Nieuws


AMIGO en Turtles ook door naar de volgende ronde!

Middle Size League

Voor de tweede speeldag was er een nieuwe poule-indeling gemaakt. Alle teams speelden nog mee en de tegenstanders van Tech United waren dit keer ISePorto (Portugal), MRL (Iran), Carpe Noctem (Duitsland) en BITAC (China).
De eerste wedstrijd stond weer tegen ISePorto gepland maar weer waren de Portugezen er niet klaar voor om te spelen. De eerste ‘overwinning’ van de dag was dus gemakkelijk binnen en om toch wat te oefenen besloten de teamleden het zelf op te gaan nemen tegen de robots.

De volgende wedstrijd op het programma was niet voor het toernooi maar voor hoog bezoek: Koningin Máxima. Er werd speciaal voor haar een demonstratiewedstrijd gespeeld tussen Tech United en Water. De robots waren niet zenuwachtig en maakten indruk op de Koningin met mooie acties en doelpunten.

Na de demonstratiewedstrijd stond MRL te wachten. Een lastige tegenstander. Het ging gelijk op en de stand bleef lang op 0-0 steken. Gelukkig wisten de sterspelers van Eindhoven uiteindelijk toch een gaatje te vinden in de Iraanse verdediging en de wedstrijd werd gewonnen met 1-0.

Om vier uur werd er weer een wedstrijd gespeeld tegen het Duitse team Carpe Noctem. Het team troffen we al een aantal keer dit toernooi en Tech United wist steeds te winnen hier in eigen huis. Ook deze wedstrijd waren ze niet van plan weg te geven. Weer wist onze Van der Sar het doel leeg te houden en de drie punten werden verdiend met een 5-0 overwinning!

Tijdens de laatste wedstrijd leek het Chinese BITAC vermoeid. Gedurende de dag had het team goede prestaties geleverd maar de laatste wedstrijd was er één teveel voor het team. Na de eerste helft moest het team opgeven bij een eindstand van 5-0.

De tweede speelronde is voorbij en Tech United blijft als enige team ongeslagen en is leider van het klassement. De onderste twee Portugese teams zijn afgevallen en morgen zullen er wedstrijden gespeeld worden in twee poules van vier teams. Tech United speelt tegen BITAC, NuBot, beide Chinese teams en het Duitse Carpe Noctem.

 

@Home League

Wat een dag voor AMIGO. Vanochtend stond Tech United nog op de tiende plek in de @Home League. De dag begon voor de robot met de Emergency Fire test. De robot moest op een noodsituatie in huis reageren: de robot zal het “vuur” in de keuken moeten herkennen, op zoek gaan naar mensen in de omgeving en deze mensen naar de nooduitgang begeleiden. Op de German Open behaalde AMIGO al een topnotering op dit onderdeel. Niet geheel onverwachts voltooide de robot ook deze keer de challenge met verve, wederom de beste score!

De zorgrobot kreeg in de middag de grote eer om de koningin te ontmoeten. Bij de ontvangst gaf de robot Hare Majesteit een bloemetje en later die middag gaf AMIGO een blikje Cola aan Máxima! De ontmoeting door de ogen van AMIGO zag er indrukwekkend uit.

Na deze ontmoeting ging AMIGO door naar de Clean Up. De robot dient het appartement op te ruimen dat vol ligt met objecten, door deze naar van te voren gedefinieerde locaties in het appartement te brengen. Een deel van deze objecten heeft de robot voor de challenge kunnen leren. Slecht 2 van de 21 robots wist op dit onderdeel punten te scoren en AMIGO was daar 1 van!

Daarna werd de einduitslag van Stage 1 bekend gemaakt. De helft van de teams zijn afgevallen. Waar de robot vanochtend nog op nummer 10 stond, staat hij nu op de 3e plek! Als laatste van de dag vond de EGPSR plaats. Tijdens deze challenge worden de in Stage 1 geteste vaardigheden opnieuw getest. Het verschil is echter dat de taken niet van tevoren zijn vastgelegd, maar willekeurig door de scheidsrechter gekozen worden. AMIGO scoorde als 1 van de weinige robots punten!

Morgen zal hij nog deelnemen aan de Restaurant en de Demo challenge. Op het eind van de dag zal bekend zijn welke 5 robots aan finale plekje bemachtigd hebben!

 

Humanoid League

Vandaag stond in de Humanoid League de Technical Challenge op het programma. Alle deelnemende teams moesten hierin laten zien dat de robot in een rechte lijn naar de overkant van het veld kan lopen en de robots moesten een bal over een balkje heen schieten. Om 12.30 uur, onder het toezicht van Koningin Máxima, was het de beurt aan TUlip om het veld over te steken. De robot wist een heel eind te komen, maar door de mechanische gebreken had TUlip een afwijking naar links en wist hij de overkant niet te halen. Tijdens de volgende challenge raakte TUlip de bal goed, maar was het schot helaas niet hard genoeg en stuitte de bal tegen de balk op. Bekijk de samenvatting van de Technical Challenge hier. Na de challenge is het team direct weer aan de slag gegaan om TUlip in topconditie te krijgen voor de halve finale morgen!  

TUlip bereikt halve finale

Middle Size League

Vandaag was de eerste officiële speelronde voor de Middle Size League. Gister werden er al oefenwedstrijden gespeeld waar we goed presteerden. De eerste wedstrijd op het programma was die tegen ISePorto uit Portugal. Een team dat we ook troffen tijdens de Portugese open in Lissabon. Om 09.00 uur vanochtend stond onsteam speelklaar. Helaas waren de tegenstanders niet in staat deze wedstrijd te kunnen starten waren zij genoodzaakt op te geven. Door het opgeven van ISePorto eindigde de wedstrijd in een reglementaire 3-0 overwinning voor Tech United.

Aan het begin van de middag werd de volgende wedstrijd gespeeld tegen Carpe Noctem uit Duitsland. Tegen het team werd gister al ruim gewonnen tijdens een oefenwedstrijd. Vandaag verliep de eerste helft niet helemaal vlekkeloos er werd er slechts 1 keer gescoord door de huidige wereldkampioenen. Tijdens de tweede helft herpakte het team zich helemaal en werden hier nog vijf treffers aan toegevoegd waardoor de eindstand 6-0 was in het voordeel van Tech United.

Om 15.00 uur ging de wedstrijd tegen Japan, Hibikino, van start. Het was al snel duidelijk dat niet alle robots van Hibikino helemaal fit waren en het grootste deel van de tijd werd er dan ook met minder dan 5 robots gespeeld door Hibikino. Mede door dit maar ook zeker door het goede positiespel van Tech United wordt Hibikino zeer gemakkelijk aan de kant gezet  en haalde zelfs de dubbele cijfers: 11-0.

 De laatste wedstrijd van de eerste speelronde was tegen een team uit China, Water. Een oud wereldkampioen. Ook Water wist de rest van de dag alle wedstrijden te winnen en dus werd er gespeeld om de koppositie in poule A. Ondanks dat we veel kansen misten hebben wij uiteindelijk toch met 3-0 van Water gewonnen. Alle wedstrijden gewonnen, nul doelpunten tegen en de eerste prijs in de Poule! Een goede dag voor het MSL team van Tech United en hopelijk gaan wij dit toernooi nog lang zo door!

 

@Home League

Onze zorgrobot heeft vandaag deelgenomen in 3 challenges, de Follow Me, de Cocktail Party en de open challenge (uitleg challenges). Voor het eerst in zijn bestaan heeft AMIGO punten gehaald in de Follow Me challenge! Hij wist iemand succesvol te herkennen en zelfs nadat er mensen voor hem langs liepen lukte het om de persoon te blijven volgen. Het lukte de robot niet om de lift in te komen, dus daar hield deze uitdaging op. Bij de Cocktail party is het AMIGO helaas niet gelukt punten te scoren. De jury was erg streng. De robot reed de eerste keer de kamer binnen en positioneerde zich om bestellingen op te kunnen nemen, omdat hij heel licht een kastje aantikte werd de noodstop van de zorgrobot ingedrukt. AMIGO kreeg een herkansing maar de tweede keer deed hij precies hetzelfde. In de open challenge liet AMIGO zien dat zorgrobots ook snel kunnen zijn. Door de kennis van zijn laserscanner te combineren met zijn camerabeeld kan de zorgrobot razendsnel de omgeving scannen. Personen, tafels en drankjes werden binnen enkele seconden waargenomen. AMIGO heeft vervolgens twee drankjes volledig autonoom aan Tim geserveerd. Bekijk ook het video-overzicht van AMIGO’s dag!

Morgen zal AMIGO de Emergency Fire en de Clean Up challenge proberen tot een goed einde te brengen. Op de German Open in Duitsland had onze robot de hoogste score bij Emergency fire, de verwachtingen zijn hoog! Om half 4 zal bekend worden gemaakt welke teams door zijn naar de volgende ronde. Erg spannend, want de helft van de teams valt af. De uitslag van vandaag is helaas nog niet bekend, maar de verwachting is dat AMIGO in het linker rijtje staat, morgen zal hij echter nog goed moeten presteren om de volgende ronde te bereiken. De teams die door zijn zullen morgen ook nog de EGPSR challenge. 

 

Humanoid League

De eerste wedstrijd op het programma voor het humanoid team van Tech United was tegen het Braziliaanse Edrom. Het is de eerste keer dat Edrom deelneemt aan het WK Robocup. Met de vier keer zo lichte robot als die van Tech United (slechts 7 kg!) heeft het team uit Brazilië alleen maar de goal verdedigd, lopen kan de robot nog niet. Helaas wist Tech United tijdens de aanvallen ook geen doelpunten te maken waardoor de wedstrijd doelpuntloos eindigde.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen de favoriet van het toernooi, HuroEvolution uit Taiwan. Het team heeft een lichte compacte robot met stevige benen waarmee hij al aardig kan wandelen. Terwijl TUlip in de goal stond kregen de Taiwanezen de kans om hun doelsaldo op te krikken. De ene na de andere bal rolde achter TUlip de goal in en zo eindigde de wedstrijd in een 5-0 nederlaag voor Tech United.

De laatste wedstrijd op het programma van de dag werd gespeeld tegen JoiTech, een team uit Japan. De Japanners presteren altijd goed tijdens RoboCup en ook dit jaar weer behoren ze tot de meest doeltreffende teams. Tijdens de eerste beurt wist TUlip bijna een bal uit het goal te houden en dat bleek meteen ook zijn laatste adem te zijn voor de wedstrijd. De rest van de wedstrijd heeft het team moeten toekijken terwijl JoiTech nog 3 keer scoorde.

De eerste ronde zit erop voor het humanoid team waarin zij 3 keer gelijk speelde en 2 keer verloren. Voor het eindklassement bleek deze score voldoende te zijn om door te gaan naar de halve finale!  

 

Koningin Máxima

Aan het einde van de dag zijn we gezamenlijk met het Tech United team een borrel gaan drinken in het restaurant van het indoorsportcentrum. Er wordt overdag hard gewerkt, maar gezemenlijke ontspanning is minstens zo goed voor de teambuilding. We zijn goed opweg naar een mooi resultaat. 

Tijdens de laatste wedstrijddag voor het weekend wordt er veel publiek verwacht. 's Middags zal namelijk Koningin Máxima het toernooi bezoeken. De Koningin zal tijdens haar bezoek een demonstratiewedstrijd van Tech United bekijken. 

 

Fan app voor Apple

Sinds dit jaar is het mogelijk om zelf op je smartphone mee te kijken met onze voetbalrobots! René van de Molengraft heeft een app ontwikkeld waarop ons greenfield (voetbalveld) wordt getoond waarmee onze voetbalrobots live te volgen zijn. Niet alleen kun je de locatie van onze robots op het veld zien, ook kun je zien wat ze gaan doen! Bij het bewegen maken de TURTLEs bijvoorbeeld gebruik van padplanning en het geplande pad is met een blauwe lijn al te zien op het greenfield voordat de robots dit pad hebben afgelegd! Wil je onze robots dus live volgen, download dan de iGreenfield app! 

MSL team winnaar van de poule!

Vandaag vond de eerste speelronde plaats in de Middle Size League. De eerste wedstrijd stond gepland tegen IsePorto maar de wedstrijd werd helaas niet gespeeld omdat IsePorto opgaf. Tech United won de wedstrijd met 3-0. De tweede wedstrijd werd wel gespeeld. Tegen Carpe Noctem, waar gister al tijdens de oefenwedstrijd met 4-0 van werd gewonnen. Vandaag wisten de robots deze score nog op te voeren naar een 6-0 overwinning. Om 15.00 uur stond het japanse team Hikibino klaar om het op te nemen tegen de huidige wereldkampioenen. Ook dit verliep goed want er werd maarliefst 11 keer gescoord door het thuisspelende team. 11-0 was de schade voor het Japanse team dat geen kans kreeg. De laatste wedstrijd was de spannendste. Het team uit China, Water, had dezelfde dag ook alle wedstrijden gewonnen en dus werd er om de koppositie van poule A gestreden. Ook deze wedstrijd won Tech United en weer wisten ze het doel schoon te houden. Een mooie prestatie. 

