Zorgrobots
E i n d h o v e n

Algemeen

Naast de robot voetbal competitie doet Tech United ook mee aan de @Home competitie met de zorgrobots HERO, AMIGO en SERGIO. Binnen deze competitie is het doel om robotica te ontwikkelen die service en assistentie kan verlenen in thuis- of zorgsituaties. Robots zoals HERO kunnen ouderen helpen zelfstandig te functioneren voor een langere periode. Hiermee laten we zien hoe techniek uit de voetbalcompetitie op een maatschappelijk nuttige manier toegepast kan worden.

Veel  van de technieken zijn letterlijk gekopieerd vanuit de voetbalrobots. De manier van voortbewegen (met omniwielen) is in beide systemen identiek, maar ook op een abstracter niveau is er kennisoverdracht. Zo moeten zowel voetbal- als zorgrobots met verschillende sensoren hun steeds veranderende omgeving waar kunnen nemen, die omgeving tot op zekere hoogte begrijpen, en kunnen communiceren met mensen of andere robots. 

HERO, AMIGO en SERGIO zijn onderdeel van het project RoboEarth. Dit project heeft als doel robots van elkaar te laten leren. Objectherkenning, navigatie, handelingen en andere robotactiviteiten kunnen middels het RoboEarth-netwerk worden uitgewisseld. HERO kan zelfstandig contact maken met de RoboEarth-database om autonoom de benodigde instructies te downloden om een bepaald product, zoals vruchtensap, te kunnen serveren.

Middels het RoboEarth-netwerk moeten robots soepeler met onvoorziene omstandigheden kunnen omgaan, in plaats van dat zij, zoals nu, voor elke denkbare situatie moeten worden geprogrammeerd. Door robots in staat te stellen om te leren van voorgaande gebeurtenissen en die ervaringen met elkaar te delen, kunnen ze sneller en beter reageren op nieuwe situaties.

Wil je een spreekbeurt, project of profielwerkstuk maken over onze zorgrobots? Kijk dan ook even onder het kopje 'Demonstraties' voor een aantal handige links.

Behaalde titels

2019

Wereldkampioenschappen, Sydney, Australië, 1ste plaats
German Open, Magdeburg, Duitsland, 6de plaats 

2017
Wereldkampioenschappen, Nagoya, Japan, 2de plaats
German Open, Magdeburg, Duitsland, 2de plaats 

2015
Wereldkampioenschappen, Hefei, China, 4e plaats
German Open, Magdeburg, Duitsland, 1e plaats

2013
Wereldkampioenschappen, Eindhoven, Nederland, 3e plaats
German Open, Magdeburg, Duitsland, 7e plaats

2011
Wereldkampioenschappen, Istanbul, Turkije, 14e plaats
German Open, Magdeburg, Duitsland, 6e plaats

2018
Wereldkampioenschappen, Montreal, Canada: 3de plaats
German Open, Magdeburg, Duitsland, 2de plaats 

2016
Wereldkampioenschappen, Leipzig, Duitsland: 2de plaats
RoboCup European Open, Eindhoven, Nederland, 1e plaats 

2014
Wereldkampioenschappen, João Pessoa, Brazilië, 2e plaats
German Open, Magdeburg, Duitsland, 2e plaats

2012
Wereldkampioenschappen, Mexico City, Mexico, 7e plaats
RoboCup Dutch Open, Eindhoven, Nederland, 1e plaats

Kwalificatie

Team Description Paper

Eén keer per jaar brengt Tech United een Team Description Paper uit. Dit document is onderdeel van de kwalificatie voor het wereldkampioenschap en beschrijft de verbeteringen van de mechanica, elektronica en software van HERO over het afgelopen jaar. 

Team description paper 2020

Kwalificatie video

Naast dat alle belangrijke ontwikkelingen van het jaar op papier gezet worden, worden ze ook met beelden vastgelegd. De kwalificatie video van dit jaar is hieronder te zien. 

Mechanisch en elektrisch ontwerp

De technische tekeningen van de Tech United hardware kunnen hier gevonden worden. 

Tech United is bezig met ontwikkeling van SERGIO, de opvolger van AMIGO. In de toekomst zal hier meer informatie te vinden zijn.

Software

Hier is onze software te vinden.

 

Bijdrage aan de RoboCup gemeenschap

  • Organiseren van de RoboCup European Open 2016, Eindhoven
  • Lid technisch committee @Home, L.L.A. van Beek (2014 - 2017) 
  • Organiseren van de RoboCup 2013, Eindhoven
  • Organiseren van de RoboCup Dutch Open 2012, Eindhoven

Sponsors