De robots zijn Down Under!

26 juni 2019

Na een lange vlucht staat het team eindelijk met de voeten op Australische bodem. Nog één nachtje slapen voor het moment eindelijk aanbreekt waar we al het hele jaar op wachten en de eerste challenge van start gaat.

Met een lange bootreis achter de rug zijn ook onze dierbare robotjes eindelijk in Australië aangekomen! Binnen twee set-up dagen zijn alle robots klaargestoomd voor het kampioenschap. We hebben geen seconde te verliezen met twee potentiële wereldtitels op het spel!

Dit jaar gaan Carmen en Feline van RTL Nieuws dagelijks op pad om jullie een “insider view” te geven tijdens het WK. Vandaag hebben ze zich verdiept in de spelregels van robotvoetbal. Krijgen de robots wel eens een gele kaart? Lopen ze wel eens buitenspel? Wanneer worden ze gewisseld? Benieuwd? Bekijk hun video's op RTL Nieuws.

Dit jaar gaat ook onze zorgrobot HERO voor het eerst mee! Afgelopen jaar hebben we al veel kunnen oefenen en testen met onze HERO, maar hoe zit hij eigenlijk in elkaar? De robot is gemaakt door Toyota en is de standaard robot voor de HSR competie, één van de competities binnen de @Home league. Met zijn camera’s en sensoren registreert hij de omgeving, personen en verschillende objecten. Ook heeft hij een laser range sensor waarmee hij obstakels kan vermijden. HERO heeft een topsnelheid van bijna 3 kilometer per uur!

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram