Nieuws


Set-up dag

Vanochtend was het vroeg uit de veren om te ontbijten en om half 8 bij de beurs te zijn. Eenmaal aangekomen bij de beurs werd er wederom volop geprogrammeerd en gekalibreerd. Op het gebied van hardware moest ook nog het een en ander gebeuren. Zo kreeg de keeper een mooi nieuw dakje bovenop het rek om lobschoten beter te kunnen pareren. In de loop van de dag werd ook de internetverbinding tot stand gebracht. Hiermee konden we eindelijk de livestream opzetten. Deze zal de komende dagen non stop streamen en alle wedstrijden op het veld uitzenden. TechUnited speelt morgen om 14:00 uur tegen Paderkicker uit Duitsland en later op de dag om 17:00 tegen het Oostenrijkse Mostly Harmless team. Op dit moment (12 uur 's nachts) wordt er door de mensen van de software nog altijd druk gesleuteld om voor de eerste wedstrijddag gereed te krijgen!

Vertrek naar Magdeburg

Stipt 12 uur ’s middags was het dan zo ver. Met 1 vrachtwagen en 2 busjes vertrokken we met 13 man en 1 vrouw richting de beurs van Magdeburg. De reis verliep voorspoedig over de Duitse A2 Autobahn, totdat we ter hoogte van Dortmundt in de file kwamen te staan. Eerst werden we van de snelweg afgeleid, onder een viaduct door, waarna we even verder de snelweg opnieuw op konden in de hoop weer vlot door te rijden. Helaas stonden we wederom in de ‘stau’. De hele rit werd achterin de bus al druk geprogrammeerd, maar eenmaal in de file zag ook chauffeur Koen zijn kans schoon om achter zijn stuur de laptop erbij te pakken. Ondertussen kwam er meer en meer politie, brandwagen en takelwagens in groten getale aanzetten. Er bleek een vrachtwagen met staal, 2 banen breed, op zijn kantje te liggen. Ondanks dat de linker baan vrij was, werd deze door de politie versperd. Pas toen Harrie poolshoogte kwam nemen, werd de baan vrijgegeven en konden we onze weg vervolgen. Rond half 8 kwamen we aan bij het beursgebouw en zijn alle spullen uitgeladen. Na anderhalf uur installeren zochten we onze weg naar het hotel. Aldaar is de bar nog even bezichtigd en zocht iedereen zijn bed op. Vroeg naar bed en fit voor de set-up dag van morgen…

Demonstratie op ESEF beurs, jaarbeurs Utrecht

Het TechUnited robocup team van de Technische Universiteit van Eindhoven was van 9 tot 12 maart op de jaarbeurs in Utrecht te vinden. de gehele week gaven ze demonstraties waarbij de voetbal robots lieten zien wat ze in huis hadden.

In een stand, die was omgebouwd tot een waar stadium met publiek, werd er steeds uitleg gegeven over de werking van de voetbal robots, het doel van het project en de jaarlijkse competities. Ook werden de verschillende rollen van de voetbal robot gedemonstreerd, werden er vrije trappen en ingooien genomen, en tot slot werd elke demonstratie afgesloten met het nemen van penalty’s waarbij enthousiaste vrijwilligers uit het publiek mochten keepen.

Kijk voor een goede sfeer impressie van de beurs eens in het ESEF fotoalbum!

Demonstratie Basisschool Den Doelhof Meijel

Op 28 januari 2010 gaf TechUnited een demonstratie op basisschool Den Doelhof in Meijel. van s' ochtends half tien tot s' middags drie uur kwamen omstebeurd alle leeftijdsgroepen van de basisschool de TURTLE's bewonderen. De kleinste groepen kregen een korte uitleg over de robots met vervolgens een spannende penalty demo, terwijl de oudste groepen behalve de demonstratie ook de technische kant van de robot's te horen kregen.

Ons bezoek aan de basisschool sloot mooi aan bij de techniekweek die op de school gehouden werd, waarin robotica natuurlijk niet mocht ontbreken. Hopelijk hebben we weer een aantal kids enthousiast kunnen maken voor een toekomst vol techniek en robotica.

Behalve het grote enthousiasme van de leerlingen bleef ook het enthousiasme bij de volwassenen niet uit. Behalve de juffen en meesters, waarvan een groot aantal graag wou proberen een penalty  tegen te houden, was ook de pers van de partij. Zo was de volgende morgen onder andere een artikel over ons bezoek in De Limburger te vinden.