Nieuws


Tech United tweede tijdens German Open 2017!

Zaterdagavond gaat het team nog tot in de late uurtjes door, ze hebben namelijk bedacht waarmee ze indruk gaan maken op de jury tijdens de finale van de volgende dag. De jury bestaat uit twee partijen; een interne jury uit de organisatie van @Home League en mensen uit het bedrijfsleven. Beide jurypartijen bepalen 25% van de eindscore, de andere 50% komt uit de behaalde resultaten van de challenges uit Stage I & II

De volgende ochtend om 8 uur zitten de teamleden al weer gefocust achter hun laptops in de toernooihal. Ze zijn een nieuwe feature aan het programmeren waarbij de operator iets kan aanwijzen en een opdracht of vraag kan stellen over het aangewezen object. Zoals: Wie is dat? Kan je dit object aan geven? Voor sommigen is het een flashback naar de wereldkampioenschappen van 2013 in Eindhoven, waar het erop of eronder was en waarbij ze in de laatste halfuur naar een back-up plan moesten switchen. Nu zijn ze hier beter op voorbereid, en werkt de ene helft van het team alvast aan een plan B.

Om kwart over 1 maakt AMIGO de entree in de arena en is goed afgestemd op de operator. Tim, één van de teamleden, wijst naar een blikje Fanta op de dichtstbijzijnde tafel en geeft de volgende opdracht ‘Pak dat object daar en zet het daar neer’. AMIGO snapt direct wat hij bedoelt en voert het soepeltjes uit. De tweede feature die ze laten zien is het herkennen van de jury. AMIGO heeft van te voren aan de hand van Facebook, LinkedIn en gemaakte foto’s geleerd de juryleden te herkennen. Vervolgens vraagt hij aan Tijn, een van de juryleden, een opdracht. Na de 10 minuten demonstratie van AMIGO is het de tijd voor het team om vragen te beantwoorden. Het team is opgelucht en buiten de arena worden al high fives uitgedeeld. Op nummer 1 staat Homer met 98,96 punten en wordt gevolgd door Tech United op de tweede plek met 82.44 punten! De samenvatting van de finale is hier te vinden.

Vorige week hebben de voetbalrobots een mooie prestatie geleverd en wisten zij de officieuze Europese titel binnen te halen. Nu heeft AMIGO een mooie 2de plek veroverd! Beide teams hebben een goede voorbereiding gehad voor de wereldkampioenschappen die eind juli in Japan zullen plaatsvinden. Wij willen jullie graag bedanken voor het aanmoedigen via de livestream en social media, we hopen weer op jullie te kunnen rekenen met de wereldkampioenschappen! 

De challenge dagen van de German Open 2017!

In Stage 1 en Stage 2 moeten er in totaal 8 challenges worden uitgevoerd. Op vrijdag staan er twee nieuwe challenges gepland, namelijk ‘Help me Carry’ en ‘Storing Groceries’. Hierbij moet de robot helpen met het naar binnen brengen van boodschappen en het vervolgens opruimen in een kast. In een challenge kan op verschillende onderdelen punten behaald worden. Zoals: het volgen van de operator naar de auto, een boodschappentas naar binnen brengen, een tweede persoon naar de auto leiden etc. Bij het opruimen van de spullen was AMIGO zeer efficiënt volgens de jury, aangezien hij zijn beide handen gebruikt om spullen op te ruimen. In de volgende samenvatting is te zien hoe AMIGO het gedaan heeft in de andere challenges. Het @Home team weet over de hele dag aardig wat punten bij elkaar te sprokkelen en eindigt daarmee op de derde plaats.

Zaterdag begint de dag met de Open Challenge. Hieraan mag het team een eigen invulling geven om indruk te maken op de jury. AMIGO laat hierin zien hoe hij een ruimte kan opruimen en combineert hiermee verschillende kwaliteiten, zoals het luisteren naar de operator, navigeren in een ruimte en het oppakken van objecten. Maar het meest opvallende was zijn persoonlijke begroeting naar de juryleden, die verbaasd waren dat AMIGO hun naam kende. Vervolgens kreeg AMIGO een opdracht om de tafel op te ruimen en dit doet hij dan ook vlekkeloos. Het team neemt na deze challenges een strategisch besluit om niet mee te doen aan de challenge ‘Set a Table and Tidy Up’, waarin AMIGO een tafel moet dekken en opruimen. Hiermee houden ze extra tijd over om zich voor te bereiden op de Restaurant challenge en met succes, ze behalen als enige team punten. Een mooie samenvatting van de dag is hier te zien. AMIGO weet zich na deze dag te plaatsen op de tweede plek!

Morgen staat als laatste de finale op het programma die vergelijkbaar is met de Open Challenge. De finales beginnen om 12.30 en zijn te volgen via de livestream. Een impressie van de German Open 2017 is te vinden in ons Flickr album

 

De setup dagen van German Open 2017

Dinsdagochtend vertrekt de eerste delegatie van het @Home team naar Duitsland voor de German Open 2017. Het Tech United busje moet de voetbalrobots nog even naar huis brengen vanuit Portugal en gaat dus later op de dag met de zorgrobots en de tweede delegatie op pad. Ondertussen kan de rest van het team alvast even de omgeving verkennen en alles klaarmaken voor de aankomst van de robots. Rond 15:00 zijn de zorgrobots gesetteld in de tour bus en klaar om op weg te gaan naar Magdeburg. In de loop van de avond komen ze aan op de toernooi locatie en wordt het team herenigd. De lobby van het hotel wordt die avond nog omgetoverd tot brainstorm arena en de eerste wilde ideeën voor de Open Challenge worden al bedacht om het publiek te verassen.

De eerste twee dagen van het toernooi zijn setup dagen; de robots worden uitgepakt, de team area wordt ingericht, Ikea kasten worden in elkaar gezet en de arena wordt verkent. Verder moeten de robots door een inspectie heen komen om te mogen deelnemen in de competitie. Hierbij moeten de robots zichzelf registreren en controleert de jury de veiligheid van de robots. AMIGO en SERGIO staan te poppelen voor de deur om de jury gedag te zeggen, maar met de eerste ronde hebben ze toch een beetje plankenkoorts. Uiteindelijk heeft AMIGO een goede indruk achter gelaten bij de jury. Maar op het moment dat SERGIO voor de jury staat wordt hij zo zenuwachtig dat hij niks meer durft te zeggen, de jury geeft aan dat hij daar toch even aan moet werken voordat hij mee mag doen. Naast de inspectie van de robots, moet het team toelichten wat de laatste ontwikkelingen zijn geweest aan de hand van een poster presentatie. Een korte samenvatting van de setup dagen is hier te vinden.

Voor vandaag staan er een aantal oude en nieuwe challenges op het programma. Als eerst gaan ze laten zien dat ze kunnen communiceren met de omgeving en vervolgens zullen de robots een handje helpen bij het opruimen van boodschappen. Het wedstrijd schema en een omschrijving van de challenges is hier te vinden, en de uitvoering door de robots zijn te volgen via de livestream.

 

Tech United wint Portuguese Open 2017!

De finaledag is aangebroken en de eerste halve finale wedstrijd van vandaag wordt gespeeld door CAMBADA en Carpe Noctem Cassel. In de eerste helft is al snel duidelijk dat CAMBADA de sterkste van de twee is, want ze gaan de rust in met een tussenstand van 5-0. CAMBADA weet zich te plaatsen voor de finale nadat ze gewonnen hebben met 8-0. De tweede halve finale wordt gespeeld door ons tegen ASML Falcons. Zij gaan vanaf het begin goed in de aanval en weten twee keer dicht bij ons doel te komen. Gelukkig herpakken wij ons en gaan op volle snelheid in de tegenaanval. En met resultaat, met 7-0 gaan we de rust in! In de tweede helft sparen wij onze krachten en de eindstand wordt 10-0. Dit houdt in dat Tech United en CAMBADA, net zoals vorig jaar, weer tegenover elkaar staan in de finale om 14:00 (NL).

