RoboCup 2018, Second Setup Day

18 juni 2018

Vandaag in de nieuwsbrief: de robot inspectie van de @Home league en de Scientific Challenge van de MSL league. Vandaag is het tweede seizoen van ‘Today @ RoboCup’ gestart. Dit programma zal dit jaar, net zoals in 2013, worden gepresenteerd door Lieven Scheire.

Voor de @Home league start de tweede setup dag met de robot inspectie, tijdens deze inspectie wordt er getest of de robots goed luisteren naar de menselijke baasjes en veilig door een ruimte kunnen navigeren. Onze zorgrobots, AMIGO en SERGIO, zijn allebei zonder kleerscheuren door de inspectie gekomen en mogen daarom meedoen met de competitie! Niet alleen de robots moeten laten zien wat ze kunnen, in een korte poster-presentatie moet het team presenteren wat voor mooie code ze hebben gecreëerd afgelopen jaar. Hierbijheeft het team onder andere het chatten met de robots, ontwikkeld tijdens de afgelopen German Open, gepresenteerd. Op dit moment is het team toffe features aan het programmeren voor de ‘Storing Groceries’-challenge, maar daar morgen meer over!

Vandaag werden de setup dagen voor de MSL afgesloten met de Scientific Challenge. Het doel van deze challenge is om binnen 10 minuten de andere teams onze nieuwe ontwikkelingen te presenteren. De teams beoordelen elkaar, het team met de meeste punten wint. Teamleider Wouter Kuijpers lichtte toe dat onze robotsnu nauwkeuriger kunnen positioneren zonder de gewenste positie voorbij te rijden, dit resulteert in onder andere betere aannames van de bal. Verder heeft Wouter onze tegenstanders verrast met een nieuwe vette feature, waarmee we gaan voorspellen wat de tegenpartij gaat doen met de bal, zodat wij nog sneller een tegen actie kunnen bepalen.

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram