Nieuws


Nog 2 dagen tot vertrek naar RoboCup 2014

Nadat alle robots twee weken geleden zijn vertrokken naar João Pessoa in Brazilië zullen alle teamleden over twee dagen ook de reis naar Zuid-Amerika maken. Het team vertrek om 6:00 met de bus van Eindhoven naar Schiphol, om daar in het vliegtuig naar Sao Paulo te stappen. Hier zal het team één nacht verblijven om vervolgens een binnenlandse vlucht (van ruim 3 uur!) naar João Pessoa te nemen. Als de reis goed verloopt zullen wij hier op 18 juli, een dag voor de eerste set-up dag van het toernooi aankomen. Op 21 juli zullen de wedstrijden beginnen en hopelijk staat Tech United op 24 Juli met AMIGO en de TURTLEs in de finale! Zoals altijd zullen wij een livestream verzorgen zodat alle wedstrijden live via onze website te volgen zijn. Kunt u hier niet op wachten? Bekijk dan de teaser voor RoboCup 2014!

Geslaagde fan-avond Tech United

Vorige week dinsdag heeft Tech United een fan-avond georganiseerd waarbij alle nieuwe snufjes van het team werden gepresenteerd. Nadat AMIGO heeft laten zien dat hij mensen kan bedienen in een restaurant en nieuwe objecten kan leren in huis was het tijd om zijn opvolger, SERGIO, te onthullen! Ook bij de voetbalrobots werd een nieuw lid van het team onthuld. Dit was de vierwielige robot die gemaakt is in samenwerking met Prodrive Technologies. Deze robot heeft vier geveerde wielen, waardoor hij nog meer grip heeft en sneller kan accelereren dan de huidige voetbalrobots. Ook zullen we hiermee beter over oneffenheden kunnen rijden en zal deze robot op kunstgras kunnen voetballen. De aanwezigen kinderen mochten het ook opnemen tegen de robots. Ze konden de behendigheid van de keeper testen door op goal te schieten en ze konden zelf penalty's proberen te stoppen tegen onze robots. Kortom, een geslaagde avond!

Fanavond Tech United

Tech United organiseert een fanavond op dinsdag 17 juni!

In aanloop naar het WK RoboCup in Brazilie organiseren we op dinsdagavond 17 juni een heuse fanavond! Graag willen we jullie met live demonstraties en uitleg op een leuke manier laten zien welke ontwikkelingen onze robots het afgelopen jaar hebben doorgemaakt.

De fanavond is geschikt voor het hele gezin en open voor iedereen. Dus aarzel niet om vrienden of bekenden mee te vragen. Vanaf 17:00 uur zijn jullie welkom in de markthal van het MetaForum, centraal op de TU/e Campus. Hier kunt u eerst  genieten van een hapje en een drankje. Om 18:00 uur begint het programma met een demonstratie van onze zorgrobot AMIGO en de onthulling van zijn opvolger: Zorg- en servicerobot 'SERGIO'.

Daarna brengen we jullie op de hoogte van de nieuwste technische ontwikkelingen van onze voetbalrobots en kunt u via een TOTO uw verwachting uitspreken over of we hiermee de titel terug kunnen pakken op de Chinezen. Ook demonstreren we een geheel nieuwe voetbalrobot, ontwikkeld in samenwerking met Prodrive Technologies en speciaal ontworpen om beter om te kunnen gaan met oneffenheden in het veld.

Met het laatste programma-onderdeel bieden we het podium aan andere RoboCup initiatieven uit de Brainport regio. Hierbij wordt o.a. de vernieuwde TURTLE-5K robot geïntroduceerd. Dit is een kostenbewust herontwerp van de Tech United voetbalrobot, gemaakt in samenwerking met ACE, VEDS en Frencken. Met de 5K robot wordt het voor nieuwe team makkelijker aan te haken bij de rest van de competitie.

Na afloop is er uiteraard de mogelijkheid na te borrelen en kunt u proberen een penalty van onze voetbalrobot te stoppen of op de foto gaan met de robots. Iedereen van harte welkom!

Tech United/ASML - Scholentour gestart!

De Tech United/ASML - Scholentour is vandaag van start gegaan op het Strabrecht College in Geldrop! Het Strabrecht College was een van de eerste scholen die positief hebben gereageerd op het aanbod om gratis(!) een geheel verzorgde demonstratie van Tech United te krijgen.  De gymzaal van deze school is voor deze aangelegenheid omgetoverd tot een RoboCup-veld, waar de voetbalrobots van Tech United hun kunsten op kunnen vertonen. Tijdens de demonstraties voor de scholentour wordt geprobeerd de leerlingen enthousiast te maken om voor een technische vervolgopleiding te kiezen. Het demonstreren van onze voetbalrobots is daarvoor uiteraard zeer geschikt!

Heeft uw school ook nog interesse in een gratis, geheel verzorgde demonstratie van de voetbalrobots van Tech United? Er is nog plek voor het volgende schooljaar dus neem gerust contact met ons op!

Tech United doet Giovanni van Bronckhorst

Herinner je je de knal van Van Bronckhorst tijdens de halve finale tegen Uruguay tijdens het WK van 2010 nog? Tech United deed afgelopen week in Portugal hetzelfde! 

 

Tech United wint Portuguese Open 2014

Tech United is de winnaar van de Portuguese Open 2014. De finale van het toernooi in Espinho ging tussen Tech United en CAMBADA, het team van onze collega's uit Aveiro, Portugal. Na een spannende finale stond er aan het einde 2-1 voor Tech United op het scorebord. Benieuwd naar de hoogtepunten van de finale? Bekijk ze hier! Alle resultaten van het toernooi zijn hier te vinden. 

4-wielige robot Tech United debuteert in Portugal

Tijdens de halve finale van de Portuguese Open in Espinho heeft het prototype van de 4-wielige robot zijn debuut gemaakt! In samenwerking met Prodrive Technologies is er het afgelopen jaar gewerkt aan deze robot en nu was het dan eindelijk zover dat de robot zijn eerste minuten ging maken. Benieuwd naar zijn debuut in een officiële RoboCup-wedstrijd? Bekijk hier het filmpje!