Over ons

Tech United is een multidisciplinair team van (oud) studenten, PhD’s en medewerkers van de Technische Universiteit Eindhoven die zich bezig houden met de ontwikkeling van robotica. Kennis op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en computeralgoritmes worden ingezet om problemen op te lossen. De thuisbasis van Tech United is het RoboCup stadion op de Technische Universiteit Eindhoven.

Tech United doet wereldwijd mee aan verschillende toernooien. RoboCup is het jaarlijks terugkerende wereldkampioenschap voor robots die kunnen communiceren met en reageren op een constant veranderende omgeving. RoboCup is een opensource competitie, na elk toernooi worden alle gegevens met elkaar gedeeld. Ook worden de regels van RoboCup elk jaar uitgebreid. Dit zorgt ervoor dat de teams continu worden uitgedaagd en constant moeten innoveren om de competitie voor te blijven.

Tech United doet mee met twee teams. Eén team met autonome voetbalrobots in de Middle Size League van RoboCup en één team met een autonome zorgrobots in de @Home League van RoboCup.  Naast het wereldkampioenschap RoboCup doet Tech United nog aan enkele Europese robotica toernooien mee.  Tech United heeft met de voetbalrobots al 7 Europese titels op zak en heeft op het wereldkampioenschap al 8 keer de finale bereikt waarvan er twee zijn gewonnen. In 2012 werden de voetbalrobots voor het eerst wereldkampioen in Mexico-City en ook vorig jaar in Brazilië wist Tech United de wereldtitel te veroveren. Zorgrobot AMIGO heeft in 2012 de Dutch Open gewonnen. Een wereldtitel heeft AMIGO helaas nog niet maar in 2014 was hij dichtbij met een tweede plaats.

De droom van het project is is om halverwege de 21ste eeuw een team van volledig autonome humanoid robots te hebben ontwikkeld die kunnen winnen van de FiFa wereldkampioen voetbal. Dit zien wij als een grote uitdaging op het gebied van software en mechatronica. Doordat we deze droom proberen te verwezenlijken bereiken we ons doel, robotica sneller op een hoger platform te brengen door middel van kennisdeling. Het jaarlijkse wereldkampioenschap en de populariteit van voetbal zorgen voor een goede motivatie. Veel van de ontwikkelingen van het robotvoetbal worden ook toegepast op zorgrobots.

“Tech United wil in nabije toekomst zorgrobots beschikbaar maken die de werkdruk op verplegend personeel kunnen verlichten”

Zorgrobots kunnen ondersteuning bieden bij schoonmaken, het tillen van patiënten en het toedienen van medicijnen. Hierdoor kunnen ouderen die dat graag willen zelf langer zelfstandig thuis wonen. De ontwikkelingen van Tech United hebben ook al geleid tot diverse spin off’s.

Een ander maatschappelijk doel waar wij aandacht aan geven is het enthousiasmeren van kinderen voor techniek. Zo geven wij regelmatig demonstraties met onze robots. In 2013/2014 heeft Tech United in samenwerking met ASML een scholentour georganiseerd. De demonstraties zijn erg leerzaam en worden altijd met veel enthousiasme bekeken.

Daarnaast geeft Tech United ook demonstraties voor commerciële doeleinden om een deel van het onderzoek te financieren.