Dag 2 op RoboCup 2016

2 juli 2016

Voor AMIGO en SERGIO stonden er vandaag drie challenges op het programma; Manipulation & Object Recognition, Follow & Guide en General Purpose Service Robot. Net als bij de vorige challenges worden ook deze onderdelen driemaal getest. De eindscore is het gemiddelde van de twee hoogste resultaten.Bij de tweede poging pakt AMIGO bijManipulation & Object Recognitionnetjes een paprika en een pak pasta uit de kast. Hierna moet SERGIO deelnemen aan deFollow & Guide challenge, die hem helaas de eerste keer niet zo goed af gaat. Hij heeft geen zin om de jury te volgen en blijft lekker staan. Gelukkig doet hij dat de tweede keer beter. Hij heeft alleen wat moeite met het vermijden van hangende linten, maar deze kunnen gelukkig nog uit de weg gehaald worden.Dan is er nog deGeneral Purpose Service Robot Challenge, AMIGO gaat de arena in en daar wordt hem een van tevoren onbekende opdracht gegeven die hij dan uit moet voeren. Een voorbeeld van zo’n opdracht is een object ophalen vanuit een andere ruimte. Deze gaat helaas tot driemaal toe niet als gewenst. Gelukkig snapt hij vaak wel wat er van hem gevraagd wordt, maar motorisch krijgt hij het niet goed voor elkaar. Vandaag een iets mindere dag maar wel de derde positie in de ranking!

Voor de voetbalrobots stonden er vandaag twee belangrijke wedstrijden op de planning. Tegen huidige wereldkampioen Water uit China en tegen het altijd sterke CAMBADA uit Portugal. In de eerste helft heeft Water veel kansen op doel maar onze keeper houdt alles tegen. Tech United daarentegen grijpt haar kansen wel en schiet de bal twee keer in het doel achter de Chinese keeper. Helaas is de keeper na de eerste helft wat vermoeid geraakt en lukt het hem tweemaal niet om de bal uit het doel te houden. Eindstand 2-2. Dit is zeker geen slechte prestatie tegen de huidige wereldkampioen. In de wedstrijd tegen CAMBADA scoort Tech United aan het einde van de eerste helft. In de tweede helft lukt het goed om CAMBADA van het scoren af te houden maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd schieten de Portugese robots toch een bal langs onze keeper. Eindstand 1-1. Om de wedstrijd toch winnend af te sluiten hebben we fink ons best gedaan tegen Carpe Noctem uit Kassel en een mooie eindstand van 15-0 neergezet.