Nieuws


Op polepostion naar de finale!

Op polepostion naar de finale!

Op de tweede dag van de German Open stonden opnieuw 5 challenges op het programma. Al bij de eerste challenge nam Tech United de koppositie over.  Binnen 10 minuten voerde AMIGO de challenge  General Purpose Service Robot drie keer correct uit. Tijdens de tweede challenge gaf Sjoerd een duidelijke presentatie over het vernieuwde wereldmodel. De Wake Me Up Challenge en RoboNurse Challenge volgde hierna. Tijdens deze challenges heeft AMIGO het publiek erg vermaakt met zijn eigenzinnige uitvoering. De challenges werden niet volledig uitgevoerd maar er zijn toch weer de nodige punten binnengesleept. De laatste challenge was nog even billenknijpen. Tijdens de eerste poging van de Restaurant Challenge hield SERGIO er halverwege mee op. Er was gelukkig nog net genoeg tijd voor een herstart waar SERGIO optimaal gebruik van maakte. Dit zorgde ervoor dat  Tech United met een voorsprong de finale in ging . 

Tweede na de eerste dag

AMIGO en SERGIO hebben een goede eerste dag door gemaakt op de German Open. Het team staat met 380 punten 2e met maar 31 punten achter ToBi. 

SERGIO maakte een goed debuut op de eerste twee challenges. Hij beantwoordde 9 van de 10 vragen van de Speech Recognition goed. Op de tweede challenge, Person Recognition wist SERGIO ook punten te scoren door één specifiek persoon te herkennen in een groep van mensen. 

AMIGO heeft de overige 3 challenges uitgevoerd. De eerste challenge voor AMIGO is Manipulation & Object Recognition. AMIGO kreeg de opdracht om objecten uit een kast te pakken en een plank lager weer neer te zetten. AMIGO herkende de objecten goed maar bij het verplaatsen liet hij een object uit zijn hand glippen. AMIGO maakte zijn fout goed door de volgende challenge RoboZoo te winnen. Tijdens deze challenge bepaalde het publiek welke robot het leukst was, vooral de Duitse versie van hoofd schouders knie en teen werd erg gewaardeerd.

German Open Magdeburg op het punt van beginnen

Vanavond zal de German Open Magdeburg officieel beginnen. Vanavond zal getest worden of AMIGO en SERGIO aan de veiligheidsvoorschriften voldoen. Wanneer zij hieraan voldoen zal het voor AMIGO de 4e keer zijn dat hij meedoet aan de German Open , voor SERGIO betekent dat zijn zijn RoboCup debuut. Vrijdag, zaterdag en zondag zullen de challenges plaatvinden. Het grootste gedeelte van deze challenges zal nog door AMIGO worden uitgevoerd. De Live stream is inmiddel online.

Winst op de Portugal Open!

Vandaag was alweer de laatste dag van het toernooi! Nadat we om 10.00 uur de halve finale gespeeld hebben tegen het Portugese team 5DPO (4-0 winst) stond om 14.00 uur de finale op het programma. We speelden tegen CAMBADA, het team uit Portugal dat we al twee keer troffen dit toernooi. Helaas eindigden beide wedstrijden niet in een overwinning voor ons. De wedstrijden die we gespeeld hebben tijdens het toernooi hebben ons vele verbeterpunten gegeven waar we hard aan gewerkt hebben. Tijdens de finale werden deze inspanningen beloond. De robots schoten uit de startblokken en al snel verscheen er een 1-0 voorsprong op het scorebord. Vervolgens bleven we het beste van het spel geven; we passen mooi rond de verdediging en vrije trappen worden goed uitgevoerd. De finale eindigt in een 6-1 overwinning voor ons! Een goede stap richting het wereldkampioenschap in China! 

Eindhovense derby in Portugal!

Na 10 jaar heeft vandaag weer een Eindhovense derby plaatsgevonden in het robotvoetbal! Het Falcons team (supported by ASML) speelt zijn eerste toernooi in Portugal en mag direct de eerste wedstrijd aantreden tegen de wereldkampioen. Ze gingen fanatiek van start richting ons doel, maar een doelpunt werd voorkomen door onze verdedigers. Vervolgens wisten we in het spel te komen en uiteindelijk vijf keer te scoren. Het Falcons team heeft de champagne al koud staan, want ze hopen het allereerste doelpunt in een officiele wedstrijd te scoren. Met de progressie die ze de afgelopen dagen hebben geboekt, moet dat zeker gaan lukken!

De tweede wedstrijd is tegen CAMBADA gespeeld. Helaas bleken onze TURTLEs nog niet in topvorm en door technische problemen zoals falende passes en crashende software was het een zware vuurdoop voor de nieuwe teamleader. We moeten helaas de winst aan CAMBADA laten (2-1), maar we hebben een lange lijst met verbeterpunten waar we mee aan de slag zijn gegaan om morgen weer betere resultaten te boeken!

Eerste toernooidag van het jaar!

De eerste toernooidag van het jaar zit er alweer bijna op! Vanochtend vroeg zijn we aangekomen op de venue om onze team area op te zetten en zo snel mogelijk te beginnen met testen. Morgen zullen we de eerste wedstrijden spelen en als voorbereiding daarom zijn vandaag de lob ballen weer netjes getuned, de penalties en vrije trappen getest en verbeterd en ook de keeper verdedigd het doel weer zoals we van hem gewend zijn.

De eerste wedstrijd spelen we morgen tegen onze streekgenoten team Falcons uit Veldhoven. Voor hen de eerste keer dat ze deelnemen aan een RoboCup toernooi. Wie deze derby zal gaan winnen is morgen te volgen via de livestream om 14.00 uur. Ook rondom de wedstrijden zijn we live te volgen via de livestream!

 

Portugese Open 2015

De voetbalrobots zijn al onderweg naar de Portuguese Open. Woensdag vertrekt het team. Tech United speelt wedstrijden op 10 en 11 april en, wanneer de de finales bereiken, ook op 12 april. Mis de wedstrijden niet en bekijk ze live via de livestream!