Nieuws


German Open 2010 Magdeburg dag 2

Tweede wedstrijddag levert vooral kennis op

Vandaag stonden wederom twee wedstrijden op het programma. Rond de klok van 11 uur trad Tech United aan tegen de AllemaniAC's uit Duitsland. Deze wedstrijd startte goed voor de TURTLE's van Tech United. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste doelpunten werden gescoord. Ondanks dat het er allemaal verzorgt uit zag vanaf de kant, werden er door de teamleden wat kritische noten geplaatst. Zo reden de TURTLE's een aantal maal te vroeg in bij een vrije trap voor de AllemaniAC's. Met name door de geringe tegenstand scoorde Tech United goal naar goal en werd het een wederom een waar doelpuntenfestijn: 18 - 0.

Na de wedstrijd werden de grootste problemen meteen aangepakt. De teamleden zaten druk te werken. Ondanks dat iedereen geconcentreerd achter de laptops zat te werken, was de spanning richting de tweede wedstrijd van de dag duidelijk te voelen. Op het programme stond CAMBADA, een directe concurrent van Tech United in de strijd om de eerste plaats op de RoboCup German Open 2010. Voor Tech United zou dit de eerste serieuze tegenstand worden op het toernooi. CAMBADA wist in 2008 Tech United nog van de wereld titel af te houden. Dit was een wedstrijd waar iedereen naar uitkeek.

Klik hier om de wedstrijdverslagen tegen de AllemaniACs en CAMBADA te lezen. In de wedstrijd verslagen zijn ook de samenvattende filmpjes te vinden.

Tech United opende sterk en nam na wat schoten van CAMBADA de leiding. Na de openingsgoal breidde Tech United de stand uit naar 2 - 0 en kreeg het kans op kans om verder afstand te nemen. Helaas weigerde de aanvaller tweemaal oog in oog met de keeper de trekker over te halen. Dit brak Tech United uiteindelijk op toen CAMBADA in de tweede helft met een afstandschot en een klutsgoal de stand gelijk trok. 

Deze eerste wedstrijd tegen een sterkere tegenstander bleek een goede test voor de kracht van Tech United. Het spel gaat met de wedstrijd vooruit, maar is zoals altijd nog zat ruimte voor verbetering. Naast een punt hebben is er dus ook een hele hoop kennis gewonnen. Dit wordt meegenomen richting de eindronde om het spel te verbeteren en de tegenstanders beter te kunnen bespelen.

Aan het einde van een dag hard werken zijn we verheugd dat we ons al gekwalificeerd hebben voor de finale ronde. Maar nu gaat het toernooi pas echt beginnen. Morgen staan 2 directe concurrenten op het programma. Carpe Noctem en RFC Stuttgart. Zondag volgt de finale ronde.

German Open 2010 Magdeburg dag 1

Tech United scoort 38 doelpunten op eerste toernooidag!

Gisteren is TechUnited aan haar eerste toernooidag begonnen. Om 14.00 moest TechUnited aan de bak tegen de Paderkickers. Aanvankelijk was het team licht gespannen, maar naarmate de dag vorderde, en de doelpunten binnen stroomden, verdween de spanning als sneeuw voor de zon. Na een 16-1 overwinning tegen de Paderkickers werd om 18.00 ook met MostlyHarmless de vloer aangeveegd. TechUnited verbrak haar eigen record door met maar liefst 22-0 te winnen!

Lees de wedstrijdverslagen tegen Paderkickers en MostlyHarmless. In de wedstrijd verslagen zijn ook de samenvattende filmpjes te vinden.

Heeft TechUnited de overwinnen al op zak met 38 doelpunten? Nee dat zeker niet. Confrontaties met de 3 grootste tegenstanders, Cambada (Wereldkampioen 2008), Carpe Noctem en RFC Stuttgart  (huidige Wereldkampioen) staan pas de komende dagen op het menu. Cambada heeft met 16-0 van MostlyHarmless gewonnen en RFC Stuttgart met 8-0 van de Paderkickers. Kortom, er staan ons nog minimaal 2 spannende dagen te wachten, dus blijf ons volgen.

Set-up dag

Vanochtend was het vroeg uit de veren om te ontbijten en om half 8 bij de beurs te zijn. Eenmaal aangekomen bij de beurs werd er wederom volop geprogrammeerd en gekalibreerd. Op het gebied van hardware moest ook nog het een en ander gebeuren. Zo kreeg de keeper een mooi nieuw dakje bovenop het rek om lobschoten beter te kunnen pareren. In de loop van de dag werd ook de internetverbinding tot stand gebracht. Hiermee konden we eindelijk de livestream opzetten. Deze zal de komende dagen non stop streamen en alle wedstrijden op het veld uitzenden. TechUnited speelt morgen om 14:00 uur tegen Paderkicker uit Duitsland en later op de dag om 17:00 tegen het Oostenrijkse Mostly Harmless team. Op dit moment (12 uur 's nachts) wordt er door de mensen van de software nog altijd druk gesleuteld om voor de eerste wedstrijddag gereed te krijgen!

Vertrek naar Magdeburg

Stipt 12 uur ’s middags was het dan zo ver. Met 1 vrachtwagen en 2 busjes vertrokken we met 13 man en 1 vrouw richting de beurs van Magdeburg. De reis verliep voorspoedig over de Duitse A2 Autobahn, totdat we ter hoogte van Dortmundt in de file kwamen te staan. Eerst werden we van de snelweg afgeleid, onder een viaduct door, waarna we even verder de snelweg opnieuw op konden in de hoop weer vlot door te rijden. Helaas stonden we wederom in de ‘stau’. De hele rit werd achterin de bus al druk geprogrammeerd, maar eenmaal in de file zag ook chauffeur Koen zijn kans schoon om achter zijn stuur de laptop erbij te pakken. Ondertussen kwam er meer en meer politie, brandwagen en takelwagens in groten getale aanzetten. Er bleek een vrachtwagen met staal, 2 banen breed, op zijn kantje te liggen. Ondanks dat de linker baan vrij was, werd deze door de politie versperd. Pas toen Harrie poolshoogte kwam nemen, werd de baan vrijgegeven en konden we onze weg vervolgen. Rond half 8 kwamen we aan bij het beursgebouw en zijn alle spullen uitgeladen. Na anderhalf uur installeren zochten we onze weg naar het hotel. Aldaar is de bar nog even bezichtigd en zocht iedereen zijn bed op. Vroeg naar bed en fit voor de set-up dag van morgen…

Demonstratie op ESEF beurs, jaarbeurs Utrecht

Het TechUnited robocup team van de Technische Universiteit van Eindhoven was van 9 tot 12 maart op de jaarbeurs in Utrecht te vinden. de gehele week gaven ze demonstraties waarbij de voetbal robots lieten zien wat ze in huis hadden.

In een stand, die was omgebouwd tot een waar stadium met publiek, werd er steeds uitleg gegeven over de werking van de voetbal robots, het doel van het project en de jaarlijkse competities. Ook werden de verschillende rollen van de voetbal robot gedemonstreerd, werden er vrije trappen en ingooien genomen, en tot slot werd elke demonstratie afgesloten met het nemen van penalty’s waarbij enthousiaste vrijwilligers uit het publiek mochten keepen.

Kijk voor een goede sfeer impressie van de beurs eens in het ESEF fotoalbum!

Demonstratie Basisschool Den Doelhof Meijel

Op 28 januari 2010 gaf TechUnited een demonstratie op basisschool Den Doelhof in Meijel. van s' ochtends half tien tot s' middags drie uur kwamen omstebeurd alle leeftijdsgroepen van de basisschool de TURTLE's bewonderen. De kleinste groepen kregen een korte uitleg over de robots met vervolgens een spannende penalty demo, terwijl de oudste groepen behalve de demonstratie ook de technische kant van de robot's te horen kregen.

Ons bezoek aan de basisschool sloot mooi aan bij de techniekweek die op de school gehouden werd, waarin robotica natuurlijk niet mocht ontbreken. Hopelijk hebben we weer een aantal kids enthousiast kunnen maken voor een toekomst vol techniek en robotica.

Behalve het grote enthousiasme van de leerlingen bleef ook het enthousiasme bij de volwassenen niet uit. Behalve de juffen en meesters, waarvan een groot aantal graag wou proberen een penalty  tegen te houden, was ook de pers van de partij. Zo was de volgende morgen onder andere een artikel over ons bezoek in De Limburger te vinden.