Tech United wint Portuguese Open 2017!

30 april 2017

De finaledag is aangebroken en de eerste halve finale wedstrijd van vandaag wordt gespeeld door CAMBADA en Carpe Noctem Cassel. In de eerste helft is al snel duidelijk dat CAMBADA de sterkste van de twee is, want ze gaan de rust in met een tussenstand van 5-0. CAMBADA weet zich te plaatsen voor de finale nadat ze gewonnen hebben met 8-0. De tweede halve finale wordt gespeeld door ons tegen ASML Falcons. Zij gaan vanaf het begin goed in de aanval en weten twee keer dicht bij ons doel te komen. Gelukkig herpakken wij ons en gaan op volle snelheid in de tegenaanval. En met resultaat, met 7-0 gaan we de rust in! In de tweede helft sparen wij onze krachten en de eindstand wordt 10-0. Dit houdt in dat Tech United en CAMBADA, net zoals vorig jaar, weer tegenover elkaar staan in de finale om 14:00 (NL).

We zitten 5 minuten in de finale van de Portuguese Open tegen CAMBADA. Arjen Robot (5) weet de scrum te winnen van een Cambadiaanse verdediger, vanuit waar Arjen de bal naar Robodinho overspeelt, die snel links voor het doel vrij is gaan staan. Robodinho vangt de bal netjes op, schiet op doel en scoort!! Al snel weet onze topscoorder Robodinho nog eens de bal in het net van CAMBADA te schieten. Een opluchting voor het team. Met een stand van 2-0 voor Tech United gaan we de rust in. De tweede helft is een goede training voor de stressbestendigheid van de teamleden. Teamlid Harrie: “Dit is echt een draak van een tweede helft”, en dat was het ook. CAMBADA bevindt zich vaker op onze helft, maar teamlid Wouter Kuijpers heeft er het volste vertrouwen in en overtuigt de rest van het team dat we een “ijzersterke verdediging” hebben! En dat blijkt, na 15 minuten wordt de wedstrijd afgefloten en hebben we de overwinning te pakken met een eindstand van 2-0! De gehele samenvatting van de finale ishierte vinden.

We kunnen met zijn allen terug kijken op een zonnige week in Coimbra! De nieuwe schoenen zijn goed ingelopen door de robots, er waren mooie passes te zien tijdens de wedstrijden en met een doelsaldo van 52-2, en de titel, kunnen we tevreden naar huis. Het was een sportieve competitie als voorbereiding op het wereldkampioenschap in Japan eind juli. Het MSL team gaat nu naar huis, maar niet getreurd! Aankomende dinsdag gaat het @Home team naar de German Open in Duitsland om daar te laten zien hoe goed zij kunnen presteren in de Europese competitie. Volg ons ook dan via de livestream, twitter en facebook!