De challenge dagen van de German Open 2017!

6 mei 2017

In Stage 1 en Stage 2 moeten er in totaal 8 challenges worden uitgevoerd. Op vrijdag staan er twee nieuwe challenges gepland, namelijk ‘Help me Carry’ en ‘Storing Groceries’. Hierbij moet de robot helpen met het naar binnen brengen van boodschappen en het vervolgens opruimen in een kast. In een challenge kan op verschillende onderdelen punten behaald worden. Zoals: het volgen van de operator naar de auto, een boodschappentas naar binnen brengen, een tweede persoon naar de auto leiden etc. Bij het opruimen van de spullen was AMIGO zeer efficiënt volgens de jury, aangezien hij zijn beide handen gebruikt om spullen op te ruimen. In de volgendesamenvattingis te zien hoe AMIGO het gedaan heeft in de andere challenges. Het @Home team weet over de hele dag aardig wat punten bij elkaar te sprokkelen en eindigt daarmee op de derde plaats.

Zaterdag begint de dag met de Open Challenge. Hieraan mag het team een eigen invulling geven om indruk te maken op de jury. AMIGO laat hierin zien hoe hij een ruimte kan opruimen en combineert hiermee verschillende kwaliteiten, zoals het luisteren naar de operator, navigeren in een ruimte en het oppakken van objecten. Maar het meest opvallende was zijn persoonlijke begroeting naar de juryleden, die verbaasd waren dat AMIGO hun naam kende. Vervolgens kreeg AMIGO een opdracht om de tafel op te ruimen en dit doet hij dan ook vlekkeloos. Het team neemt na deze challenges een strategisch besluit om niet mee te doen aan de challenge ‘Set a Table and Tidy Up’, waarin AMIGO een tafel moet dekken en opruimen. Hiermee houden ze extra tijd over om zich voor te bereiden op de Restaurant challenge en met succes, ze behalen als enige team punten. Een mooie samenvatting van de dag ishierte zien. AMIGO weet zich na deze dag te plaatsen op de tweede plek!

Morgen staat als laatste de finale op het programma die vergelijkbaar is met de Open Challenge. De finales beginnen om 12.30 en zijn te volgen via delivestream. Een impressie van de German Open 2017 is te vinden in onsFlickr album.

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram