De derde wedstrijddag van de German Open

28 april 2013

De eerste challenge die vandaag uitgevoerd moest worden was de Demo Challenge. Hierin moest AMIGO een speciale vaardigheid laten zien in de categorie zorg. Onze zorgrobot moest bijvoorbeeld laten zien waarom hij nuttig kan zijn in een ziekenhuis. Ons plan was om tijdens deze challenge te laten zien dat AMIGO als bediende patiënten kan helpen doordat hij sterk genoeg is om met een zwaar dienblad eten en drinken te serveren. Na een aantal wetenschappelijke tests voor gevorderden werd een hele Demo opgesteld waarin AMIGO de bestelling van patiënten opnam, deze bij een ober opvroeg en deze dan op een dienblad naar de patiënt bracht.

De Demo Challenge begon heel goed. AMIGO detecteerde succesvol een patiënt (Simon Jansen), kon de patiënt aangeven hoe laat het is en begeleide deze vanuit zijn bed naar de eethoek. Bij het opnemen van de bestelling ging echter iets fout. AMIGO kon de bestelling van de patiënt niet goed interpreteren, waardoor we helaas ook niet meer hebben kunnen laten zien dat AMIGO een dienblad gevuld met een riant ontbijt zonder te knoeien naar de patiënt kon brengen; iets wat tijdens het testen erg goed lukte.

Na de Demo Challenge volgde de EGPSR, oftewel de Enduring General Purpose Service Robot Challenge. Bij deze uitdaging werd de robot ergens in de arena geplaatst en moest gewacht worden tot een scheidsrechter opdrachten kwam geven. AMIGO bleef netjes wachten totdat een scheidsrechter hem een opdracht kwam geven maar helaas kon AMIGO de opdracht niet goed verstaan. Dit kwam doordat de opdrachten die de scheidsrechter gaf nog niet tot AMIGO’s vaardigheden behoren en doordat er veel achtergrondgeluid aanwezig was. Onder de juiste omstandigheden kan AMIGO het veel beter.

De derde en laatste challenge van vandaag was de Restaurant Challenge. In deze challenge moest AMIGO in een onbekende omgeving verschillende taken uitvoeren zoals navigeren en objecten verplaatsen. Helaas slipte AMIGO bij de start door de gladde vloer waardoor hij een onverwachte draai maakte. Dit had als gevolg dat de gids die gevolgd moest worden verward werd met een persoon die er naast stond. Hierdoor reed AMIGO de verkeerde kant op en kon de challenge helaas niet worden voortgezet.

Helaas waren de resultaten van vandaag niet goed genoeg om een plek te stijgen in het klassement waardoor wij niet aan de finales deel mogen nemen. Desondanks is dit een zeer nuttige week geweest om alle ontwikkelingen van afgelopen jaar te testen en in een echt @Home-scenario te testen. Tijdens dit toernooi is AMIGO’s software op een groot aantal punten robuust gemaakt zodat we echt voor de prijzen kunnen gaan tijdens RoboCup 2013 in Eindhoven!

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram