Eerste Challenge op de German Open 2013: RIPS

25 april 2013

Vandaag om 12 uur begon de eerste challenge in de @Home league op de German Open 2013. Tijdens het eerste deel van de RIPS (Robot Introduction and Poster Session) Challenge moest AMIGO de arena binnenrijden en het inschrijfformulier overhandigen. Tijdens het tweede deel van de challenge werd de teamposter gepresenteerd door Janno. Tijdens deze presentatie en posterinspectie zullen de onderzoeken, recente resultaten en wetenschappelijke bijdragen van het team beoordeeld worden.

Nadat we de pogingen van enkele andere teams hadden bekeken was AMIGO aan de beurt. Zijn eerste poging was niet erg succesvol. De deuren van de arena zijn erg smal, waardoor AMIGO moeite heeft om naar binnen te rijden. De eerste poging lukte het de zorgrobot dan ook niet om naar binnen te rijden. Er werden snel een aantal aanpassingen gedaan in de hoop dat het de tweede en tevens laatste poging beter zou gaan.

Deze aanpassingen hadden het gewenste effect, want bij de tweede poging reed onze zorgrobot namelijk wel door de deur heen. Echter ontstond er tijdens het binnenrijden een nieuw probleem, door een dip in de spanning viel een van AMIGO's computers uit. Dit zorgde voor navigatieproblemen en helaas de verkeerde kant op reed.

De eerste Challenge had op enkele punten beter kunnen verlopen aangezien AMIGO het tijdens het testen een stuk beter opereerde. Op naar de volgende Challenges op de German Open 2013!

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram