AMIGO naar de Finale!

4 april 2014

Nadat het @Home team op de eerste wedstrijddag van de German Open de tweede plaats had gepakt, stonden er vandaag weer 4 Challenges op het programma. Ook vandaag moesten er punten worden behaald om de finale van morgen te bereiken!

De Challenge waarmee AMIGO de dag begon was deCocktail Party. Tijdens deze challenge moet hij een bestelling opnemen van een persoon in de Arena, het juiste drankje ophalen en dit naar dezelfde persoon terugbrengen. Deze Challenge begon goed. AMIGO reed de arena binnen en had vrij snel de bestelling van een persoon correct opgenomen. Daarna had onze zorgrobot het betreffende drankje gevonden en ook van tafel gepakt! Het bezorgen van het drankje ging helaas niet goed. AMIGO kon de persoon, die had drankje had besteld en ondertussen een andere positie in de arena had ingenomen, niet meer vinden. Hier stopte de Challenge, een prima prestatie.

Na de Cocktail Party was het tijd voor deDemo Challenge.Tijdens deze Challenge moet elk team recente onderzoeksresultaten en de beste vaardigheden van zijn robot laten zien. Het thema voor dit jaar was “Smart Homes”, wat betekent dat AMIGO in verbinding moet staan met enkele apparaten waarvan wordt verwacht dat ze in huis aanwezig zijn. Tijdens onze demonstratie stond AMIGO in verbinding met de deurbel en met een smartphone van zijn “baas”. Wanneer de deurbel ging, maakte onze zorgrobot de deur open. Zijn baas kan nu op zijn smartphone zien of dit een onbekend of bekend persoon is en doorgeven of AMIGO deze persoon wel of niet binnen mag laten. Zo werd gedemonstreerd dat onze zorgrobot geen boeven binnen laat, maar wel een pakketje van de postbode aan kan nemen. Al met al een heel goed verzorgde demonstratie!

De derde Challenge van vandaag, deE-GPSR, houdt in dat AMIGO een opdracht van een operator krijgt waarin informatie ontbreekt. Onze zorgrobot moet zelf naar deze informatie vragen. Wanneer de operator bijvoorbeeld om een snack vraagt, moet AMIGO vragen welke snack en waar deze staat zodat de opdracht uitgevoerd kan worden. Aangezien onze zorgrobot de operator niet kon verstaan, mede door veel omgevingsgeluid, was hij helaas niet in staat naar de juiste informatie te vragen en de opdracht uit te voeren.

Als laatste moest AMIGO deRestaurant Challengeuitvoeren. Elke robot moet eerst zijn operator volgen, 2 plaatsen leren waar een bestelling opgehaald kan worden en 3 tafels waar een bestelling afgeleverd moet worden. Een zorgrobot krijgt dan de opdracht om een random bestelling naar een random tafel te brengen. In de eerste poging lukt het AMIGO niet om de juiste persoon te volgen en in zijn tweede poging bleef hij helaas door nog onbekende redenen stil staan.

Omdat de internetverbinding op de German Open heel erg instabiel is en het team zich hier wel een beetje aan stoort, heeft het office deze pijn verlicht met een mooie prijsvraag! De vraag luidde: Werkt het internet om precies 10:00 en geef een schatting wanneer jij denkt dat de internetverbinding weer is herstelt of verbroken. Bij deze prijsvraag kwam een overduidelijke winnaar naar voren. De internetverbinding werkte om 10:00 en werd verbroken om 10:06, dit scheelde maar 1 minuut met het antwoord van Ramon Wijnands (10:07). Ramon hadzijn fantastische prijsdan ook zeker verdiend!

Op de eerste dag had AMIGO zichzelf in een goede uitgangspositie voor de finale geplaatst door veel punten te scoren en als tweede te eindigen. De Challenges op de tweede dag zijn echter van een hoger niveau waardoor het lastiger is om punten te scoren. Gelukkig heeft AMIGO zich op de tweede dag ook goed gemanifesteerd en zijn tweede plek zelfs verstevigd. Klikhiervoor een compleet overzicht van de stand.

Dit betekent dat AMIGO morgen, in tegenstelling tot vorig jaar, deel mag nemen aan de finale van de German Open 2014! Hierin neemt hij het op tegen onder andere NimbRo, de drievoudig wereldkampioen die ook nu bovenaan staat. Kan Tech United deze strijd nog spannend maken?

Een video overzicht van de tweede dag vindt uhierboven.

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram