Beide teams na derde dag op koers van wereldtitel

19 juli 2015

Beide teams na derde dag op koers van wereldtitel

Op de derde dag van RoboCup 2015 starten we zoals elke dag om 8.00 uur. De voetbalrobots spelen vandaag hun eerste groepswedstrijden en voor de zorgrobots staan er vier challenges op het programma.

De voetbalrobots spelen hun eerste wedstrijd tegen het Chinese Lushan. Meteen vanaf het begin is het duidelijk dat dit geen lastige wedstrijd zou worden omdat onze tegenstanders een groot deel van de wedstrijd met maar twee robots op het veld staan en hun keeper ontbreekt regelmatig. Na twee keer een kwartier spelen staat er dan ook 20-0 op het scorebord in het voordeel van Tech United. Een uitstekend begin van het toernooi! De tweede wedstrijd spelen we tegen ARES, ook uit China. Dit team is voor ons ook onbekend en we merken op het begin van de wedstrijd meteen dat dit een lastige dobber zou gaan worden. Ondanks een paar prachtige aanvallen en doelpunten van onze kant blijft het de hele wedstrijd spannend wie er aan het langste eind zal trekken. Na een half uur stuivertje wisselen is de eindstand onbeslist; 5-5. De derde wedstrijd van vandaag spelen we tegen een team dat elk jaar wel van de partij is bij RoboCup. Het is het Japanse Hibikino-Musashi. Van begin af aan is het duidelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van de Japanners. Onze aanvallen lopen erg soepel en enkele aannames zijn formidabel. De dubbele cijfers worden daarom dan ook ruim gehaald; 15-0. De vierde en laatste wedstrijd wordt vandaag niet meer gespeeld door een opgave van MRL uit Iran. De nummer 4 van vorig jaar en finalist van 2012 kon helaas niet meer spelen. Door drie zeges en een gelijkspel eindigt Tech United als eerste in de poule en spelen we morgen in de winnaars-poule tegen onder andere onze grote Chinese concurrent, het team Water uit Beijing.

Bij AMIGO en SERGIO staan vandaag vier challenges op het programma. Vroeg in de ochtend is er al veel publiek om te kijken naar de eerste challenge. Tijdens deze RoboZoo vermaakt AMIGO de toeschouwers door middel van enkele leuke dansjes. Het publiek kan verschillende QR-codes aan AMIGO aanbieden, waarna hij het bijbehorende dansje zal uitvoeren. Onze Chinese studente en tolk helpt hierbij om het publiek enthousiast te maken. AMIGO doet de challenge erg goed maar doordat we onze fameuze Tech United klompjes uitdelen krijgen we een tijdstraf. De eerste plaats bij deze challenge gaat naar een Chinese robot die verder weinig actie onderneemt maar wel in het Chinees aan het publiek vraagt om hem punten te geven. Het thuisvoordeel is dus ook bij RoboCup aanwezig. Tijdens de tweede challenge moet AMIGO door de arena navigeren. De eerste twee keer gaat dit helaas niet goed maar door een geslaagde derde poging weet AMIGO hier toch veel punten te pakken. De derde challenge is de Person Recognition. Als eerste wordt AMIGO bij deze challenge voorgesteld aan zijn operator, die hij moet onthouden. Vervolgens moet hij in de arena op zoek gaan naar een groep mensen, deze groep mensen vervolgens beschrijven in termen van geslacht en aantal en vervolgens uit deze groep mensen zijn operator herkennen. Al deze stappen doet onze zorgrobot goed en hij eindigt in deze challenge als eerset met 75 van de 150 punten. De laatste challenge voor vandaag is de Object Manipulation. Hierbij moet AMIGO objecten verplaatsen in een kast. Op heb begin ging dit niet helemaal naar wens maar uiteindelijk wist hij het gewenste object toch te verplaatsen, al nam hij daarbij wel bijna de hele kast mee. Ook deze challenge werd gewonnen door AMIGO.

Door het goede optreden van AMIGO staat hij samen met SERGIO na twee competitiedagen op de eerste plaats! Ook de voetbalrobots hebben de eerste plaats in de poule behaald dus beide teams zijn op koers voor de wereldtitel. De successen in China blijven ook in de media niet onopgemerkt. ZowelOmroep BrabantalsNU.nlhebben inmiddels aandacht besteed aan dit succes.

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram