Dag twee van RoboCup 2015

19 juli 2015

Dag twee van RoboCup 2015

Na een altijd hectische eerste setup-dag is het vandaag tijd voor de eerste officiële optredens van onze robots. Voor de voetbalrobots staat als eerste de Technical Challenge op het programma. Deze challenge is om te kijken of de robots onder bepaalde moeilijkere omstandigheden nog steeds goed kunnen voetballen. Vorig jaar werd er voor het eerst kunstgras gebruikt voor het veld waarop de Technical Challenge plaatsvond. Dit jaar vindt de challenge weer op het kunstgras plaats en moeten de robots binnen 5 minuten zoveel mogelijk naar elkaar overpassen zonder gebruik te maken van WiFi. De robots staan dus niet direct met elkaar in contact en het is dus ook niet mogelijk om hun posities aan elkaar door te geven.Doordat we gisteren wat problemen zijn tegengekomen bij de voorbereiding van de challenge is het de robots helaas niet gelukt om succesvol naar elkaar over te passen. Hierna was het de beurt aan teamleidster Lotte voor de Scientific Challenge. In haar presentatie legde ze onder andere uit hoe het mogelijk is om de 3D-positie van een bal in de lucht te kunnen bepalen door het combineren van 2D-beelden van verschillende robots.

AMIGO en SERGIO starten als eerste met de Robot Inspection. Hierbij moeten de robots door de deur de @Home-area inrijden en wordt de noodstop getest. Als de robots niet door deze keuring komen mogen ze niet meedoen aan volgende challenges. Voor SERGIO is dit zijn eerste optreden op een wereldkampioenschap en dat is goed te zien. Na het openen van de deur schiet hij rap de @Home-area in. Te snel volgens de jury. Bovendien rijdt SERGIO over de voet van een jurylid heen, wat hem strafpunten oplevert. Ook de test van AMIGO gaat volgens de jury niet helemaal vlekkeloos. Het team heeft een andere mening maar de jury vindt dat AMIGO te snel draaide op het moment dat er iemand achter hem stond. Al met al zijn dit geen grote fouten en hebben beide robots zich gekwalificeerd om aan de rest van het toernooi mee te doen. De Robot Inspection wordt gevolgd door de Poster Session waarin teamleider Janno de nieuwe ontwikkelingen van beide robots presenteert.

Zoals altijd moet er nog veel gebeuren maar de vorderingen lopen gestaag. Morgen starten de voetbalrobots om 04.00 uur Nederlandse tijd met de eerste officiële wedstrijd van het toernooi tegen het Chinese Lushan. AMIGO start om 03.30 uur met de RoboZoo. In deze challenge moeten alle robots op eigen wijze het Chinese publiek vermaken. Het publiek is tevens de jury. Op onze nieuwelive-paginaop de website is alles omtrent het toernooi te vinden. Ook de vernieuwde livestream hebben we inmiddels aan de praat gekregen!

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram