Allemaal digitaal

22 maart 2021

Vanwege de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de RoboCup-federatie besloten dat het WK 2021 virtueel zal gaan plaatsvinden. Hoe dit eruit zal gaan zien en waar we momenteel bezig mee zijn lees je in deze nieuwsbrief. 

RoboCup 2021 goes virtual

Het is intussen bekend dat ook dit jaar het WK voor zowel het MSL team als ons @Home-team niet in de normale vorm door kan gaan. Wel zal er een virtuele vervanger zijn waar ons MSL-team aan zal deelnemen.Zoals gebruikelijk is er ook dit jaar een Technical Challenge en een Scientific Challengevoor de MSL-teams, die dit keer vanuit de thuisbasis uitgevoerd zullen worden. In zo'nTechnical Challenge wordt een nieuw concept bedacht, wat bij moet dragen aan het behalen van het ultieme RoboCup doel: het winnen van menselijke voetballers in 2050. In deScientific Challengeworden de teams uitgedaagd om aan elkaar te laten zien wat voor wetenschappelijke vooruitgang ze hebben geboekt. Als vervanging voor de wedstrijden zijn verschillende ideeën geopperd. Zo kan bijvoorbeeld de software van het ene team, geïmplementeerd worden in de robots van het andere team. Zo wordt het mogelijk in de toekomst met grotere teams te spelen. Een ander idee is om de zogenaamde 'common simulator' (die een wedstrijd kan simuleren) te integreren en te testen, zodat verschillende spel-scenario's getest kunnen worden.

Nieuwe aanwinsten

Gelukkig gaat het onderzoek bij Tech United volop door. Het nieuwe kwartiel is van start gegaan en Tech United heeft er welgeteld 8 nieuwe Bachelor Eind Project (BEP) studenten bij, 1 afstudeerder, 1 stagair, en 3 teamleden! De studenten doen een jaar of een halfjaar onderzoek binnen Tech United. Benieuwd wie dit allemaal zijn en waar ze zich mee bezig gaan houden? Dat lees je hieronder.

Lotte: "Op dit moment ben ik bezig met het zoeken van een nieuwe manier waarop de keeper zijn positie in het veld kan bepalen. Door niet de omnivisie van de keeper te gebruiken maar informatie van medespelers en andere sensoren, ontstaat er de mogelijkheid voor een nieuw keeper ontwerp in de toekomst, zonder omnivisie en met bijvoorbeeld ruimte voor een vangmechanisme."

Victor: "Ikga mij bezighouden met de ‘furniture fitting’ van Hero. Dit houdt in dat Hero objecten in huis kan waarnemen en kan inschatten hoe deze zijn georiënteerd in de ruimte."

Luuk: "Voor mijn eindproject ben ik bezig met Pose Estimation, het herkennen van gebaren/houdingen bij de mens. Dit doe ik m.b.v. Open Pose. Deze software zoekt herkenbare punten van het lichaam en verbind deze in de vorm van een skelet zoals je kan zien in de foto. Deze is nog niet helemaal geoptimaliseerd, er is altijd ruimte voor verbetering!"

Raymond: "De robot waar ik mee aan de slag ga, HERO , is een beetje bang voor alles en houdt daarom heel veel afstand, geen 1,5 meter maar wel te veel. Mijn taak is om de robot minder verlegen te maken zodat hij dichter bij objecten durft te komen en dan ook in kleinere ruimtes goed kan bewegen zonder vast te lopen."

Dennis: "Ik ga werken aan het verbeteren van de bal herkenning met behulp van Artificial Intelligence."

Isabelle: "Ik ben aan het onderzoeken hoe we met de robots een effectbal kunnen schieten door de bal te laten stuiteren!"

Jeroen: "In mijn BEP project zal ik een slimme oplossing proberen te vinden voor HERO om te detecteren of hij een voorwerp vast heeft in zijn hand."

Karin: "Tijdens mijn bachelor eindproject ga ik werken aan een mechanisme waardoor de keeper de bal gaat "vangen" in plaats van alleen maar blokkeren. Hierdoor hebben we hopelijk in de toekomst nog meer balbehoud en rolt de bal niet meer onnodig uit het veld."

Lars: "Mijn doel is dat de teams binnen de competitie gesimuleerde wedstrijden tegen elkaar kunnen gaan spelen!‘"

Koen: "De komende tijd zal ik me bezig houden met de voetbalrobots laten scoren door middel van koppen."

Ook hebben we er sinds september vorig jaar 3 nieuwe teamleden bij, van het @Home en het MSL team samen. Ons team kun je bekijken door op deze link te klikken!

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram