Ontwikkeling van de TURTLE

In 2005 is de eerste voetbalrobot ontwikkeld. Ondertussen zijn we bij de 5e versie aanbeland. 

Versie 1

De eerste prototypes waren vrij simpel en bestonden eigenlijk alleen uit een grondplaat op wielen en een noodknop. Naarmate de tijd verstreek werden er steeds complexere modellen voor de robot bedacht en gebouwd. 

Versie 2

Met de tweede versie van de TURTLE is het gelukt voor het eerst op goal te schieten tijdens de RoboLudens. Een goal scoren zat er nog niet in. Op het wereldkampioenschap in Bremen heeft Tech United haar eerste goal gescoord. Hieronder is een compilatie van het wereldkampioenschap in Bremen te zien.

Versie 3

Zowel de software als de hardware kreeg een flinke boost. Zo werd er een actieve balbehandeling ontworpen. Met 2 apart aangedreven wieltjes kon de bal nu beter bijgehouden worden. Ook kreeg de schietlepel een nieuw ontwerp. Door het voetje een soort lepel te geven met daarin een vlakke plaat kon er nu gekozen worden tussen een lob schot en een vlak schot. Op de video is de wedstrijd tegen de CoPS uit Stuttgart te zien op het wereldkampioenschap in Atlanta.

Versie 4

2008 was een waar succesjaar voor Tech United. In april werd de German Open in Hannover georganiseerd. Tech United wist daar voor het eerst in haar historie Europees kampioen te worden. Twee maanden later ging de hele selectie op het vliegtuig naar Suzhou, China. Op het WK RoboCup wist Tech United uiteindelijk de tweede plaats te behalen. In de finale werd verloren van het Portugese CAMBADA. In de groepsfase wist Tech United nog te winnen, maar in de finale wist CAMBADA met lobschoten over de keeper de titel binnen te slepen.

Versie 5

Op dit moment worden de wedstrijden gespeeld met versie 5. Klik hier voor een foto van de TURTLE en zijn verschillende onderdelen.

Versie 6

Voor de toekomst wordt er al flink nagedacht over nieuwe ontwerpen van de TURTLE.  Tech United wil op echt gras kunnen gaan spelen. Daarom voldoen omniwielen niet meer, want deze kunnen niet op een ongelijke grond rijden. Een robot op zes poten is dus een oplossing. Een eerste prototype kan nu staan.

Tot die tijd wordt er ook over de ontwikkeling van de huidige TURTLE nagedacht. Een  mogelijk nieuw ontwerp is er een met 4 omniwielen.