We zitten 5 minuten in de finale van de Portuguese Open tegen CAMBADA. Arjen Robot (5) weet de scrum te winnen van een Cambadiaanse verdediger, vanuit waar Arjen de bal naar Robodinho overspeelt, die snel links voor het doel vrij is gaan staan. Robodinho vangt de bal netjes op, schiet op doel en scoort!! Al snel weet onze topscoorder Robodinho nog eens de bal in het net van CAMBADA te schieten. Een opluchting voor het team. Met een stand van 2-0 voor Tech United gaan we de rust in. De tweede helft is een goede training voor de stressbestendigheid van de teamleden. Teamlid Harrie: “Dit is echt een draak van een tweede helft”, en dat was het ook. CAMBADA bevindt zich vaker op onze helft, maar teamlid Wouter Kuijpers heeft er het volste vertrouwen in en overtuigt de rest van het team dat we een “ijzersterke verdediging” hebben! En dat blijkt, na 15 minuten wordt de wedstrijd afgefloten en hebben we de overwinning te pakken met een eindstand van 2-0! De gehele samenvatting van de finale is hier te vinden. 

We kunnen met zijn allen terug kijken op een zonnige week in Coimbra! De nieuwe schoenen zijn goed ingelopen door de robots, er waren mooie passes te zien tijdens de wedstrijden en met een doelsaldo van 52-2, en de titel, kunnen we tevreden naar huis. Het was een sportieve competitie als voorbereiding op het wereldkampioenschap in Japan eind juli. Het MSL team gaat nu naar huis, maar niet getreurd! Aankomende dinsdag gaat het @Home team naar de German Open in Duitsland om daar te laten zien hoe goed zij kunnen presteren in de Europese competitie. Volg ons ook dan via de livestream, twitter en facebook!

 

De tweede wedstrijddag van de Portuguese Open 2017

De fanatiekelingen van het team die elke ochtend gaan hardlopen, draaien zich vanmorgen nog eens om in hun bed om wat extra slaap te pakken na het harde werken van gisteravond. Vandaag staat namelijk de eerste echte wedstrijd tegen CAMBADA op het programma. De competitiedag start met de wedstrijd tussen CAMBADA en Carpe Noctem Cassel, de wedstrijd heeft een eindstand van 10-0. Voor ons staat deze wedstrijd om 13:00 uur (Nederlandse tijd) op het programma, waardoor wij een rustig begin van de dag hebben. Tijdens deze wedstrijd vliegen 17 doelpunten bij Carpe Noctem Cassel om de oren. Dit is te zien in het volgende videoverslag

De eerste krachtmeting tussen Tech United en CAMBADA is gepland om 17:00 uur Nederlandse tijd. Vorig jaar stonden ze tegenover elkaar in de finale van de Portugese Open, waarbij CAMBADA er helaas met de titel vandoor ging. “Dit wordt een mooie wedstrijd, denk ik” horen wij in het ASML publiek achter ons zeggen. Veel belangstellende staan rondom het veld te kijken naar het dynamische spel. In de 4e minuut scoren wij het eerste doelpunt in het net bij CAMBADA, maar al gauw volgt er een tegendoelpunt. De rust begint met een 2-1 voorsprong voor ons. Met volle moed beginnen we aan de tweede helft, maar CAMBADA weet al snel te scoren. We houden het spannend voor morgen en eindigen in een gelijkspel. Conclusie: De wedstrijd bestond uit mooie aanvallen van beide teams in een interessante wedstrijd, wat te zien is in de volgende samenvatting die hier te vinden is. 

Morgen staan er twee Nederlandse teams tegenover elkaar in de halve finale, namelijk Tech United en ASML Falcons. Deze wedstrijd staat gepland om 11:00 (NL tijd). Voorafgaand aan deze wedstrijd zal CAMBADA spelen tegen Carpe Noctem Cassel om 10:00 (NL tijd). De tijd van de finale is nog niet bekend, maar wij zullen jullie op de hoogte houden via TwitterFacebook en de livestream! Ben je benieuwd wat er nog meer te beleven is op de Portuguese Open?! Bekijk dan hier een mooie impressie van het evenement.

