Let the games begin!

26 april 2018

Nu eindelijk alles opgezet en getest is, kan het echte werk beginnen. Voor zowel de zorgrobots als de voetbalrobots starten vandaag de allereerste competities van het kampioenschap. En hoe hebben ze het gedaan? Lees het in de nieuwsbrief.

Onze grote vriend SERGIO heeft zich vandaag van zijn beste kant laten zien bij de allereerste challenge van het toernooi. De robot kreeg allerlei vragen variërend van "Wie heeft e-mails uitgevonden?" tot "Hoeveel bedden staan er in de woonkamer?". SERGIO wist ruim de helft van de vragen te verstaan, wat hem een goede tweede plek opleverde!

Morgen wordt het tijd voor de allermoeilijkste challenge van het kampioenschap: deRestaurant Challenge.Hierbij moeten twéé robots tegelijk klanten in een restaurant bedienen. De robots worden enorm op de proef gesteld. Ze moeten spraak, gezichten, gebaren en voorwerpen herkennen, dingen oppakken en brengen terwijl zeook nog door een onbekende omgeving navigeren.

De voetbalrobots hebben 's ochtends de spreekwoordelijke beentjes gestrekt op het veld. De eerste testen worden gedaan om te zien in wat voor vorm ze zijn, maar ze sputteren nog een beetje tegen.Tijd voor het team om hard aan de slag te gaan: de regelaars worden getuned, de kalibratie methode wordt aangepast, de intercept & passes worden geoptimaliseerd, schietlepels worden goed gesmeerd en de camera’s scherp gesteld. Klaar voor de vriendschappelijke wedstrijd van vanmiddag!

...of toch niet helemaal. Door wat technische probleempjes wordt de wedstrijd uitgesteld. Laten we even vragen waardoor het komt en hoe we het gaan oplossen via deze link.

'

Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram