China. Na een uur vertraging vanwege communicatie problemen met de refbox kan Tech United rond 12:00 eindelijk de aftrap nemen. De Nubots zijn door hun 4 wielen een fysiek sterk team die hun mannetje kunnen staan in een duel. Na de aftrap openen de Nubots sterk en in de zesde minuut komt Tech United zelfs op een 1 - 0 achterstand te staan. Gelukkig kan Tech United door haar sterke balbehandeling iets waarvan de Nubots alleen maar kunnen dromen, namelijk achteruit rijden met de bal. Op deze manier weet Tech United menig maal een duel te winnen en wordt er maarliefst 4 keer gescoord zodat Tech United met een 1 - 4 voorsprong de rust in kan gaan. Uiteindelijk zal de wedstrijd in een 2 – 5 overwinning voor Tech United eindigen. Hieronder is het compilatie filmpje van deze wedstrijd te zien.


Tijdens deze eerste veelbewogen dag zijn 3 robots geblesseerd geraakt aan hun balbehandeling, maar ze maken het goed. Verwacht wordt dat ze morgen weer volledig hersteld aan de aftrap zullen staan.

Het team is erg blij met het grote aantal kijkers dat ons live op de site volgt en wil iedereen hartelijk bedanken hiervoor. En blijf ons volgen natuurlijk!

Technical Challenge

Tech United 2e op Technical Challenge

Tech United is tweede geworden bij de Technical Challenge.

Klik hier voor meer informatie over de puntentelling.

TOTO

Vul nu onze TOTO in en win leuke prijzen! Wees er op tijd bij want zondag 20-06-2010 om 23.59 sluit de inschrijving al.

Vul de TOTO in

Spits

Op vrijdag 18-06-2010 is een artikel over Tech United in de Spits verschenen, klik op onderstaande link om dit artikel te lezen.

Spits: Robots met een steekpass, 18-06-2010

Aankomst Tech United in Singapore

Aankomst & Voorbereiding

Na een twaalf uur durende vlucht is Tech United aangekomen in Singapore. Het toernooi wordt dit jaar gehouden in een reusachtig beursgebouw, het Suntec Singapore. De Robocup mid-size league is op de 6de verdieping gesitueerd.

De voorbereidingen voor het toernooi zijn intussen in volle gang. De robots zijn uitgepakt en staan op het nu nog prachtige, onbereden grasveld te wachten op de avonturen die komen gaan. Ook het Tech United team zit alweer druk te programmeren. We waren vanochtend als eerste aanwezig in de enorme hal om vooral geen minuut aan voorbereidingstijd te hoeven missen.

Behalve op de toernooititel hoopt Tech United dit jaar ook de twee titels voor de Free Challenge en de Technical Challenge binnen te halen.

Technical Challenge:
Op dit moment herkennen de meeste robots binnen de mid-size league de bal aan de kleur (die voor aanvang van het toernooi bekend is). Tijdens de Technical Challenge moeten de teams in staat zijn een willekeurige bal te detecteren, er mee naar de middenlijn te dribbelen, over te spelen naar een medespeler, die de bal vervolgens in het doel moet schieten. Dit alles moet met drie verschillende, vooraf onbekende ballen herhaald worden.

Free Challenge:
Bij de Free Challenge laat ieder team hun beste verbetering van het afgelopen jaar zien. Tech United zal dit jaar meedoen met het lopend platform. Dit is een robot op 6 pootjes die ook op echt gras moet kunnen lopen. Op dit moment kan het platform al staan, wat te zien is in het onderstaande filmpje. Een aantal teamleden zijn heel hard bezig om het platform te laten lopen. We doen ons uiterste best om dit aankomende woensdag, voor de Free Challenge, voor elkaar te krijgen. Staand is het platform ook al zeer indrukwekkend, wellicht al genoeg voor de eerste plaats in de Free Challenge.