German Open 2010 Magdeburg dag 2

16 april 2010

Tweede wedstrijddag levert vooral kennis op

Vandaag stonden wederom twee wedstrijden op het programma. Rond de klok van 11 uur trad Tech United aan tegen de AllemaniAC's uit Duitsland. Deze wedstrijd startte goed voor de TURTLE's van Tech United. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste doelpunten werden gescoord. Ondanks dat het er allemaal verzorgt uit zag vanaf de kant, werden er door de teamleden wat kritische noten geplaatst. Zo reden de TURTLE's een aantal maal te vroeg in bij een vrije trap voor de AllemaniAC's. Met name door de geringe tegenstand scoorde Tech United goal naar goal en werd het een wederom een waar doelpuntenfestijn: 18 - 0.

Na de wedstrijd werden de grootste problemen meteen aangepakt. De teamleden zaten druk te werken. Ondanks dat iedereen geconcentreerd achter de laptops zat te werken, was de spanning richting de tweede wedstrijd van de dag duidelijk te voelen. Op het programme stond CAMBADA, een directe concurrent van Tech United in de strijd om de eerste plaats op de RoboCup German Open 2010. Voor Tech United zou dit de eerste serieuze tegenstand worden op het toernooi. CAMBADA wist in 2008 Tech United nog van de wereld titel af te houden. Dit was een wedstrijd waar iedereen naar uitkeek.

Klik hier om de wedstrijdverslagen tegen de AllemaniACs en CAMBADA te lezen. In de wedstrijd verslagen zijn ook de samenvattende filmpjes te vinden.

Tech United opende sterk en nam na wat schoten van CAMBADA de leiding. Na de openingsgoal breidde Tech United de stand uit naar 2 - 0 en kreeg het kans op kans om verder afstand te nemen. Helaas weigerde de aanvaller tweemaal oog in oog met de keeper de trekker over te halen. Dit brak Tech United uiteindelijk op toen CAMBADA in de tweede helft met een afstandschot en een klutsgoal de stand gelijk trok.

Deze eerste wedstrijd tegen een sterkere tegenstander bleek een goede test voor de kracht van Tech United. Het spel gaat met de wedstrijd vooruit, maar is zoals altijd nog zat ruimte voor verbetering. Naast een punt hebben is er dus ook een hele hoop kennis gewonnen. Dit wordt meegenomen richting de eindronde om het spel te verbeteren en de tegenstanders beter te kunnen bespelen.

Aan het einde van een dag hard werken zijn we verheugd dat we ons al gekwalificeerd hebben voor de finale ronde. Maar nu gaat het toernooi pas echt beginnen. Morgen staan 2 directe concurrenten op het programma. Carpe Noctem en RFC Stuttgart. Zondag volgt de finale ronde.

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram