Wereldkampioen Middle Size League soccer!

22 juni 2018

Na een heftige en intensieve week was het moment dan eindelijk daar: de finaledag van de RoboCup 2018! Het moment waar de teamleden van MSL maanden lang naar uit hebben gekeken, werd vandaag werkelijkheid; zij veroverden vandaag de wereldtitel!

Na een heftige en intensieve week was het moment dan eindelijk daar: de finaledag van de RoboCup 2018! Tech United veroverde al snel een plek in de finale via de 10-0 winst tegen het Chinese team NuBot in de halve finale. De andere halve finale tussen CAMBADA en team Water was echter een stuk spannender en eindigde uiteindelijk in winst voor CAMBADA vanwege de diskwalificatie van Water tijdens de tweede penaltysessie. En wat een finale was het! Tijdens de halve finale verliep alles lekker soepel. de start van de zenuwslopende finale was daarentegen een minder groot succes. Al snel moest de eerste robot naar de kant voor de nodige reparaties. Tot de rust bleef de wedstrijd op een score van 0-0. Na een korte rust waarin er veel gesleuteld en getest werd waren onze voetbalhelden weer klaar voor de tweede helft. En hoe! De 1-0 viel slechts na 40 seconden spelen! Onze keeper Van Sleutelen heeft zijn waarde in deze finale ook weer eens bewezen; wat een schoten hield hij tegen. Na 30 minuten op de klok klinkt het eindsignaal en neemt het MSL team van Tech United de wereldtitel mee naar Nederland! Wij willen al onze fans en sponsoren dan ook hartelijk bedanken voor alle support!

De teamleden van @Home hebben na het teleurstellende nieuws van gisteren zeker de schouders niet laten zakken. In de bronzen finale presteerden zij foutloos en voerden zij de dishwasher challenge met uitgebreide elementen haarfijn uit. Gedurende de challenge belde een teamlid aan en AMIGO deed vervolgens de deur voor hem open. AMIGO herkende dit teamlid en begeleidde hem vervolgens naar de eetkamer waarna hij wat te drinken voor hem haalde. In de tussentijd kwam er een tweede gast de ruimte in, maar dit bracht AMIGO niet in de war: hij kon nog steeds de goede bestelling bij de juiste persoon bezorgen. De beker werd door AMIGO opgehaald en zelfstandig in de vaatwasser gezet toen het drinken op was. De bronzen finale verliep zo goed dat de jury achteraf aan het team toegaf dat dit de winnende finale was geweest. Gelukkig werden zij hiervoor dan ook beloond met de derde plek! Het @Home team is vastberaden om volgend jaar wel de wereldtitel mee naar huis te nemen!

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram