Nieuws


AMIGO behaalt tweede plaats!

In de finale geeft Sjoerd namens Tech United een presentatie over het wereldmodel. Hierbij kan de eigenaar van AMIGO een opdracht geven via de tablet, bijvoorbeeld het halen van een drankje. AMIGO kan zelf zijn omgeving verkennen en de eigenaar kan AMIGO leren wat alle objecten zijn. De presentatie en demonstratie verlopen goed! Nu is het afwachten op de beoordeling. De concurrenten om de derde plaats geven een goede demonstratie, maar het is aan de jury om te besluiten wat zij de meest innovatieve ontwikkeling vinden.

Het @Home team van Tech United is erin geslaagd de jury te overtuigen en de knappe tweede plaats, die het tijdens de challenges heeft bemachtigd, te verdedigen in de Finale! Dit betekent dat AMIGO weer een plaatsje is gestegen ten opzichte van vorig jaar, een fantastische prestatie waar het team uitermate gelukkig mee is! Alleen winnaar WrightEagle uit China bleek nog een maatje te groot, hoewel we dit team wel bij enkele challenges hebben verslagen. Wie weet kunnen we de stijgende lijn doorzetten en volgend jaar ook in de @Home competitie kampioen worden!

Finaledag!

Vandaag worden de finales gespeeld! Gisteren hebben we ons al gekwalificeerd voor de finale in de @Home League. Hierin zullen de beste 5 teams een demonstratie geven naar keuze. Tech United staat op dit moment tweede. Hopelijk kunnen we deze positie vasthouden en boven concurrent en huidig wereldkampioen NimbRo uir Duitsland!

De voetbalrobots moeten eerst nog in de halve finale concurrent CAMBADA verslaan. Het Portugese team is sterk dit toernooi en het belooft een spannende wedstrijd te worden! Mochten we deze wedstrijd winnen, dan spelen we om 18:30 uur Nederlandse tijd de finale. Anders wordt een uur eerder gestreden om de 3e plaats.

We zijn live te volgen via de livestreams:

@Home livestream

MSL livestream 

Laatste wedstrijden voor de finales!

Vandaag worden de laatste wedstrijden gespeeld in de Middle Size League. We nemen het nog op tegen CAMBADA (Portugal), MRL (Iran) en de regerend wereldkampioen Water (China). Alle teams hebben we al een keer ontmoet tijdens het toernooi. Van MRL en Water wisten we gister te winnen in twee spannende wedstrijden. Tegen CAMBADA werd het ook spannend, maar deze wedstrijd bleef onbeslist. 

AMIGO zal in de @Home League de laatste drie challenges proberen te volbrengen. Na twee wedstrijddagen staan we nu op een mooie derde plaats. Om de finale te halen moeten we in de top 5 blijven! 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze prestaties op het toernooi? Meld je aan voor de nieuwsbrief in de rechterkolom op deze website en volg ons via Facebook en Twitter! 

Eerste wedstrijddag goed verlopen!

De eerste wedstrijddag van RoboCup 2014 is succesvol verlopen! In de Middle Size League zijn we na drie poulewedstrijden nog ongeslagen en bij de @Home League zijn we na de eerste competitiedag lijstaanvoerder. 

@Home League

Tijdens de eerste challenge heeft AMIGO zich als deelnemer geregistreerd en is hij getest op veiligheid. Vervolgens heeft AMIGO deelgenomen in de "robo zoo" waar hij veel aandacht trok van het publiek. Ook tijdens de "follow me" volgende AMIGO de operator goed tot in de lift. Alle scores bij elkaar opgeteld leverde dit een welverdiende eerste plaats op voor het @Home team! 

Bekijk hier de compilatie van de eerste dag! 

Middle Size League

In de Middle Size League hebben we drie wedstrijden gespeeld. De eerste twee wedstrijden, tegen het Japanse team Hibikino-Musashi en het Chinese NuBot, werden gewonnen met respectievelijk 4-0 en 3-0. De laatste wedstrijd was spannender. Deze werd tegen CAMBADA gespeeld. Het Portugese team troffen we voor de laatste keer in de finale van de Portuguese Open in Espinho. We wonnen toen nipt met 2-1. Nu was het CAMBADA dat op voorsprong kwam. Maar vlak voor het einde scoorde onze nieuwe vierwielige robot de gelijkmaker! 

Hiermee zijn we na de eerste wedstrijddag ongeslagen. Bekijk hier ook de compilatie van de wedstrijddag.  

Eerste wedstrijddag RoboCup 2014

Vandaag is de eerste wedstrijddag van RoboCup 2014! De twee set-up dagen zijn achter de rug. Hierin hebben de robots kunnen wennen aan hun omgeving. Het veld is opgemeten, de lobjes zijn getuned, de keeper is getest en AMIGO heeft een map gemaakt van zijn omgeving. Ook zijn er wat laatste mankementjes opgelost wat betreft de hardware en software. Bij de voetbalrobots staan er vandaag drie wedstrijden op het programma. We beginnen tegen het Japanse Hibikino-Musashi, hierna spelen we tegen het Chinese NuBot en als laatste tegen onze Portugese collega's van CAMBADA. 

Bij AMIGO wordt begonnen met de Robot Inspection. Hierbij wordt getest of de robot veilig is en of de noodstop het doet. Na deze inspectie is het tijd voor de Robo Zoo., een challenge waarbij het publiek vermaakt moet worden. De robot die de bezoekers het beste weet te vermaken en de meeste stemmen krijgt van het publiek wint de challenge. AMIGO sluit vandaag af met de Follow Me challenge. Hierbij moet de robot een onbekend persoon veilig kunnen volgen. Tijdens deze challenge zal hij ook gehinderd worden door andere personen of objecten. 

Alles is te volgen via de website, twitter en facebook. Voor het gehele programma en standen van beide robots, klik hier

Nog 2 dagen tot vertrek naar RoboCup 2014

Nadat alle robots twee weken geleden zijn vertrokken naar João Pessoa in Brazilië zullen alle teamleden over twee dagen ook de reis naar Zuid-Amerika maken. Het team vertrek om 6:00 met de bus van Eindhoven naar Schiphol, om daar in het vliegtuig naar Sao Paulo te stappen. Hier zal het team één nacht verblijven om vervolgens een binnenlandse vlucht (van ruim 3 uur!) naar João Pessoa te nemen. Als de reis goed verloopt zullen wij hier op 18 juli, een dag voor de eerste set-up dag van het toernooi aankomen. Op 21 juli zullen de wedstrijden beginnen en hopelijk staat Tech United op 24 Juli met AMIGO en de TURTLEs in de finale! Zoals altijd zullen wij een livestream verzorgen zodat alle wedstrijden live via onze website te volgen zijn. Kunt u hier niet op wachten? Bekijk dan de teaser voor RoboCup 2014!

Geslaagde fan-avond Tech United

Vorige week dinsdag heeft Tech United een fan-avond georganiseerd waarbij alle nieuwe snufjes van het team werden gepresenteerd. Nadat AMIGO heeft laten zien dat hij mensen kan bedienen in een restaurant en nieuwe objecten kan leren in huis was het tijd om zijn opvolger, SERGIO, te onthullen! Ook bij de voetbalrobots werd een nieuw lid van het team onthuld. Dit was de vierwielige robot die gemaakt is in samenwerking met Prodrive Technologies. Deze robot heeft vier geveerde wielen, waardoor hij nog meer grip heeft en sneller kan accelereren dan de huidige voetbalrobots. Ook zullen we hiermee beter over oneffenheden kunnen rijden en zal deze robot op kunstgras kunnen voetballen. De aanwezigen kinderen mochten het ook opnemen tegen de robots. Ze konden de behendigheid van de keeper testen door op goal te schieten en ze konden zelf penalty's proberen te stoppen tegen onze robots. Kortom, een geslaagde avond!