In poule B waren CAMBADA en MRL de sterkste. Twee bekende tegenstanders voor Tech United die we dit toernooi vast nog zullen treffen in de volgende rondes. 

Humanoid team door naar volgende ronde!

De eerste speelronde in de Humanoid Adult Size League zit erop. Tijdens de afgelopen twee speeldagen werden er vijf wedstrijden gespeeld tegen verschillende landen. In totaal werd er 3 keer gelijk gespeeld en twee keer verloren. De wedstrijden verliepen niet helemaal zoals gehoopt maar de resultaten zijn genoeg om door te gaan naar de volgende ronde! 

De eerste wedstrijddag zit erop!

RoboCup 2013 is inmiddels in volle gang. Vandaag werden de eerste wedstrijden gespeeld en werd het toernooi officieel geopend met tijdens een indrukwekkende openingsceremonie. In de Middle Size League zijn er oefenwedstrijden gespeeld voor het publiek en ter oefening van de teams. Tech United heeft zich van de beste kant laten zien tijdens de wedstrijden tegen het Duitse Carpe Noctem en de vicewereld kampioen MRL Iran. De dag eindigde met een technical challenge waarin Tech United geen punten behaalde omdat de challenge niet werd voltooid binnen de tijd en de scheidsrechters zijn streng.. Het team staat op scherp en is extra gedreven om de wereldtitel weer binnen te halen! 

AMIGO heeft aan het einde van de middag ook zijn eerste challenge gehad. In de RIPS challenge moest AMIGO zich volledig autonoom registreren bij de organisatie. Morgen zal AMIGO meerdere challenges uitvoeren zoals de FollowMe en de Cocktail challenge. Meer uitleg over de challenges is op deze website te vinden. 

TUlip heeft vandaag de eerste twee wedstrijden gespeeld. Er werden tijdens de wedstrijden geen doelpunten gemaakt en dus zijn de eerste twee punten voor het Tech United team binnen. Er is verder hard gewerkt aan de TUlip om ervoor te zorgen dat de robot nog de hele week kan blijven lopen om veel doelpunten te scoren! 

De eerste punten zijn binnen!

Middle Size League

Dinsdagavond vond de eerste challenge plaats voor het Middle Size team van Tech United. Tijdens de scientific challenge presenteerde alle deelnemende teams in de Middle Size League een techniek die zij ontwikkeld hebben in het afgelopen jaar. Voor Tech United presenteerde Gerald Koudijs de automatic referee die hij tijdens zijn Bachelor Eindproject ontwikkelde. Vandaag werden de punten van de scientific challenge verdeeld en Tech United Eindhoven behaalde hierin de eerste plaats! 

Daarnaast speelde de voetbalrobots vanochtend een oefenwedstrijd tegen MRL, de vicewereldkampioen uit Iran, een mooie krachtmeting voor Tech United. De uitslag van de wedstrijd werd 4-0 in het voordeel van Tech United! Samen met de scientific challege een goed begin voor de Middle Size League! 

 

Humanoid

Ook TUlip, de humanoid robot van Tech United kwam vanochtend al in actie. Na een moeizame start gister, toen eer motor in de robot kapot ging, hebben de teamleden de robot weer kunnen herstellen en is er vandaag gespeeld. Er werden geen doelpunten gemaakt tijdens de wedstrijd en dus bleef het een gelijkspel. Het eerste punt voor de humanoid league is ook binnen! 

 

@Home

Vanavond zal AMIGO voor het eerst in actie komen om 17.30 uur tijden de RIP challenge. Hierbij zal AMIGO zichzelf moeten registreren bij de organisatie. 

Wedstrijdschema Humanoid League!

Het wedstrijd schema voor onze humanoid robot TUlip is bekend voor de komende twee dagen. Op woensdag en donderdag zal hij het duel aangaan in verschillende penaltyseries tegen de volgende tegenstanders: 

Woensdag:

Dag Tijd  Tegenstander 
Woensdag  09.30  ROBIT 
  12.30 Tsinghua Hephaestus
  16.30  Robit 
Donderdag  09.30  Edrom
  13.30 HuroEvolution AD
  15.30 JoyTech 

 

De wedstrijden zijn via de livestream te volgen op deze site! Maar vanaf morgen is het indoor sportcentrum gratis te bezoeken en zijn de robots live in actie te zien!