Tweevoudig wereldkampioen!

7 juli 2019

Zowel onze voetbalrobots als onze zorgrobot hebben op 7 juli de 1ste plaats bemachtigd op RoboCup 2019 in Sydney! Het was voor beide teams een droomfinale. Onze Oranjeleeuwinnen hadden een zenuwslopende wedstrijd tegen China, waar na een 4-4 gelijkspel een verlenging gespeeld moest worden. @Home had na de eerste rondes al een grote voorsprong, maar heeft in de finale vrijwel foutloos gepresteerd en zo feilloos hun eerste wereldtitel gepakt.

Vlekkenloos. Zo ging de finale van het @Home team. De juryleden stuurden ieder een appje naar HERO, die vervolgens voor hen wat koude biertjes uit de koelkast ging halen. Tegelijkertijd, werd op het scherm het wereldbeeld, wat HERO maakt van zijn omgeving, getoond. Aankomend co-teamleider Josja wees daarbij vol trots aan welke nieuwe technische snufjes wij aan dit model hebben toegevoegd. HERO kan nu bijvoorbeeld foto's van mensen maken en deze foto's koppelen aan de plek waar deze mensen in de kamer zijn. Ook kunnen mensen dingen aan HERO duidelijk maken door te wijzen naar een object. Wat zijn we ongelofelijk trots op dit resultaat!

Onze voetbalrobots kwamen de halve finale tegen de ASML Falcons redelijk gemakkelijk door, met een 9-0 overwinning. De finale daarentegen, was spannend tot de laatste minuut! Er werd wisselend aan beide kanten gescoord en het ging erg gelijk op. Bij ons team moest er tot drie keer toe een speler uit en heeft Bluetooth zelfs een gele kaart gekregen. Toen Water op voorsprong kwam met 3-4 maakte in de laatste minuut leek de droom even voorbij te zijn. Toch bleven onze robots strijden en scoorden we de gelijkmaker in de allerlaatste secondes! In de verlenging wisten we toen vrij snel weer te scoren en deden we er alles aan om die voorsprong vast te houden. Met mooi strategisch spel hebben we de finale uiteindelijk gewonnen met 6-4.

Wedstrijden gemist? Bekijk hier de zinderende finales van onze zorgrobot en van onze voetbalrobotsterug!

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram