De grote verandering voor het @Home team

5 november 2018

Vanaf dit jaar gaat Tech United @Home overstappen van platform. Waar wij de afgelopen jaren groot fan zijn geworden van AMIGO, moeten we nu kennis gaan maken met een nieuwe robot in het arsenaal van Tech United, HERO. Wij zijn tijdens de team avond op een regenachtige dinsdag samen gaan zitten met de team captain om de achterliggende drijfveer voor de overstap te achterhalen, en de grootste verschillen vast voor u op papier te zetten.  

Matthijs, fijn dat je tijd voor ons kon maken. We hebben gehoord dat er een flinke verandering is binnen het @Home team. Jullie zijn nu bezig met het Toyota HSR platform.

Kun je uitleggen waarom er na AMIGO en SERGIO is gekozen voor het Toyota HSR platform?
Het HSR platform stond al in de kast sinds maart 2017. Vlak voor de German Open is deze naar Nederland gehaald op lease basis met het idee hier in de toekomst mee te gaan werken. Met AMIGO blijf je tegen hardware beperkingen aanlopen, en bij deze standaard robot valt deze beperking weg.

Wat is het grootste verschil ten opzichte van AMIGO?
Er zijn 2 grote verschillen. Ten eerste is hij kleiner qua base. Dat maakt het navigeren makkelijker. Ten tweede de arm. Deze heeft kracht sensoren op bepaalde plekken. Die heeft AMIGO niet.

AMIGO heeft 2 armen en HERO maar 1; Kan je hetzelfde blijven doen?
HERO’s arm is sneller, hij heeft kracht sensoren en een betere gripper. Daarnaast zit er ook een camera in zijn hand. Dat is stukken beter dan de armen van AMIGO. HERO is een commercieel product met uitgewerkte hardware. Bij AMIGO moeten we de hardware nog zelf onderhouden.

Moet er vanaf 0 gestart worden?
Nee, absoluut niet! De software die we hebben geschreven voor AMIGO en SERGIO is zo geschreven dat hij ook voor andere robots te gebruiken is. Nog niet alles sluit op elkaar aan, maar het grootste gedeel kunnen we direct inzetten.

Jullie behoren tot de top 3 van de wereld. Waarom dan deze keuze voor de overstap?
Je gaat niet achteruit door deze overstap. We gaan erop vooruit betreffende de hardware. We kunnen nu meer focus leggen op software en daar zijn de punten te behalen.

Kun je de hardware nog wel verbeteren?
Nee, je mag er niets mee doen, niets aanpassen. Alleen een extra pc erop zetten voor rekenkracht.

Hoe gaat het toernooi uit zien?
We doen niet meer mee met de Open Platform League (OPL) maar met de SPL (Standard Platform League), deze leagues zijn voor 95% hetzelfde. Zover wij weten is er één challenge die verschilt.

Is er een mogelijkheid om uit te blinken met de HERO in deze league?
We weten nog niet veel van de concurrentie, maar ons sterke punt blijft waarschijnlijk wel het dynamische wereldmodel. Dit was het sterke punt voor AMIGO, en zal toepasbaar zijn op HERO. HERO heeft zelfs veel meer sensoren en camera’s, dus op dit punt kunnen we wellicht nog meer gaan uitblinken.

Er komt nu meer focus op de software, wat betekent dit voor de teamsamenstelling en de voorbereiding voor het toernooi?
Het team verandert sowieso gedurende het jaar, oude leden gaan en nieuwe komen erbij. Het belangrijkste is de setting tijdens het toernooi, daar is het doel om het systeem stabiel te houden. Normaal heb je mensen mee voor de hardware, dat is nu niet meer nodig. Waardoor de capaciteit voor software ontwikkeling nog groter wordt.

Nu een trieste vraag; Wat gaat er met AMIGO gebeuren?
We gaan ons best doen om AMIGO niet te laten verstoffen. We blijven software schrijven die toepasbaar is op al onze robots. In de toekomst gaan we misschien weer de uitdaging aan met SERGIO in de OPL league.

Gaan we AMIGO ooit nog zien?
Jazeker, hij blijft te zien tijdens demonstraties zoals met Bright Day in november.

Ja, inderdaad, ik heb begrepen dat Tech United te zien is met demonstraties tijdens de Bright Day. Zeker een aanrader om daar een kijkje te gaan nemen. Bedankt voor de toelichting bij deze stap Matthijs. We zullen uiteraard uitvoerig vooruit gaan blikken op de toernooien komend jaar. We spreken je dan graag weer!

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram