Ontknoping kwalificatie @Home & de Internationale

25 november 2017

De vorige nieuwbrief eindigde met een spannend item over de kwalificatie van AMIGO die dit jaar al vroeg plaatsvindt, hieronder lees je er alles over! In deze nieuwsbrief is ook meer te vinden over waar de teams zich de afgelopen maand mee bezig hebben gehouden. 

Twee weken geleden hebben de teams in Eindhoven de MSL workshop georganiseerd. Tijdens de workshop brengen de teams in de MSL league elkaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wordt er overlegd over de toekomst van de league. Daarnaast zijn de teams aan de slag gegaan met een gemeenschappelijke simulator. Dit jaar deden er maar liefst 8 teams mee uit 5 verschillende landen! Er waren teams aanwezig uit Japan, China, Nederland, Duitsland en Portugal.

Ook deze maand is Tech United weer een aantal keer in de media geweest; zo heeft het populaire tijdschrift WIRED een artikel over de voetbalrobots gepubliceerd en heeft de teamleider van het MSL team, Wouter Kuijpers, een interview gegeven op de radio bij Studio040!

Aansluitend aan de MSL Workshop was er een vriendschappelijk toernooi tussen de aanwezige teams. Dit was een flinke uitdaging voor de voetbalrobots, aangezien de keeper en 2 veldspelers op 18 en 19 november waren afgereisd naar Utrecht om op Bright Day demonstraties te geven! Tijdens Bright Day hebben de robots hard hun best gedaan om iedereen, jong en oud, enthousiast te maken voor techniek!

In de vorige nieuwsbrief werd beschreven dat het @Home team zich bezig hield met de kwalificatie die begin vorige maand rond moest zijn. En met veel trots kunnen we aankondigen dat we gekwalificeerd zijn voor de RoboCup OpenPlatform League in Montreal in 2018! Via onderstaande link kun je het materiaal bekijken waarmee we ons hebben gekwalificeerd.

Op 30 november was Tech United aanwezig bij het Robotics Technology Symposium dat vanuit het High Tech Systems Center georganiseerd werd. Tech United stond daar met de voetbalrobots en AMIGO en SERGIO om de nieuwste ontwikkelingen aan iedereen te laten zien. Beiden het MSL team en het @Home team hebben bij de borrel zelfs nog een live demonstratie gegeven!

'

Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram