TUlip bereikt halve finale

28 juni 2013

Middle Size League

Vandaag was de eerste officiële speelronde voor de Middle Size League. Gister werden er al oefenwedstrijden gespeeld waar we goed presteerden. De eerste wedstrijd op het programma was die tegen ISePorto uit Portugal. Een team dat we ook troffen tijdens de Portugese open in Lissabon. Om 09.00 uur vanochtend stond onsteam speelklaar. Helaas waren de tegenstanders niet in staat deze wedstrijd te kunnen starten waren zij genoodzaakt op te geven. Door het opgeven van ISePorto eindigde de wedstrijd in een reglementaire 3-0 overwinning voor Tech United.

Aan het begin van de middag werd de volgende wedstrijd gespeeld tegen Carpe Noctem uit Duitsland. Tegen het team werd gister al ruim gewonnen tijdens een oefenwedstrijd. Vandaag verliep de eerste helft niet helemaal vlekkeloos er werd er slechts 1 keer gescoord door de huidige wereldkampioenen. Tijdens de tweede helft herpakte het team zich helemaal en werden hier nog vijf treffers aan toegevoegd waardoor de eindstand 6-0 was in het voordeel van Tech United.

Om 15.00 uur ging de wedstrijd tegen Japan, Hibikino, van start. Het was al snel duidelijk dat niet alle robots van Hibikino helemaal fit waren en het grootste deel van de tijd werd er dan ook met minder dan 5 robots gespeeld door Hibikino. Mede door dit maar ook zeker door het goede positiespel vanTech United wordt Hibikinozeer gemakkelijk aan de kant gezet en haalde zelfs de dubbele cijfers: 11-0.

De laatste wedstrijd van de eerste speelronde was tegen een team uit China, Water. Een oud wereldkampioen. Ook Water wist de rest van de dag alle wedstrijden te winnen en dus werd er gespeeld om de koppositie in poule A. Ondanks dat we veel kansen misten hebben wij uiteindelijk toch met 3-0 van Water gewonnen. Alle wedstrijden gewonnen, nul doelpunten tegen en de eerste prijs in de Poule! Een goede dag voor het MSL team van Tech United en hopelijk gaan wij dit toernooi nog lang zo door!

@Home League

Onze zorgrobot heeft vandaag deelgenomen in 3 challenges, de Follow Me, de Cocktail Party en de open challenge (uitleg challenges). Voor het eerst in zijn bestaan heeft AMIGO punten gehaald in deFollow Me challenge! Hij wist iemand succesvol te herkennen en zelfs nadat er mensen voor hem langs liepen lukte het om de persoon te blijven volgen. Het lukte de robot niet om de lift in te komen, dus daar hield deze uitdaging op. Bij de Cocktail party is het AMIGO helaas niet gelukt punten te scoren. De jury was erg streng. De robot reed de eerste keer de kamer binnen en positioneerde zich om bestellingen op te kunnen nemen, omdat hij heel licht een kastje aantikte werd de noodstop van de zorgrobot ingedrukt. AMIGO kreeg een herkansing maar de tweede keer deed hij precies hetzelfde. In de open challenge liet AMIGO zien dat zorgrobots ook snel kunnen zijn. Door de kennis van zijn laserscanner te combineren met zijn camerabeeld kan de zorgrobot razendsnel de omgeving scannen. Personen, tafels en drankjes werden binnen enkele seconden waargenomen. AMIGO heeft vervolgens twee drankjes volledig autonoom aan Tim geserveerd. Bekijk ook hetvideo-overzichtvan AMIGO’s dag!

Morgen zal AMIGO de Emergency Fire en de Clean Up challenge proberen tot een goed einde te brengen. Op de German Open in Duitsland had onze robot dehoogste score bij Emergency fire, de verwachtingen zijn hoog! Om half 4 zal bekend worden gemaakt welke teams door zijn naar de volgende ronde. Erg spannend, want de helft van de teams valt af. De uitslag van vandaag is helaas nog niet bekend, maar de verwachting is dat AMIGO in het linker rijtje staat, morgen zal hij echter nog goed moeten presteren om de volgende ronde te bereiken. De teams die door zijn zullen morgen ook nog deEGPSRchallenge.

Humanoid League

De eerste wedstrijd op het programma voor het humanoid team van Tech United was tegen het Braziliaanse Edrom. Het is de eerste keer dat Edrom deelneemt aan het WK Robocup. Met de vier keer zo lichte robot als die van Tech United (slechts 7 kg!) heeft het team uit Brazilië alleen maar de goal verdedigd, lopen kan de robot nog niet. Helaas wist Tech United tijdens de aanvallen ook geen doelpunten te maken waardoor de wedstrijd doelpuntloos eindigde.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen de favoriet van het toernooi, HuroEvolution uit Taiwan. Het team heeft een lichte compacte robot met stevige benen waarmee hij al aardig kan wandelen. Terwijl TUlip in de goal stond kregen de Taiwanezen de kans om hun doelsaldo op te krikken. De ene na de andere bal rolde achter TUlip de goal in en zo eindigde de wedstrijd in een 5-0 nederlaag voor Tech United.

De laatste wedstrijd op het programma van de dag werd gespeeld tegen JoiTech, een team uit Japan. De Japanners presteren altijd goed tijdens RoboCup en ook dit jaar weer behoren ze tot de meest doeltreffende teams. Tijdens de eerste beurt wist TUlip bijna een bal uit het goal te houden en dat bleek meteen ook zijn laatste adem te zijn voor de wedstrijd. De rest van de wedstrijd heeft het team moeten toekijken terwijl JoiTech nog 3 keer scoorde.

De eerste ronde zit erop voor het humanoid team waarin zij 3 keer gelijk speelde en 2 keer verloren. Voor het eindklassement bleek deze score voldoende te zijn om door te gaan naar de halve finale!

Koningin Máxima

Aan het einde van de dag zijn we gezamenlijk met het Tech United team een borrel gaan drinken in het restaurant van het indoorsportcentrum. Er wordt overdag hard gewerkt, maar gezemenlijke ontspanning is minstens zo goed voor de teambuilding. We zijn goed opweg naar een mooi resultaat.

Tijdens de laatste wedstrijddag voor het weekend wordt er veel publiek verwacht. 's Middags zal namelijk Koningin Máxima het toernooi bezoeken. De Koningin zal tijdens haar bezoek een demonstratiewedstrijd van Tech United bekijken.

Fan app voor Apple

Sinds dit jaar is het mogelijk om zelf op je smartphone mee te kijken met onze voetbalrobots! René van de Molengraft heeft een app ontwikkeld waarop ons greenfield (voetbalveld) wordt getoond waarmee onze voetbalrobots live te volgen zijn. Niet alleen kun je de locatie van onze robots op het veld zien, ook kun je zien wat ze gaan doen! Bij het bewegen maken de TURTLEs bijvoorbeeld gebruik van padplanning en het geplande pad is met een blauwe lijn al te zien op het greenfield voordat de robots dit pad hebben afgelegd! Wil je onze robots dus live volgen, download dan de iGreenfield app!

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram