Tech United verovert de tweede plaats in Magdeburg

3 april 2014

Na twee lange set-up dagen was het dan eindelijk zo ver. Het @Home team was klaar voor de eerste Challenges die vandaag op het programma stonden! Het programma bestond uit de Robo-Zoo, Basic Functionalities, Follow Me, Emergency Situation en als laatste de Open Challenge.

Als eerste dus de compleet nieuweRobo-Zoo Challenge. Dit is de eerste keer dat deze Challenge op een toernooi moet worden volbracht. Voor de Robo-Zoo krijgt elke robot een plekje van ongeveer 2 vierkante meter toegewezen. Tijdens de Robo-Zoo moest elke zorgrobot op zijn eigen manier proberen de vele bezoekers te vermaken. De bezoekers van “de Zoo” kregen 5 tokens en konden deze verdelen over de robots die zij het leukste vonden. AMIGO serveerde tijdens deze Challenge blikjes cola aan het publiek en deelde tevens de echte Tech United klopjes uit. Ondanks dat dit maar enkele minuten goed ging kreeg AMIGO, mede door zijn prachtige verschijning, de meeste token! Dit resulteerde in de hoogste score voor de nieuwe Robo-Zoo Challenge. Een goed begin van de dag!

Tijdens deBasic Functionalities Challengemoest AMIGO drie taken uitvoeren. Onze zorgrobot moest een product herkennen en dit naar de juiste locatie brengen, naar een andere locatie in de arena rijden zonder de obstakels te raken en als laatste converseren met de wedstrijdleiding. AMIGO herkende het product en was ook in staat om het op te pakken. Echter kon AMIGO de Challenge helaas niet verder voltooien door een tijdens het testen nooit eerder voorgekomen software fout.

Bij deFollow MeChallengemoet onze zorgrobot zijn opdrachtgever volgen. Terwijl de opdrachtgever langzaam vooruit loopt proberen enkele AMIGO echter af te leiden door tussen hem en zijn opdrachtgever door lopen. AMIGO liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef zijn opdrachtgever netjes volgen tot aan de lift. AMIGO ging echter net niet ver genoeg de lift in waardoor de liftdeur niet dichtging. Hierdoor raakte onze zorgrobot in de war en moest de Challenge worden gestopt. Deze Challenge is dus niet helemaal voltooid, maar er is wel een betere prestatie neergezet dan vorig jaar!

De bekendeEmergency Situation Challengeheeft dit jaar een nieuwe opzet gekregen. Eerst moest AMIGO mensen uit een “brandend huis” redden. Nu moest onze zorgrobot een flauwgevallen persoon zien te helpen. AMIGO kon deze persoon niet vinden, echter begreep hij wel dat hij een pilletje voor deze persoon moest halen. AMIGO pakte daarna het juiste product, echter gebeurde dit net buiten de tijd. Helaas moest de wedstrijdleiding streng zijn en leverde dit Tech United, net als alle andere teams, geen punten op.

De laatste Challenge vandaag was deOpen Challenge.Tijdens deze Challenge moet elk team een vordering uit het afgelopen jaar presenteren. Sjoerd van den Dries deed dit namens Tech United en heeft uitgelegd en tevens gedemonstreerd hoe AMIGO op een hele simpele manier kan leren waar welke objecten in een kamer zijn geplaatst. Dit zorgt ervoor dat hij later beter zijn taken uit kan voeren.

Aan het einde van de dag waren alle scores bekend. AMIGO heeft prima gepresteerd en bezet momenteel de tweede plek. Klikhiervoor een compleet overzicht van de stand.Morgen zal onze zorgrobot weer vier challenges moeten voltooien. Wanneer deze Challenges net zo goed als vandaag uitgevoerd zullen worden, is de kans zeer groot dat AMIGO de finale zal halen!

Een video overzicht van de eerste dag vindt uhierboven.

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram