AMIGO tweede op German Open!

6 april 2014

MATCHDAY! Vandaag streden de 5 overgebleven teams in de finale voor de titel op de German Open. Tech United stond na twee dagen voorlopig op een tweede plek. Nummer één, de regerend wereldkampioen NimbRo, stond ver voor maar we stonden maar een kleine 600 punten voor op de nummer drie. We moesten in de finale dus goed presteren om de tweede plaats veilig te stellen.

In de finale presenteerden Sjoerd en Rein het dynamisch volumetrisch wereldmodel. Dit betekent dat AMIGO een 3D-model maakt van zijn omgevig en dit zelf aanpast als de omgeving verandert. De gedachte hierachter is dat hoe meer je van de wereld weet, hoe makkelijker het is om dingen te leren. In dit model worden de muren vantevoren ingetekend en de objecten die in huis staan zijn de robot gemakkelijk aan te leren. Als een robot een object ziet kan de operator dat object een naam geven. Dit object zal dan in 3D worden opgeslagen onder de juiste naam in het wereldmodel. Als dit object onder de ogen van AMIGO wordt verschoven dan verschuift dit ook in zijn wereldmodel. Tijdens de Open Challenge lieten we al zien dat AMIGO objecten kan leren en er naartoe kan navigeren. Tijdens de finale lieten we ook zien dat als objecten verschoven worden dit ook verandert in het 3D-model. Ook lieten we zien dat AMIGO meer met deze informatie kan doen. In de finale heeft AMIGO drie objecten geleerd in zijn omgeving. Namelijk een bar, tafel en prullenbak.De operator gaf AMIGO de opdracht: “Carry the milk from the table to the trashcan.”Omdat AMIGO zojuist een aantal objecten had geleerd reed hij netjes naar de tafel toe, pakte daar de melk en reed er mee naar de prullenbak. Net voordat hij bij de prullenbak aankwam was zijn tijd helaas op.

Ondanks dat, heeft AMIGO een erg goede finale neergezet. Nadat alle teams waren geweest werden de scores bekend gemaakt. De onverassende winnaar van de German Open is NimbRo, maar Tech United heeft de tweede plek vast kunnen houden! Vergeleken met vorig jaar, waar we zevende werden is dat dus een zeer knappe prestatie! We zijn allemaal erg blij met het resultaat, al zijn er wel wat verbeterpuntjes aan het licht gekomen waarmee we aan de slag kunnen voor het komende WK in juli dat in Brazilië wordt gehouden.

Na dit succes heeft het team alle spullen opgeruimd en ingeladen en was het tijd om te relaxen. In het hotel hebben we de nodige tijd in de sauna en het zwembad besteed voordat we op weg gingen naar het heerlijke vlees in de steakhouse. Eenmaal aangekomen bij het steakhouse bleek dat een niet nader te noemen persoon de reservering op de verkeerde dag had geplaatst waardoor onze lang verwachte steak aan onze neus voorbij ging. We hebben onze maag na deze teleurstelling maar gevuld in het Kartoffelhaus. Het was daar natuurlijk uitermate gezellig! Na deze aardappelen en ontzettend veel grappen zijn we naar de Flower Power bar gegaan waar wij nog een aantal drankjes hebben genuttigd om de week goed af te sluiten. Morgen vertrekken we weer richting Eindhoven. We willen iedereen bedanken voor de steun en aandacht en we houden jullie op de hoogte!

Voor de hightlights van de finale, zie de videohierboven.

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram