Nieuws


Nieuw vierwielig platform rijdt!

Het nieuwe vierwielige platform heeft gisteravond op Portugese bodem zijn eerste meters gemaakt. Natuurlijk was bij dit historische moment de camera aanwezig. Bekijk de beelden hierboven. Het platform, ontworpen bij Prodrive, rijdt mooi rond en bied mooie kansen voor de toekomst!  

Robótica 2014: demonstratiewedstrijd

Vanochtend hebben we tijdens de opening een demonstratiewedstrijd gespeeld tegen CAMBADA. Onder het toezicht van veel jonge, enthousiaste toeschouwers werd er een spannende wedstrijd van gemaakt! Uiteindelijk werd het 1-1. Bekijk hierboven de compilatie met de hoogtepunten uit de wedstrijd. 

Tech United bij Checkpoint!

Op 26 april zijn de voetbalrobots van Tech United te op televisie geweest bij het programma Checkpoint. Het onderwerp van de aflevering was: Mens vs. Machine. Tijdens deze aflevering werd op verschillende onderdelen getest of een robot een taak beter uit kan voeren dan een mens.

Zo nemen onze voetbalrobots het in deze aflevering op tegen de voormalig wereldkampioen vrije trappen schieten en oud-Nederlands Elftal speler Ugur Yildrim. De goal wordt bedekt door een scherm met hierin 4 gaten. Het doel is om de bal door één van deze gaten in de goal te schieten. 

Benieuwd of het onze voetbalrobot lukt om Ugur Yildirim te verslaan? Klik dan hier.

Angela Merkel ontvangt tulp van AMIGO

Afgelopen maandag heeft AMIGO, verkleed als Frau Antje, Angela Merkel en Mark Rutte ontmoet. Deze ontmoeting vond plaats op de Hannover Messe, 's wereld grootste industriële beurs met dit jaar een duidelijke Nederlands tintje. Op deze beurs kon het Nederlandse bedrijfsleven zijn meest innovatieve producten uit de hightechindustie tentoonstellen. Ook de racewagen van University Racing Eindhoven en Solar Team Eindhoven met Stella waren aanwezig. AMIGO had de eer om Angela Merkel een oranje tulp aan te bieden.

Tech United start scholentour!

Scholentour

Tech United gaat vanaf volgende maand in samenwerking met ASML basis- en middelbare scholen in de omgeving van Eindhoven bezoeken om techniek, Tech United en de TU te promoten. Door het geven van leuke, interactieve demonstraties met onze voetbalrobots hopen we hiermee jongeren al vroeg te kunnen interesseren voor techniek. De scholentour wordt volledig gesponsord dus dat betekent dat het voor de scholen helemaal gratis is! Scholen kunnen zich opgeven door een mailtje te sturen naar techunited@tue.nl met daarin een motivatie waarom wij bij hun op bezoek moeten komen. Een eis is wel dat we per dag minimaal 500/600 kinderen bereiken. Als één enkele school ons niet kan voorzien van zoveel publiek is het ook mogelijk dat onderling met andere scholen in de omgeving wordt afgesproken dat er groepen van die scholen op bezoek komen om zo toch aan de 500/600 kinderen te komen. Wij kunnen op een enkele dag zo'n 5 demonstraties geven. Een demonstratie duurt ongeveer, afhankelijk van het publiek, 30 tot 45 minuten. We kunnen dus elk uur een demonstratie verzorgen. 

Ben jij als school geïnteresseerd in leuke dag verzorgd door Tech United? Geef je dan op d.m.v. een mailtje naar techunited@tue.nl en wij nemen contact op om te kijken naar de mogelijkheden. 

Let op! We hebben in 2014 een limiet van 20 scholen die we kunnen bezoeken dus vanwege de verwachte belangstelling kunnen we niet elke school bezoeken waarvan we een aanvraag krijgen. 

Workshop Mindstorms

Buiten de demonstraties van Tech United is het ook mogelijk om een workshop LEGO Mindstorms te laten verzorgen door TU/e junior. Meer informatie hierover staat op www.tue.nl/junior.

Leer een robot programmeren tijdens de workshop Mindstorms. De robot moet een aantal opdrachten uitvoeren op een speciaal parcours. Ervaar hoe het is als je robot het parcours zo snel mogelijk doorloopt en alle opdrachten succesvol afrondt. 
Robots programmeren klinkt misschien ingewikkeld, maar is het niet! Met wat basisbeginselen van programmeren en gezond verstand komen kinderen een heel eind. Ze worden ingedeeld in groepjes en elk groepje gaat met een robot aan de slag. Door logisch nadenken bereiken de leerlingen in ruim een uur iets wat ze vooraf misschien wel voor onmogelijk hadden gehouden: een zelfstandig functionerende robot. Teamwork, doorzettingsvermogen en slim nadenken staan centraal in deze leerzame workshop.
Doelgroep: groep 6 tot en met 8 en onderbouw voortgezet onderwijs
Kerndoelen: 4, 28, 33, 45
Aantal deelnemers: maximaal 30 kinderen.
Tijdsduur: 1 tot 1,5 uur
Voor boekingen en kosten kan contact worden opgenomen met TU/e Junior via mailadres junior@tue.nl

AMIGO tweede op German Open!

MATCHDAY! Vandaag streden de 5 overgebleven teams in de finale voor de titel op de German Open. Tech United stond na twee dagen voorlopig op een tweede plek. Nummer één, de regerend wereldkampioen NimbRo, stond ver voor maar we stonden maar een kleine 600 punten voor op de nummer drie. We moesten in de finale dus goed presteren om de tweede plaats veilig te stellen.

In de finale presenteerden Sjoerd en Rein het dynamisch volumetrisch wereldmodel. Dit betekent dat AMIGO een 3D-model maakt van zijn omgevig en dit zelf aanpast als de omgeving verandert. De gedachte hierachter is dat hoe meer je van de wereld weet, hoe makkelijker het is om dingen te leren. In dit model worden de muren vantevoren ingetekend en de objecten die in huis staan zijn de robot gemakkelijk aan te leren. Als een robot een object ziet kan de operator dat object een naam geven. Dit object zal dan in 3D worden opgeslagen onder de juiste naam in het wereldmodel. Als dit object onder de ogen van AMIGO wordt verschoven dan verschuift dit ook in zijn wereldmodel. Tijdens de Open Challenge lieten we al zien dat AMIGO objecten kan leren en er naartoe kan navigeren. Tijdens de finale lieten we ook zien dat als objecten verschoven worden dit ook verandert in het 3D-model. Ook lieten we zien dat AMIGO meer met deze informatie kan doen. In de finale heeft AMIGO drie objecten geleerd in zijn omgeving. Namelijk een bar, tafel en prullenbak. De operator gaf AMIGO de opdracht: “Carry the milk from the table to the trashcan.” Omdat AMIGO zojuist een aantal objecten had geleerd reed hij netjes naar de tafel toe, pakte daar de melk en reed er mee naar de prullenbak. Net voordat hij bij de prullenbak aankwam was zijn tijd helaas op.  

Ondanks dat, heeft AMIGO een erg goede finale neergezet. Nadat alle teams waren geweest werden de scores bekend gemaakt. De onverassende winnaar van de German Open is NimbRo, maar Tech United heeft de tweede plek vast kunnen houden! Vergeleken met vorig jaar, waar we zevende werden is dat dus een zeer knappe prestatie! We zijn allemaal erg blij met het resultaat, al zijn er wel wat verbeterpuntjes aan het licht gekomen waarmee we aan de slag kunnen voor het komende WK in juli dat in Brazilië wordt gehouden.

Na dit succes heeft het team alle spullen opgeruimd en ingeladen en was het tijd om te relaxen. In het hotel hebben we de nodige tijd in de sauna en het zwembad besteed voordat we op weg gingen naar het heerlijke vlees in de steakhouse. Eenmaal aangekomen bij het steakhouse bleek dat een niet nader te noemen persoon de reservering op de verkeerde dag had geplaatst waardoor onze lang verwachte steak aan onze neus voorbij ging. We hebben onze maag na deze teleurstelling maar gevuld in het Kartoffelhaus. Het was daar natuurlijk uitermate gezellig! Na deze aardappelen en ontzettend veel grappen zijn we naar de Flower Power bar gegaan waar wij nog een aantal drankjes hebben genuttigd om de week goed af te sluiten. Morgen vertrekken we weer richting Eindhoven. We willen iedereen bedanken voor de steun en aandacht en we houden jullie op de hoogte!

Voor de hightlights van de finale, zie de video hierboven.