Klaar voor de Challenges!

2 april 2014

Vandaag was de tweede en tevens laatste set-up dag van de German Open 2014. Gisteravond was er weer een taakverdeling gemaakt zodat alle teamleden na een stevig ontbijt meteen aan hun eigen taak konden beginnen.

Tijdens de tweede set-up dag heeft AMIGO het al een stuk drukker gekregen dan op de eerste. Zo moest onze zorgrobot vandaag 20 objecten, aangeleverd door alle aanwezig @Home teams, leren herkennen. Dit is belangrijk zodat AMIGO bij de challenges in de komende dagen het gevraagde product kan herkennen en bijvoorbeeld van tafel af kan pakken.

Om precies 14:00 kreeg het @Home team van Tech United 20 minuten de tijd om een map te maken van de arena waar het grootste gedeelte van de challenges plaats zal vinden. AMIGO deed dit door rond te rijden in de arena en met zijn laser de omgeving te scannen. Met deze laser kan onze zorgrobot obstakels, zoals muren en tafels, herkennen en hiermee dus de arena in kaart brengen.

Rond 18:00 was het tijd voor de registration van de robots van alle teams. Vorig jaar ging dit helaas mis bij AMIGO. Hij kwam vorig jaar bij zijn eerste poging niet door de deur heen en bij de herhaling viel er helaas een computer uit. Dit jaar ging het gelukkig veel beter. AMIGO kwam de kamer binnen, stopte wanneer er een persoon voorlangs liep, stopte tevens wanneer zijn nooddrukker werd ingerukt en maakte zijn ronde foutloos af!

Later op de avond was het tijd voor deposterpresentatie van elk team. Teamleider Janno Lunenburg gaf deze presentatie namens Tech United en behaldelde hierin de Motion Planning, Reasoning and World Modeling en Perception van AMIGO. De scores van de poster presentaties zullen later bekend worden gemaakt en zullen terug te vinden zijn op onze website.

Gedurende de dag hebben de teamleden AMIGO ook nog eens voorbereid op enkele challenges die morgen komen. Hiervoor was het team genoodzaakt aangezien het drukke programma van morgen. Er moeten namelijk maar liefst 5(!) challenges worden volbracht! Morgen zal het echte werk dus pas beginnen en hopelijk kan het team een goede stap in de richting van de Finale te kunnen zetten!

Een video overzicht van de eerste dagen op de German Open 2014 vindt uhierboven.

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram