Tech United tweede tijdens German Open 2017!

7 mei 2017

Zaterdagavond gaat het team nog tot in de late uurtjes door, ze hebben namelijk bedacht waarmee ze indruk gaan maken op de jury tijdens de finale van de volgende dag. De jury bestaat uit twee partijen; een interne jury uit de organisatie van @Home League en mensen uit het bedrijfsleven. Beide jurypartijen bepalen 25% van de eindscore, de andere 50% komt uit de behaalde resultaten van de challenges uitStage I & II.

De volgende ochtend om 8 uur zitten de teamleden al weer gefocust achter hun laptops in de toernooihal. Ze zijn een nieuwe feature aan het programmeren waarbij de operator iets kan aanwijzen en een opdracht of vraag kan stellen over het aangewezen object. Zoals: Wie is dat? Kan je dit object aan geven? Voor sommigen is het een flashback naar de wereldkampioenschappen van 2013 in Eindhoven, waar het erop of eronder was en waarbij ze in de laatste halfuur naar een back-up plan moesten switchen. Nu zijn ze hier beter op voorbereid, en werkt de ene helft van het team alvast aan een plan B.

Om kwart over 1 maakt AMIGO de entree in de arena en is goed afgestemd op de operator. Tim, één van de teamleden, wijst naar een blikje Fanta op de dichtstbijzijnde tafel en geeft de volgende opdracht ‘Pak dat object daar en zet het daar neer’. AMIGO snapt direct wat hij bedoelt en voert het soepeltjes uit. De tweede feature die ze laten zien is het herkennen van de jury. AMIGO heeft van te voren aan de hand van Facebook, LinkedIn en gemaakte foto’s geleerd de juryleden te herkennen. Vervolgens vraagt hij aan Tijn, een van de juryleden, een opdracht. Na de 10 minuten demonstratie van AMIGO is het de tijd voor het team om vragen te beantwoorden. Het team is opgelucht en buiten de arena worden al high fives uitgedeeld. Op nummer 1 staat Homer met 98,96 punten en wordt gevolgd door Tech United op de tweede plek met 82.44 punten! De samenvatting van de finale ishierte vinden.

Vorige week hebben de voetbalrobots een mooie prestatie geleverd en wisten zij de officieuze Europese titel binnen te halen. Nu heeft AMIGO een mooie 2deplek veroverd! Beide teams hebben een goede voorbereiding gehad voor de wereldkampioenschappen die eind juli in Japan zullen plaatsvinden. Wij willen jullie graag bedanken voor het aanmoedigen via de livestream en social media, we hopen weer op jullie te kunnen rekenen met de wereldkampioenschappen!

'



Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram