WhatsAppen met je robot?

28 april 2018

Van een afstand je verwarming of lampen aanzetten, je gordijnen open doen, niets is te gek voor de nieuwe smart-home applicaties. En wij kunnen daar natuurlijk niet in achter blijven. Vanaf nu kun je AMIGO en SERGIO appen om een biertje voor je te gaan halen. Het hoe en waarom, dat lees je hieronder.

Vandaag deed onze AMIGO mee aan de "Open Challenge",hét moment voor ieder team om punten te scoren met hun eigen innovatieve ideeën. Voor AMIGO werd dit een WhatsApp interface. Naast spraakherkenning, reageert de robot nu ook op commando’s via WhatsApp, waar je ook bent. Vanaf nu kan AMIGO de deur voor de pizzabezorger openen, terwijl jij op de bank blijft zitten. Hij begrijpt zelfs sommige emoticons. Behoefte aan een complimentje? Stuur AMIGO dan een hartje toe. App een fotocameraatje door en hij maakt een foto van waar hij is. Stuur een eenhoorn en AMIGO’s lichten verschijnen in de regenboogkleuren.

Waarom komen eigenlijk niet alle passes aan en schieten we voorbij het doel? Dit is toch een basis skill van de voetbalrobots? Je zou verwachten dat dit de eerste stapjes zijn van een voetbalrobot. We vroegen het aan teamlid Yanick: “We hebben voor het toernooi de regelaar van de wielen aangepast, waardoor we nu het draaien en schieten opnieuw moeten kalibreren”.

Net als in de menselijke voetbal wedstrijden vallen er ook gele en rode kaarten bij de voetbalrobots wanneer ze zich misdragen, wat zeker weleens gebeurt. Bijvoorbeeld als een robot 'opzettelijk' agressief speelt.

Waar moet je op letten tijdens het scheidsen van een robot wedstrijd en welke regels hanteren we? Vandaag hebben we een vlog waarin we het kort toelichten.

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram