Nieuws


German Open Magdeburg op het punt van beginnen

Vanavond zal de German Open Magdeburg officieel beginnen. Vanavond zal getest worden of AMIGO en SERGIO aan de veiligheidsvoorschriften voldoen. Wanneer zij hieraan voldoen zal het voor AMIGO de 4e keer zijn dat hij meedoet aan de German Open , voor SERGIO betekent dat zijn zijn RoboCup debuut. Vrijdag, zaterdag en zondag zullen de challenges plaatvinden. Het grootste gedeelte van deze challenges zal nog door AMIGO worden uitgevoerd. De Live stream is inmiddel online.

Winst op de Portugal Open!

Vandaag was alweer de laatste dag van het toernooi! Nadat we om 10.00 uur de halve finale gespeeld hebben tegen het Portugese team 5DPO (4-0 winst) stond om 14.00 uur de finale op het programma. We speelden tegen CAMBADA, het team uit Portugal dat we al twee keer troffen dit toernooi. Helaas eindigden beide wedstrijden niet in een overwinning voor ons. De wedstrijden die we gespeeld hebben tijdens het toernooi hebben ons vele verbeterpunten gegeven waar we hard aan gewerkt hebben. Tijdens de finale werden deze inspanningen beloond. De robots schoten uit de startblokken en al snel verscheen er een 1-0 voorsprong op het scorebord. Vervolgens bleven we het beste van het spel geven; we passen mooi rond de verdediging en vrije trappen worden goed uitgevoerd. De finale eindigt in een 6-1 overwinning voor ons! Een goede stap richting het wereldkampioenschap in China! 

Eindhovense derby in Portugal!

Na 10 jaar heeft vandaag weer een Eindhovense derby plaatsgevonden in het robotvoetbal! Het Falcons team (supported by ASML) speelt zijn eerste toernooi in Portugal en mag direct de eerste wedstrijd aantreden tegen de wereldkampioen. Ze gingen fanatiek van start richting ons doel, maar een doelpunt werd voorkomen door onze verdedigers. Vervolgens wisten we in het spel te komen en uiteindelijk vijf keer te scoren. Het Falcons team heeft de champagne al koud staan, want ze hopen het allereerste doelpunt in een officiele wedstrijd te scoren. Met de progressie die ze de afgelopen dagen hebben geboekt, moet dat zeker gaan lukken!

De tweede wedstrijd is tegen CAMBADA gespeeld. Helaas bleken onze TURTLEs nog niet in topvorm en door technische problemen zoals falende passes en crashende software was het een zware vuurdoop voor de nieuwe teamleader. We moeten helaas de winst aan CAMBADA laten (2-1), maar we hebben een lange lijst met verbeterpunten waar we mee aan de slag zijn gegaan om morgen weer betere resultaten te boeken!

Eerste toernooidag van het jaar!

De eerste toernooidag van het jaar zit er alweer bijna op! Vanochtend vroeg zijn we aangekomen op de venue om onze team area op te zetten en zo snel mogelijk te beginnen met testen. Morgen zullen we de eerste wedstrijden spelen en als voorbereiding daarom zijn vandaag de lob ballen weer netjes getuned, de penalties en vrije trappen getest en verbeterd en ook de keeper verdedigd het doel weer zoals we van hem gewend zijn.

De eerste wedstrijd spelen we morgen tegen onze streekgenoten team Falcons uit Veldhoven. Voor hen de eerste keer dat ze deelnemen aan een RoboCup toernooi. Wie deze derby zal gaan winnen is morgen te volgen via de livestream om 14.00 uur. Ook rondom de wedstrijden zijn we live te volgen via de livestream!

 

Portugese Open 2015

De voetbalrobots zijn al onderweg naar de Portuguese Open. Woensdag vertrekt het team. Tech United speelt wedstrijden op 10 en 11 april en, wanneer de de finales bereiken, ook op 12 april. Mis de wedstrijden niet en bekijk ze live via de livestream!

AMIGO bij Dutch Design Week

Afgelopen week heeft AMIGO op de Dutch Design Week in het Klokgebouw in Eindhoven zijn kunsten vertoond. De gezamenlijke tentoonstelling van de TU/e en Design United (3TU), dit jaar voor het eerst in het Klokgebouw te zien, toont hoe technologie in samenspel met research en design leidt tot verbetering en verrijking van praktisch alle denkbare menselijke activiteiten. De thema’s Care, Learn, Live, Move, Sense en Make fungeren als gids. Bezoekers konden zien hoe AMIGO met behulp van zijn nieuwe wereldmodel een aantal taken kon uitvoeren. AMIGO liet zien dat hij op commando via een iPad ergens naar toe kan navigeren, iets op kan pakken en iets kan neerzetten. Nadat we AMIGO deze taak hadden gegeven navigeerde hij autonoom door de omgeving en voerde de taak uit. 

Tech United Wereldkampioen Robotvoetbal!

Tech United is Wereldkampioen robotvoetbal geworden op de RoboCup 2014 in João Pessoa. In de zeer spannende finale werd het Chinese team Water met 3-2 verslagen.

Water  begon sterk aan de wedstrijd en loste enkele gevaarlijke schoten op doel, deze werden echter allemaal gekeerd door Tech United keeper Hans van Sleutelen. De eerste kans voor Tech United was wel meteen raak. Na een goede combinatie schoot onze voetbalrobot diagonaal binnen. Enkele minuten later wist Tech United zelfs op een 2-0 voorsprong te komen na weer een goed combinatie. In het vervolg van de wedstrijd kreeg het Chinese Water nog enkele goede kansen, maar telkens stond Hans van Sleutelen in de weg.

Ook in de tweede helft begon Water sterk en schoot het een aantal keer op het doel van Tech United. Net nadat iedereen dacht dat Hans van Sleutelen, die langzaam uitgroeide tot man of the match, niet te passeren was in de finale, wist Water 8 minuten voor tijd toch een gaatje te vinden, 2-1. Onze voetbalrobots raakte hier echter niet van slag en scoorden direct na de aftrap zelfs de 3-1! In de laatste 7 minuten schoot Water nog enkele malen op doel, maar wist nog slechts één bal achter Hans van Sleutelen te krijgen. Eindstand 3-2 voor Tech United! 

Tech United heeft op deze manier revanche genomen tegen Water, het team waar vorig jaar in Eindhoven de finale van werd verloren. Het team heeft hard gewerkt, de voetbalrobots hebben goed gepresteerd en wij zijn zeer tevreden met deze topprestatie! 

Volg Tech United nu via Facebook en Twitter en schrijf je in voor de nieuwsbrief (scroll naar beneden).