De eerste wedstrijddag van de Portuguese Open 2017

Vandaag begint de dag gelijk met een wedstrijd. Om 09:00 spelen we tegen de ASML Falcons, dus het team staat al vroeg klaar bij de venue om ervoor te zorgen dat alles soepeltjes zal verlopen. Deze wedstrijd eindigt met 4 – 0 voor Tech United en een samenvatting van deze wedstrijd is hier te vinden. Na de wedstrijd tegen de Falcons staat 5DPO op het programma. Helaas gaat deze niet door aangezien 5DPO technische problemen heeft.

De laatste wedstrijd die we spelen is die tegen VDL Robot Sports. Deze ronden we netjes af met een overwinning van 10 – 0, en ook van deze wedstrijd is een samenvatting hier te vinden! 

Om alvast te oefenen voor morgen is er een oefenwedstrijd georganiseerd tegen CAMBADA, de rivaal die in de finale van de Portuguese Open 2016 van ons gewonnen heeft. Deze wedstrijd eindigt met 2 – 0 voor Tech United en zorgt ervoor dat het team goed weet waar we morgen aan toe zijn. Nu het team met goede moed uitkijkt naar morgen is het weer tijd om terug te gaan naar het hotel.

De wedstrijd tegen CAMBADA is niet de enige die we morgen spelen. We spelen namelijk om 13:00 tegen Carpe Noctem Kassel voordat we het om 17:00 op nemen tegen CAMBADA. Deze en alle andere wedstrijden zijn uiteraard weer te volgen via de livestream! Ook is het oog van de media op ons en de Portuguese Open gevallen, een overzicht van de mediamomenten is hier te vinden. 

 

Het begin van de Portuguese Open...

Woensdagochtend stapt het team na een gezellige autorit in Keulen op het vliegtuig. Daar vliegen we naar Portugal om in het zonnige Coimbra deel te nemen aan een oefencompetitie ter voorbereiding op het wereldkampioenschap in juli. Bij aankomst staat het vertrouwde Tech United busje, het premium vervoer voor ons sterren robotteam, ons op te wachten. In een mum van tijd is alles uitgepakt en voordat de koffie gezet is zitten de teamleden al achter de laptops klaar om de nieuwste software uit te checken. Na een Portugees laat, maar lekker, etentje is het tijd om naar het hotel te gaan en onze batterijtjes op te laden voor de volgende dag.

Vanochtend moeten we nog even wennen aan de gebruiken van de Portugese cultuur, want om 8 uur staan we al te poppelen bij de venue om te starten, maar in Portugal begint de dag net ietsje later en staan we voor gesloten deuren. Nadat we door een nog licht slaperig Portugees mevrouwtje naar binnen gelaten worden en we alle spullen een mooi plekje gegeven hebben langs het groene veld is het tijd om aan de slag te gaan en de robots klaar te maken voor de eerste wedstrijd. Ter voorbereiding op de wedstrijd van 17:00u krijgen alle robots gloednieuwe ‘schoenen’ aan van Harrie. Hiermee zouden ze sneller over het veld moeten kunnen voortbewegen maar doordat onze tegenpartij Minho wat lokalisatie problemen heeft wordt de wedstrijd helaas afgezegd en kunnen we niet pronken met onze kekke nieuwe patta’s. Na een dag hard werken gaat het team weer terug naar het hotel om goed uitgerust te zijn voor de wedstrijden van morgen. Voor een korte samenvatting van vandaag: check deze video!

Morgen spelen we om 9:00u de eerste wedstrijd van de dag tegen één van onze stadsgenoten, de ASML Falcons. Daar gaan we de teams laten zien hoe snel we zijn! De rest van het schema is hier te vinden en houd vooral ook de livestream in de gaten.