Belangrijke update in Corona-tijd

20 augustus 2020

We mogen weer! 
Sinds 31 augustus is het academisch jaar begonnen en hebben we weer toegang tot de gebouwen op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit betekent dat onze teams, met inachtname van de coronamaatregelen, weer kunnen testen met de voetbalrobots en HERO! In deze nieuwsbrief vertellen we waar we mee bezig zijn geweest in de afgelopen tijd, en hoe onze plannen voor het komende jaar eruit zien.

Afgelopen zomer hebben we vanuit huis ontwikkeld met behulp van simulatoren. We zijn erg blij dat we nu weer de mogelijkheid hebben om stukje bij beetje onze experimenten in het echt uit te voeren! Helaas zijn de toernooien niet doorgegaan afgelopen jaar, maar we hebben goede hoop dat deze in het komende jaar weer plaats zullen vinden, zodat we onze technologie kunnen testen en uitwisselen met de andere teams.

In deze nieuwsbrief vertelt een van onze teamleiders hoe zij de afgelopen periode heeft ervaren, en wat zij verwacht van het komende jaar.

Josja (rechts naast HERO): "Het @Home team houdt elk jaar een korte zomerstop en dat was dit jaar niet anders. De periode na de zomerstop zal dit jaar echter heel anders zijn dan normaal. Op een toernooi wordt er namelijk veel code geschreven die direct moet werken. Dat betekent dat we na een toernooi doorgaans wat tijd nodig hebben om de geschreven code op te schonen. Aangezien dat dit jaar niet nodig is, kunnen we meteen beginnen met het bedenken en maken van nieuwe ontwikkelingen! De komende tijd zullen we dus brainstormen over wat we willen gaan ontwikkelen en hoe dat geïmplementeerd zou moeten worden. Wij hebben er weer zin in!"

Nu het schooljaar weer van start is gegaan, kan ons demo-team ook aan de slag! Binnenkort gaan we weer langs bij basisscholen om kinderen te enthousiasmeren voor techniek. Ze zien dan onze voetbalrobots in actie. Hierbij leggen we uit hoe de hard- en software van de robot werkt, en mogen de kinderen het opnemen tegen een heuse wereldkampioen, onder meer door het stoppen van een penalty.

Tech United doet dit jaar mee aan de online internationale SEFI conferentie (20-24 september), mede-georganiseerd door 4TU.
Hierbij worden ervaringen en ideën uitgewisseld over hoe jonge mensen betrokken kunnen worden bij een technische carrière in deze snel veranderende samenleving. Dit wordt o.a. gedaan door van elke technische universiteit in Nederland een studententeam aan het woord te laten.

Hiervoor hebben we onze teamleiders van zowel het voetbalrobot-, als het zorgrobot team geïnterviewd. Hierin vertellen zij wat wij als studententeam doen. Op 23 september waren we live aan het woord.

Stilzitten doen we niet! Op 1 oktober zullen we aanwezig zijn bij de Techrede 2020. Een digitaal event over technologie en innovatie, dat wordt georganiseerd door de 4TU. Meekijken kan! Klikhier voor meer info.

Al met al hebben wij er veel zin in het komende jaar en zullen we er alles aan doen om onze titel als wereldkampioen van zowel de zorg- als voetbalrobots in ere te houden, en in 2021 te verdedigen!

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram