Start German Open 2014

1 april 2014

Gisteravond is het @Home-team van Tech United aangekomen in Magdeburg voor het jaarlijkse ‘EK’. Nadat we alle spullen op de wedstrijdlocatie haden klaargezet is het team de week goed begonnen met een heerlijk hapje en een drankje in het Italiaanse restaurant naast het hotel. Hierna is in de lobby van het hotel de planning voor de volgende dag doorgesproken.

Na een goede nachtrust stond het team om kwart voor 8 al te popelen om naar de wedstrijdlocatie te gaan waar de eerste setup-dag zou plaatsvinden. Het fanatisme was zo hoog dat we zelfs vóór de toernooileiding aankwamen waardoor we nog even aan de gesloten poort moesten wachten. Eenmaal binnen begon het team meteen aan de voorbereidingen voor de eerste challenges. Echter, hierbij ging het al snel mis. Nota bene op 1 april kregen onze fans het bericht dat iemand de grip op AMIGO had verloren toen ze hem na reparatie van de tafel af wilde tillen. Hierbij is zijnrechterarm volledig afgebroken. Aangezien AMIGO rechtshandig is zag teamleider Janno Lunenburg het verloop van het toernooi somber in. Gelukkig konden we rekenen op steun vanuit Eindhoven en is eenvoetbalrobot voorzien van reserve-armenvan AMIGO op weg gestuurd naar Magdeburg.

Na deze intermezzo liep het team, deze keer serieus, tegen een probleem met de visualisatie aan. De standaard ROS-visualisatie software werkte niet naar behoren. In combinatie met het ontbreken van een betrouwbare internetverbinding heeft dit helaas voor wat vertraging gezorgd. Inmiddels is de visualisatie weer op orde en ziet AMIGO weer haarscherp waardoor het team zich weer kan focussen op de komende challenges.

Al dat harde werk zorgt natuurlijk voor een hongerige maag. Echter, telefonisch eten bestellen (met een Nederlands nummer) in Duitsland op 1 april valt nog niet mee. Eenmaal aangekomen op de afgesproken tijd in het restaurant kregen we de mededeling dat ze niks voor ons hadden klaargemaakt omdat ze dachten dat het een grap was. Ze vonden het namelijk gek dat mensen uit Nederland eten wilde bestellen voor twaalf man, op 1 april. Na een kwartiertje wachten en de nodige verontschuldigingen van Duitse kant kregen we alsnog een prima maaltijd.

Na het eten hebben we besloten welke rol we AMIGO tijdens de nieuwe challenge, de Robo Zoo, zullen geven. Tijdens deze challenge moeten de zorgrobots binnen een bepaald gebied blijven en de bezoekers van ‘de Zoo’ (wedstrijdleiding) proberen te vermaken. Blije bezoekers leveren uiteraard meer punten op. AMIGO zal deze challenge volbrengen als bartender en tevens promotiemateriaal uitdelen aan de bezoekers van ‘de Zoo’.

De voorbereidingen zijn nog in volle gang. Tot nu toe ziet alles er goed uit en gaan we ervan uit dat we, in tegenstelling tot vorig jaar, wel de finale halen!

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram