Eerste dag Europees Kampioenschap Robocup een groot succes!

1 juni 2022

De opbouwdag van de European RoboCup 2022 voor MSL in Guimarães (Portugal) zit er bijna op. We zijn druk bezig met het implementeren van onze nieuwe ontwikkelingen om deze eindelijk te kunnen testen in een echte wedstrijd. Lees hieronder verder voor meer details over deze ontwikkelingen in het Europees kampioenschap 2022.

Als team vinden we het fantastisch om, na bijna drie jaar geen toernooi gespeeld te kunnen hebben, weer aanwezig te zijn op het Europees kampioenschap en dat blijkt uit het enthousiasme van iedereen. Nog voordat het vliegtuig geland was in Porto kwam de vraag al hoe laat we naar de wedstrijdlocatie, Multiusos de Guimarães, konden. Na het inchecken bij het hotel was het dan eindelijk zover en mochten we aan de slag. Zo werden de eerste uren al gemaakt nog vóór de officiële eerste opbouwdag. Deze avond sloten we af door gezellig met alle aanwezigen van het team te gaan eten en tot in de late uurtjes bij te praten.

Na een goed ontbijt in het hotel vertrokken we naar de venue vol goede moed. De afgelopen paar jaren mogen we dan wel geen toernooien hebben gespeeld, maar stilgezeten hebben we zeker niet. Doordat we nog steeds regelmatig demonstraties geven en we een aantal keer tegen ons zelf hebben gevoetbald, weten we dat onze robots nog steeds in staat zijn om een wedstrijd te spelen. Echter hadden we toen enkele nieuwe ontwikkelingen nog niet toegepast.

Daarom zijn we vandaag naast het kalibreren van de robots, ook bezig geweest met het toepassen van een swerve drive aandrijving voor een van onze TURTLEs, het beter kunnen inschatten van stuiterballen en een manier van dribbelen die we de ‘human dribble’ noemen. Hierbij speelt een TURTLE de bal voor zich uit om hem later zelf weer te controleren. Zo zijn we in staat om een dribbel over een grotere afstand uit te voeren.

Na de openingsceremonie hebben we alvast Eindhoven op de kaart gezet door een korte demonstratie te geven aan de Portugezen en de internationale teams van de andere leagues. Natuurlijk waren er veel enthousiaste vrijwilligers die een penalty probeerden te stoppen, waaronder Nelson Felgueiras (Minister van Sport van Guimarães).

Al met al een geslaagde dag. Donderdag 2 juni hopen we dat we samen met VDL Robot Sports een paar oefenwedstrijden kunnen spelen, inleidend aan de finale op zaterdag. De exacte tijden van de wedstrijden zijn nog niet bekend, maar zullen bekend gemaakt worden op de socials en zijn te volgen via de livestream op Youtube.

'Sponsors

Samenwerking

About Tech United

Tech United is a multidisciplinary team of (former) students, PhD’s and employees of the Eindhoven University of Technology that focusses on the development of robotics. Knowledge of mechanical engineering, electrical engineering and computer algorithms are used to solve problems. Tech United's home base is the RoboCup stadium at the Eindhoven University of Technology.
© Copyright 2023 - TechUnited - All Rights Reserved

Contact

Visitor address

Tech United Eindhoven
De Lampendriessen 30, TU/e campus Eindhoven
Building: Impuls
Office: RoboCup Stadium

Newsletter

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Social Media

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram